Mass Effect

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Tak hra ma ponekud problem se spustit ve Vistach se zapnutym UAC.

zde je navod na vyreseni problemu, ktery funguje

http://masseffect.bioware.com/forums/vi ... m=127&sp=0

skoda ze musim na par hodin pryc , ale vypada to zatim hodne dobre
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
havk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havk »

Tak mam kupenu krabicovu verziu priamo z USA {tam to vyslo uz 28.5, a ta ich online ochrana pre mna nie je problem}, lenze mam zavazny problem s rozpohybovanim hry. Hra sa obcas vobec nespusti {iba nieco loaduje a loaduje a nic}, obcas to hodi BSOD {kde sa odvolava na nv4disp}. Vynimocne to hodi aj General protection fault.

Skusal som celu paletu driverov od 169.xx cez 174.yy az po 175.zz bety, no ziadna zmena. V trobleshootingu hry bola iba rada na znizenie akceleraciu zvuku {nepomohlo}. Pisal som i na bioware forum, no zda sa, ze podobnych problemov sa vyskytlo viac. Vyssie spominane riesenie zrejme pre mna platne nebude, kedze mam XP SP3.

Skusil som to teda na inej zostave {trochu slabsej s XP SP2} a tam to islo bez problemov :cry: . Kua, clovek sa na to tesi ako male dieta a ono to spravi toto :lol:

EDIT: na NB v podpise {C2D 1,8 Ghz, 8600M, 1GB RAM} to nejde
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Nevite nekdo jak zapnout AA? Zkousel sem vnutit pres ovladace ale nevidim rozdil... ForceWare 175.16
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

F4kt0r píše:Nevite nekdo jak zapnout AA? Zkousel sem vnutit pres ovladace ale nevidim rozdil... ForceWare 175.16
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1311425 - přečti si to a případně to zkus vynutit podle daného návodu. JInak viz i to o "UT3's deferred lighting"...

--

Jinak hru jsem nainstaloval, bez problému spustil a musím říct, že se nepamatuji, kdy jsem naposledy stál před monitorem, tleskal, slzel a křičel název hry :-D Absolutně skvělá hudba už v launcher menu hry, opět absolutně skvělá hudba ve vlastním herním menu, hollywood style intro - opět výborně audiovizuálně provedené, v mém případě anglické titulky k anglickému voice actingu, přesně jak jsem si přál. Jinak hra využívá defaultně zapnutý filmový grain effect jako třeba v Silent Hill 4. Jde samozřejmě vypnout, pokud to někomu vadí.

Připomínám, že hraji na Vistách x64. Hru jsem spustil jako běžný user. Spouštění jako admin v mém případě není třeba, a to ani pro ukládání save. Hra si zřejmě ukládá save někam, kde mám jako user práva. Ještě jsem nezkoumal kde. UAC mám zapnutý. Z toho, co sem postoval wallot, jsem nic dělat nemusel. Pouze se tak 20 sekund "točí kolečko", než se mi hra spustí.

Zatím nadšení. Jdu pokračovat 8) Herní záležitost roku, minimálně, už teď to vím. Pro mě jako milovníka space sci-fi určitě :).
show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

shadow píše:Hra si zřejmě ukládá save někam, kde mám jako user práva.
nejspíš users/shadow/Saved Games
ignorelist: kremrole a dezoláti
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

zombux píše:
shadow píše:Hra si zřejmě ukládá save někam, kde mám jako user práva.
nejspíš users/shadow/Saved Games
Nejspíš :). Jinak jsem se posunul ve hře dál. A více AAA hra snad už ani nemůže být :). Dokonce i "encyklopedie" je plně namluvena...
show must go on..
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

ze mate cas se tu vykecavat :) asi budu hrat az do rana ackoliv musit bejt v osum v ricanech :)

zatim idelani vyvazeni kecani a strileni, grafika okej, vse beha krasne svizne na maxx 1920x1200

po dlouhe dobe zase u hry posloucham vsechny daialogy a ne jako vetsinou gdy radeji rychle prectu titulky
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Hral som a docela sa mi Mass Effect zahovara, je to taky scifi Zaklinac. Aj ked predsalen Zaklinac sa mi zda byt o dost komplexnejsia hra. Nepacia sa mi niektore prvky interface a najma nakupovanie ktore je dost suche, vsade iba same bedny, popisky, dakedy docela neprehladne ale uz som si zvykol. Hratelnost ma blizsie k strielacke ako k RPG, taktiez zamrzi obmedzeny priestor, koridorovost a pod. Co sa hre ale neda upriet su vynikajuco rezirovane a zaujimave dialogy, perfektny dabing a vlastné (doslova) univerzum, s vlastnou historiou ktore je okamzite uveritelne.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

wallot píše:ze mate cas se tu vykecavat :) asi budu hrat az do rana ackoliv musit bejt v osum v ricanech :)
Já vždycky na chvíli multitasknu :) Jinak save na Citadele :) a jdu spát. :)

MichiGen: PC verzi, nebo XBOX360 verzi, neb určité rozdíly mezi verzemi jsou právě v interface a snad právě i v nakupování?

Jinak v soubojích to připomíná tak trochu Gears of War a nemůžu si pomoct, nějak v tom vidím i Incubation od Blue Byte (http://en.wikipedia.org/wiki/Incubation ... er_game%29) Též svého času vynikající sci-fi hru. Jinak čekal jsem, že když hru pauznu mezerníkem, tak už ho nebudu muset dále držet, i když beru, že takto zvolené řešení více odpovídá akčnějšímu pojetí hry. Ale možná to jde nějak nastavit?

Pokud jde o pohyb na lodi a teď krátce v Citadele, co jsem, tak se podoba s KOTORem nezapře a je to jen dobře :). Jinak opravdobý AAA titul s maximálním polishem. ALe s tím omezeným prostorem a koridovostí, co píše MichiGen, lze nejspíš souhlasit, to mně ale zážitek ze hry nějak nesnižuje. Nebo jsem se aspoň zatím nedostal k tomu, abych to nějak více vnímal.

Zaklínač jsem ještě nehrál. Bude to asi následující hra po Mass Effectu..
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Toto bolo iba take rychle zhrnutie z mojej strany, klady a zapory ktore u mna vycnievaju. Hra ma mnoho kvalit, najma tie dialogy a to ich spracovanie. Ano hratelnost mi tiez pripomina Gears of War. Hral som PC verziu, interface je premna na RPG hru taky nezvycajny, som uz asi moc navyknuty na fantasy inventare atd.. Nepaci sa mi moc nakupovanie a predavanie, ako ten inventar vyzera, ale to sa niekomu pacit moze i nemusi.
Inak dalsim mensim problemom je z mojho pohladu AI, ale chyby su to ako vravim drobne, i ked sa partak niekde zasekne, pri vchode napr. do vytahu sa okamzite objavia pri hracovi. Trochu ma zarazil system chovania NPC ktory mi pride, ze je dnes uz trochu zastaraly, mam na mysli to ze su neustale na tych istych miestach a robia stale to iste, uznavam, niektore sa prechadzaju po vyznacenych kratkych usekoch. V porovnani so Zaklinacom kde som, ale musel niekedy NPC hladat po celom meste alebo i v uplne inej casti to posobi mierne zastaralo a k zivosti herneho sveta to tiez neprispeje. Vyhodu to vsak ma v tom ze hrac vie kde presne kto je, to je samozrejme.

Inak je to, ale hra ktora dokaze vtiahnut do pribehu a hrac si ju dokaze uzivat plnymi duskami. Zatial co som mal moznost hrat myslim ze su tu dialogy a nebojove casti VS akcia v pomere tak 50:50, mozno dokonca i viac tak 60:40?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak už mám první věc, co se nelíbí mně z hlediska herní stránky hry, a co doufám bude obsaženo v plánovaném pokračování Mass Effectu, a to nemožnost přepínat mezi charaktery ve Vaší skupině. Můžete totiž ovládat přímo jen Shepharda. Též s nimi není možné kdykoli hovořit na všemožná témata, což bych taky uvítal.
show must go on..
F4kt0r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F4kt0r »

Kdyz mam ciste bojove zamerenej charakter, kterej neumi otvirat slozitejsi zamky, nejde nejak prinutit nekdo ve skupine kdo ma vyssi tech lvl. aby to otevrel?
CPU - AMD 7800X3D @ 4,8 GHz | MB - ROG Strix B650E-F | RAM - 32GB DDR5 6000MHz | VGA - XFX AMD Radeon RX-6950XT MERC
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

melo by to brat vzdy nejvyssi skill v parte jelikoz pote co sem partakovi zvedl skill tak sem mohl zacit otevirat sloztejsi veci
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Mě by zajímalo, koho si obvykle berete na mise sebou? Berete si parťáky třeba nějak podle charakteru mise? Nebo máte 2, kteří mají nejlepší výbavu a ty berete pořád sebou? Nebo je střídate, aby ostatní nebyli smutní? :D

Já beru vždy ty 2 mutanty (jména nevím, nemám na hru teď moc času), protože mají nejlepší výbavu, ale právě tím pádem nemůžu otevírat složitější zámky atd, protože tohle složení je prostě hrubá síla :) Tak by mě zajímalo, jestli se tím, že nemůžu otevírat skříňky, připravuju o dobré věci atd...
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

dobre veci jsou pry hlavne na postranich misich. ikdyz v jedne z beden na peaku 15 jsem nasel super heavy armor jenze hra ve vytahu zatuhla a load jsem mel pred bednou a podruhe tam bylo neco jineho :(
na mise kde se bude hodnebojovat beru Wrexe a Garruse
Na pruzkumy planet vzdy jednoho z nich a nekoho dalsiho dle nalady
Vybavu maj vsichni stejne dobrou jelikoz veci jsou tuny

Shephard je Shock Trooper a je to podle me nejpohodlnejsi jelikoz toho vetsinu vystrilim sam.

//doplneno.

GAME OVER. Pribehova linie je teda extremne kratka. Dal jsem si par postranich misich na jinych planetach a do 20h hra dohrana. bylo to dobry, ale cekal jsem vic. Jelikoz je pribeh dost linearni nedokazu si predstavit to hrat znovu. No co aspon si poridim Grid a zazavodim a to jsem myslel ze na nej nebude cas.
m4rt4n
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m4rt4n »

Podarilo sa vam v hre aktivovat AA ???

Skusal som vsetko mozne a nic.
(nHancer aj priamo ForceWare aj zmenu nazvu .exe)
E8400 3.0^4.0GHz || NOCTUA NH-U12F || A-DATA EE 2x1GB DDR2 800^1100MHz || 2xSAMSUNG F1 HD322HJ 320GB RAID0
ASUS P5K-Premium || CORSAIR HX520W || LEADTEK PX8800GT 512MB^
BIOS 1.11V^750/1944/956 MHz^AC Accelero S1
X2 BE-2350 2.1GHz C&Q || SCYTHE NINJA PLUS rev. A || A-DATA EE 2x1GB DDR2 800MHz || 2xSAMSUNG HD642JJ 640GB RAID1
GIGA MA69G-S3H || FORTRON 400W FSP400-60GLN || ATi X1250 || MS Remote Control & Keyboard || WiN XP & MediaPortal

Accessories:
LOGI G7 Carbon^STEEL QcK || Revoltec Lightboard XL2 || Creative X-Fi Music || ANTEC P182
iNTEL Desktop^SAMSUNG 22" LCD 226BW 2ms & AMD HTPC^PANASONIC 37" LCD TV TX-37LZD70F
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Tak LEVEL ohodnotil Mass Effect na 10 z 10, to je podla mna dost prestrelene hodnotenie.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

wallot píše: GAME OVER. Pribehova linie je teda extremne kratka. Dal jsem si par postranich misich na jinych planetach a do 20h hra dohrana. bylo to dobry, ale cekal jsem vic. Jelikoz je pribeh dost linearni nedokazu si predstavit to hrat znovu. No co aspon si poridim Grid a zazavodim a to jsem myslel ze na nej nebude cas.
to neni moc potesujici :oops:
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

MichiGen píše:Tak LEVEL ohodnotil Mass Effect na 10 z 10, to je podla mna dost prestrelene hodnotenie.
Ono to při ty dnešní herní bídě /v porovnání s ostatními současnými tituly/... se tomu hodnocení zase tak moc nedivím. Když už ne Mass Effect, tak co.. :). já se zatím bavím nadmíru, i když to má své mouchy.. nebo lépe řečeno: nedodělky do úplné dokonalosti :).

wallot: jo, asi to chce hrát hodně postranní mise, aby si člověk hru prodloužil. Řada NPC třeba nabídne questy třeba i opětovně v pozdějším průhěhu hry, tedy se vyplatí se k nim vracet a "checkovat" je.

edit:

Ještě k té délce: Já mám odehráno 18 hodin čistého času a z hlavní příběhové linie jsem udělal zatím jen jednu planetu mimo Citadelu. Tzn. skutečně hodně záleží na tom, jak moc hrajete vedlejší mise, resp. questy, jak moc všechno prohledáváte (já všechno :), jak moc větvíte dialogy (já všechny - i s využitím charm a intimidate skillů nebo jak jsou ve hře označeny), jak poctivě čtete codex (já více méně, spíše teď už méně :) ), prostě jak moc na hru spěcháte. Mně zatím postranní úkoly baví, i ony jsou perfektně namluveny a dávají hře hlouku - odhalují řadu věcí ze světa hry a pozadí, které jinak vůbec nezaznamenáte, pokud se budete soustředit výlučně na hlavní příběh. linii.

Zatím se bavím skutečně skvěle. Podmanivá hudba, atmosféra na planetách, prostě je to ten typ hry, který Vás drží hodiny u monitoru. To je dneska u single player her spíše výjimkou. Pokud jde o složení squadry, tak zatím zkouším různé kombinace. Jinak hraju za soldiera, a teď jsem začal více využívat Tali jako technika a budu zřejmě využívat i Liara T'Soni jako biotika..

Od Bioshocku jsem zatím nic tak dobrého nehrál. Prostě další kvalitní RPG od Bioware, i když akčnějšího rázu (pokud jde o souboje). Když srovnám třeba hratelnost Assassin's Creed a ME, tak ME vítězí na plné čáře... Aspoň u mě.

Rada: na hraní nespěchejte a nechte se jí pohltit. Odmění se Vám dlouho nevídaným herním zážikem. Pokud jste aspoň trochu RPG a sci-fi pozitivní.
show must go on..
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

no me se prave hlavni pribeh libil tak jsem krom par misi jel hlavne ten a najednou konec :)

no uz mam rozjeto jinou postavu znovu a jelikoz ted nebudu mit na hrani moc casu tak to vydrzi dyl
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“