Víš co, souhlasím s tebou. Také mě to honění za výkonem zmáhá, je to nekonečné, ale tu novou grafiku od nVidia ještě koupím.P.S. Sam mam tri roky stare PC a uz kaslu na postupne vrazeni penez do tohoto stroje. Je to opravdu jen takova uchylka a rozhazovani, a clovek se nikam vyrazne neposouva.. A proto to bude na podzim a nebo v zime komplet novy pocitac kterej soupnu pod nohy a tri roky na nej nesahnu. Clovek si musi umet rict ne.
par praktickych ukazek: X2 6400 vs Q6600
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Jackal
- Mírně pokročilý

AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- axloth
- Začátečník

-
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To znam, teda zacinam to znat taky. Kupoval jsem X2 4600+ s tim, ze mi musi pro bezne vyuziti vydrzet tak 3roky a ejhle, uz pokukuju po X3 8650 , rikam si, ze to bude to posledni, co do nej vrazim jakjo upgrade. A pak si rikam v duchcu, co kdyz Deneb me oslovi?Nebo proc si nekoupit treti PC, treba E7200, je levny atdPalec123 píše:A to je tvuj problem, jsi do jiste miry zavislak ( nemyslim to nijak zle ).Jackal píše:Stejně jsem proti Intelu na menších taktech dost zaostával. 3DMark 2006 a vliv processoru na konečný výsledek mě ničil, proti Intelu. Výsledky jen processoru ve 3DMarku 2006 také.![]()
Proste to nezkousnes a musis mit to nej..
Tak mozna bych s tim rokem brzdil.. Intel Nehalem a AMD Deneb uz klepou na dvereJackal píše:Teď jsem spokojený a na rok určitě mám pokoj.
P.S. Sam mam tri roky stare PC a uz kaslu na postupne vrazeni penez do tohoto stroje. Je to opravdu jen takova uchylka a rozhazovani, a clovek se nikam vyrazne neposouva.. A proto to bude na podzim a nebo v zime komplet novy pocitac kterej soupnu pod nohy a tri roky na nej nesahnu. Clovek si musi umet rict ne
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Wakizashi
- Začátečník

Lol
Ahoj. Já doufám že ten q6600 mi vydrží na 3,4,5 let
Plánuju jen 8GB ram a sem tam možná obměnit grafiku. Snad už tolik nebudu hrát, nebo si potom koupim na hry konzoli. PC bude na hudbu,film, i-net, programy na foto. S tím, že autorům se nechce moc do programování her pro více než 2 jádra by mohla být záchrana. Uvidíme.
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
- Romanius
- Černá karta

- Nism0
- Začátečník

- Nism0
- Začátečník

- .::Richmond::.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Aros
- Začátečník

Má-li to být něco ohledně Q6600 a 6400 X2... Všichni tady pořád tvrdili, že to záleží na harddisku, ale přímo na začátku toho videa(jetli mu věříte je věc druhá) je napsáno "same harddisk," čemuž jistě všichni kdo se do této diskuze zapojili rozumí...
6400+ má prostě výhodu ve vyšší frekvenci, nic jiného v tom není a máte-li pocit, že při zapnutí Solitéra se projeví 4 jádra...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- axloth
- Začátečník

-
- Aros
- Začátečník

No tak to by bylo na pováženou , kdyby se mu povedlo mít třeba stejnou základní desku... Jinal jsem jenom reagoval na ty výroky, že to záleží jen na HDD a processor na tom nenese podíl...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- axloth
- Začátečník

-
Na startovani systemu a spousteni naprosto nenarocnejch programu to tak je. Jeste mohl mit treba na tom quadu jen 512 mb ram. Ten pamflet ale rozhodne neodpovidal realite.Aros píše:No tak to by bylo na pováženou , kdyby se mu povedlo mít třeba stejnou základní desku... Jinal jsem jenom reagoval na ty výroky, že to záleží jen na HDD a processor na tom nenese podíl...
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pochybuju. Svizneji nez ta testovana q6600 se chova i ma e4500. Bud je to jasnej fake, nebo hodne zmrvenej testAros píše: 6400+ má prostě výhodu ve vyšší frekvenci, nic jiného v tom není a máte-li pocit, že při zapnutí Solitéra se projeví 4 jádra...
Jinak podle tve logiky by mela bejt pentia D naprostej drtic co se tyce vykonu v nenarocnych win aplikacich.
0118 999 881 999 119 7253
- Aros
- Začátečník

