Ten prach tam musi byt pekne naskvarenej.Vypada to spis jak kdybys to zespoda nahrival tak dlouho az to nahore zacalo cernat(trochu ohavny prirovnaniWarlord píše:hele, cerny prach na chladici/jadre procesoru je olamany kremik z jadra
FSB 200,paměti asynchronně na 333,266,nenajede,je to OK ?
Moderátor: Eddward
- spajk
- Začátečník

- spajk
- Začátečník

- Antonín Plhal
- Nováček

Re: FSB 200,paměti asynchronně na 333,266,nenajede,je to OK
Je úplně zbytečné dávat na nForce čipsetu paměti na asynchro. Velmi silně tím degraduješ výkon. Věř, že je 100x lepší a rychlejší synchro na 166MHz, než FSB 200 a RAM na 166, nedej bože 133MHz. Stejně tak je daleko rychlejší FSB166/RAM166, než FSB166/RAM200. NForce čipset je prostě na tom takto. Spousta lidí je zvyklá z VIA čipsetů, kde je tomu jinak.Bart_Teschen píše:Když nastavím na 200 FSB procáku, paměti dám asynchronně na 333, nebo 266. Najede bios, chce najet windows a restart a pořád dokola, je to normální.
Nebo to je vlastnost nForce ? Někdo tady radil, že při nestabilitě systému zkusit snížit frekvenci RAM, já to zkusil, smrt ...
Asynchro na nForce má význam jedině když zkoušíš, která komponenta ti jede na vyšší frekvenci. Pro jakoukoli práci ne!
AMD Barton - 10x200, Soltek 75FRN2-L, 2x256MB VM - 11-3-3-2, Club3D Radeon 9800PRO 128MB, 2xHDD Hitachi 7k250 80GB, DVD Toshiba M1712, CDRW Teac W552E.
- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: FSB 200,paměti asynchronně na 333,266,nenajede,je to OK
Ale jo, to je mi úplně jasné, já jen zkoušel všelijaké kravinky abych přišel na to, proč to tuhne v Prime, a toto byla jedna z věcí, která mně zarazila, nic víc v tom nehledej ...Antonín Plhal píše:Je úplně zbytečné dávat na nForce čipsetu paměti na asynchro. Velmi silně tím degraduješ výkon. Věř, že je 100x lepší a rychlejší synchro na 166MHz, než FSB 200 a RAM na 166, nedej bože 133MHz. Stejně tak je daleko rychlejší FSB166/RAM166, než FSB166/RAM200. NForce čipset je prostě na tom takto. Spousta lidí je zvyklá z VIA čipsetů, kde je tomu jinak.Bart_Teschen píše:Když nastavím na 200 FSB procáku, paměti dám asynchronně na 333, nebo 266. Najede bios, chce najet windows a restart a pořád dokola, je to normální.
Nebo to je vlastnost nForce ? Někdo tady radil, že při nestabilitě systému zkusit snížit frekvenci RAM, já to zkusil, smrt ...
Asynchro na nForce má význam jedině když zkoušíš, která komponenta ti jede na vyšší frekvenci. Pro jakoukoli práci ne!
Už jsem si stejně objednal Abita, takže je to pasé, MSI mi už nesmí ani ležet vedle kompu ...... natož v case
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
- Antonín Plhal
- Nováček

- Geo22
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je ale kravina kdo ti tohle nakukal? tipnul bysem si na nejakeho vykutaleneho reklamacniho technkaspajk píše:Poznaji v servisu na te desce procesoru ze jsem to taktoval?Slysel jsem ze na te desce sou ulozeny posledni 3 konfigurace a ze to podle toho zjisti.To se me nejak nezda.Ta deska vypada mrtva jak by to zjistovali?
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
- spajk
- Začátečník

Tak nevim.Dal jsem tam desku,protoze vse ostatni bylo ok.Po dvou dnech se na to zepre podival technik a zjistil ze to nejede.No pak to poslali nekam do pr....(asi aby zjistily jestli deska nema horecku),odkud se jim to jeste nevratilo .Nevim teda jestli to vyreklamujou nebo neuznaji.Za chvili to uz bude presne 30dni co jim to tam smrdi.
Nic
- Warlord
- Začátečník

- Bart_Teschen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přesně, jenom si dej bacha na to, že to musí být PO 30-ti dnech, tudíž 31 den reklamace, vůbec tě nemusí zajímat, kdy to oni poslali někam dál, důležité je převzetí reklamace prodejcem, v tvém případě krámem ... Doporučuju s sebou vzít nějakou třetí osobu straší 18-ti let a pokud nebudou chtít vydat peníze, tak jim pohrozit že to budeš řešit jako občansko právní spor a k tomuto účelu sis vzal svědka, který ti to dosvědčí (tvůj kolega přikývne). No a prodejce ví, že ten spor prohraje a zjihne, buď se domluvíte že mu ještě počkáš, v tom případě, co za to ? Nebo chceš hned peníze .... Klasický postup ... A pokud ses rozhodnul, že CHCEŠ zpět peníze, tak tam běž hned jak otevřou, vůbec tě nemusí zajímat, že zboží je na cestě, že odpoledne přijede, to měli udělat už v reklamační lhůtě. Když to na prodejce vysypeš a on uvidí že nejseš retarda a trochu znáš občanský zákoník, tak ustoupí ...Warlord píše:pokud si to kupoval v maloobchode, tak ti po 30-ti dnech musi dat zbozi nebo penize
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP