D-link 524 nedaří se mi zabezpečit přístup

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

D-link 524 nedaří se mi zabezpečit přístup

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravím. U ex jsem zkoušel zprovoznit Router, aby mohla brouzdat na netu. Net cabel je ve Wan, Lan jde do pc jejího bratra. Tam jsem nainstaloval ten router a, když není spojení zabezpečené tak bez problému. jenže bych nerad aby na jejich net chodili lidi okolo, takže se ptám, jak to zaheslovat... V prohlížeči jsem dal IP routeru, dal Wireless options a zkoušel různé možnosti. S pokročilejším šifrováním (nevzpomíním si na označení, sorry, ale je to jedna z těch lepších variant) jsem se nemohl vůbec na notýsku k síti připojit a nikde ani nebylo zadávání hesla (asi vada mejch rukou), když jsem zkoušel aspoň obyčejný WEP na heslo, tak to exku po chvíli z netu odpojí a musí se znova napojit. Během online hraní otrava. Poradí někdo?:-) Díky. Asi něco dělám ěšpatně , nebo neudělám něco důležitýho na jejím noťasu. THX for help
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

jaký router?
jaké zabezpečení?
umí wi-fi na pc/notebooku WPA?(případně co je to za notebook/Wi-Fi adaptér - nějak jsem z tvého popisu nepochopil co si propojoval jak a s čím)
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

Weslo píše:jaký router?
jaké zabezpečení?
umí wi-fi na pc/notebooku WPA?(případně co je to za notebook/Wi-Fi adaptér - nějak jsem z tvého popisu nepochopil co si propojoval jak a s čím)
D-link 524 wireless DLS router bo tak něco. Nevím jestli její router podporuje WPA, zkoušl jsme tam tu propracovanější verzi. No a zaráží mne spoň ten WEP.
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

http://support.dlink.com/emulators/di52 ... eless.html

podporuje WPA takze si nastav WPA. Pres generator hesel si nechej vygenerovat heslo. 8-63 znaku doporucuji opravdu maximum

napr Keypass ti vygeneruje co chces a jak chces.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

Geeker píše:http://support.dlink.com/emulators/di52 ... eless.html

podporuje WPA takze si nastav WPA. Pres generator hesel si nechej vygenerovat heslo. 8-63 znaku doporucuji opravdu maximum

napr Keypass ti vygeneruje co chces a jak chces.
Cao, vím že ten router to umí, nevím, ale jestli to umí "aetheros" na Notýsku Exky. Má Fujitsu siemens kupovaný před rokem za cca 18k. Otázkou jem jak se pak na tu síť s tím notesem hodit, protože se mi to nijak nepodařilo. myslím, že to síť vidělo ale vůbec se to na ní nešlo napoji ta ani se to nezeptalo na heslo. Zkoušel jsem projít návod, ale moc moudrý jsem z toho nebyl. mimochodem není WPA vázáná na ip toho kdo se připojuje?:-)
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Tohle 100% musi aertros umet. Je otazka jestli mas na routeru povolene vysilani SSID. Ja to nakonec musel nastavit na zobrazovani protoze byl problem s pripojenim. Mam sice novejsi DIR-635 alepredpokladam ze to nebude prilis jine.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Wakizashi píše:mimochodem není WPA vázáná na ip toho kdo se připojuje?:-)
není..
Pro konfiguraci Wi-Fi na ntb používáš wokení prostředí nebo něco speciálního od F-S?
Bez zabezpečení to běhá?
vybral si WPA-PSK TKIP (ne AES) ?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
esso82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od esso82 »

ved tam ti staci zaheslovanie na WPA a priradit MAC adresu + ostatne zakazat. . . .ja to takto pouzivam uz 3 roky a este sa mi nestalo ze ta LEDka by blikala ked by nemala. . . .

EDIT: aku utilitu pouzivas na NB na pripojenie?. . . .je to cez windows alebo program k tej WiFi?
loading...

PSN ID: esso82
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

esso82 píše:ved tam ti staci zaheslovanie na WPA a priradit MAC adresu + ostatne zakazat. . . .ja to takto pouzivam uz 3 roky a este sa mi nestalo ze ta LEDka by blikala ked by nemala. . . .

EDIT: aku utilitu pouzivas na NB na pripojenie?. . . .je to cez windows alebo program k tej WiFi?
Přes wokenní prostředí to je.

Jak zjistím MAC u toho notesu? Pokud bude zadaná dobře, tak se pak automaticky teda napojí na tu síť bez hesla atd?

na spojení používám vokna. Nastavovaní routeru je v prohlížeči, ale nějaké napojování tam není.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Vetsinou byva napsana na spodu NTB, ale pokud das IPconfig /all tak ti vypise mac adresy naq vsech sitovych kartach

Obrázek Obrázek
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

Geeker píše:Vetsinou byva napsana na spodu NTB, ale pokud das IPconfig /all tak ti vypise mac adresy naq vsech sitovych kartach
díky moc. zkusím. pak dám vědět, jak to dopadlo:)
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

Weslo píše:
Wakizashi píše:mimochodem není WPA vázáná na ip toho kdo se připojuje?:-)
není..
Pro konfiguraci Wi-Fi na ntb používáš wokení prostředí nebo něco speciálního od F-S?
Bez zabezpečení to běhá?
vybral si WPA-PSK TKIP (ne AES) ?
mám za to, že jsem zkoušel obě věci, ale možná jsme z toho nebyl chytrý, tak to nechal být.
twtw
Nováček
Nováček

Příspěvek od twtw »

ak je to d-link, tak som s nim mal podobny problem... nie a nie sa pripojit na wifi, ked som dal sifrovat prenos... Ale podarilo sa mi to sprevadzkovat. Najskor som dal update firmwaru ale nepomoohlo. Potom som si vsimol, ze nove heslo sa prejavy az po restarte routra. tak som ho vypol a zapol a nic... vsimol som si, ze heslo ma inu dlzku, nez som zadal. nesuhlasil pocet hviezdiciek... Potom som to spravil tak, ze som spustil wizard nastavenie, tam som vsetko odklikal, akurat v nastaveniach wifi som zadal heslo, kt. som chcel pouzit a na konci wizardu bol restart. chvilku som pockal a ono to fungovalo... ;) Neviem z akeho dovodu to bolo ze si ten dlink niektore nastavenia zapamatal az po restarte cez wizard nastavenie. skusal som aj dalsi dlink a robil to iste, takze to nebola vada jedneho produktu... bud cela rada, alebo je to tak schvalne, ale nechapem preco.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“