Jinak podle tve logiky by mela bejt pentia D naprostej drtic co se tyce vykonu v nenarocnych win aplikacich.
Tak já myslím, že takovým to způsobem(za jak dlouho se něco načte) nelze testovat výkon. S tím snad souhlasíte. Takže poznámka o Pentiu D je vedle. To má starou NetBurst architekturu a ta ani při vysokých frekvencích nedosahuje pěkného výkonu, ať už jde o dvojjádro nebo ne. A stejně to neotestujete tak, že necháte spustit Solitéra. Krom toho, jak říkáte, mohl ten boorec prostě jedno z těch videí zrychlit/ zpomalit. To zvádne v Pinnaclu každá lata.Na startovani systemu a spousteni naprosto nenarocnejch programu to tak je. Jeste mohl mit treba na tom quadu jen 512 mb ram. Ten pamflet ale rozhodne neodpovidal realite.
Mohl mít 512 RAM, ale Solitér tolik nepotřebuje
//edit: zapoměl jsem, že se jedná o Win Vista, takže 512MB by opravdu bylo málo...
//edit2: Tady je krásný test,
http://www.youtube.com/watch?v=Ivx0XYMC ... re=related,
nad tím se budete jen rozplývat...
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Aros píše:Jinak podle tve logiky by mela bejt pentia D naprostej drtic co se tyce vykonu v nenarocnych win aplikacich.Tak já myslím, že takovým to způsobem(za jak dlouho se něco načte) nelze testovat výkon. S tím snad souhlasíte. Takže poznámka o Pentiu D je vedle. To má starou NetBurst architekturu a ta ani při vysokých frekvencích nedosahuje pěkného výkonu, ať už jde o dvojjádro nebo ne. A stejně to neotestujete tak, že necháte spustit Solitéra. Krom toho, jak říkáte, mohl ten boorec prostě jedno z těch videí zrychlit/ zpomalit. To zvádne v Pinnaclu každá lata.Na startovani systemu a spousteni naprosto nenarocnejch programu to tak je. Jeste mohl mit treba na tom quadu jen 512 mb ram. Ten pamflet ale rozhodne neodpovidal realite.
Mohl mít 512 RAM, ale Solitér tolik nepotřebuje
Tak my meli v praci jeste asi pred mesicem na win XP 256MB RAM a to taky nebyla zadna vyhra jako
//edit: zapoměl jsem, že se jedná o Win Vista, takže 512MB by opravdu bylo málo...
//edit2: Tady je krásný test,
http://www.youtube.com/watch?v=Ivx0XYMC ... re=related,
nad tím se budete jen rozplývat...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja reagoval na tvou poznamku o tom ze a64 ma vyhodu ve vyssich frekvencich, coz je dle meho nazoru blbostAros píše:Tak já myslím, že takovým to způsobem(za jak dlouho se něco načte) nelze testovat výkon. S tím snad souhlasíte. Takže poznámka o Pentiu D je vedle. To má starou NetBurst architekturu a ta ani při vysokých frekvencích nedosahuje pěkného výkonu, ať už jde o dvojjádro nebo ne. A stejně to neotestujete tak, že necháte spustit Solitéra. Krom toho, jak říkáte, mohl ten boorec prostě jedno z těch videí zrychlit/ zpomalit. To zvádne v Pinnaclu každá lata.
Jinak nemyslim si ze by to nejak upravoval v pinnaclu ci podobne, ale spis bych to videl na:
1)bud mel min ram nez tvrdil
2)jeho disk by potreboval defragmentaci.
Ty aplikace ocividne na neco cekaly, ale rozhodne ne na cpu.
0118 999 881 999 119 7253
- Aros
- Začátečník

Jo, tak to asi bude... Každopádně by to potom nemohl být stejný disk, kdyby byl zaprasený hned po instalaci. Leda jako stejný tip. Jinak by bylo možné, že to nedefragmentované změřil na jednom, a potom ho předělal do druhého s formátem... Prostě máte víc větráčků, tak se s váma nebudu přít...
Poměrně dlouhá diskuze o ničem...
Poměrně dlouhá diskuze o ničem...