laserová nebo optická myš?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
s.skull
Nováček
Nováček

laserová nebo optická myš?

Příspěvek od s.skull »

zdravim chci si koupit myš a nevim mezi jakou se mám rozhodnout myš už mám vybranou jen nevím jestli optickou nebo laserovou jaké jsou výhody a nevýhody tychto sensorů ?

moje rozhodnutí je mezi těmito dvěma (A4Tech XL-750F - laserová, A4Tech X-710FS - optická)

A4Tech XL-750F
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54284

A4Tech X-710FS
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54286
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Mám tu zkušenost, že laserová myš potřebuje kvalitní podložku. Používám obyčejnou látkovou podložku za dvacku a měl jsem laserovou myš A4tech X-750BF snake a byla na tom hadru příliš neklidná, zatímco současný Logitech MX 518 je mnohem přesnější i přes nižší DPI. Z A4Tech bych ti spíše doporučil tuto A4tech X-718BF snake (snake proto, že má příjemný neklouzavý povrch).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Logitech MX400 Precision Laser Mouse, já jsem koupil k notebooku tuto myšku a jsem více než spokojen. Podložku nepoužívám, mám jí na dřevěném stole a 1600dpi potěší.

Ke stolnímu počítači mám bezdrátoví set od Logitechu s optickou myškou, rozdíl ?? S laserovou myškou se mi pracuje lépe. To je má zkušenost. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25+ 12GB/256GB Blueblack / Samsung Galaxy S25 12GB/256GB Silver Shadow / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Reider
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reider »

Jestli to chces na hry tak bych volil spise leserovou jinak ja osobne uz optik nepouzivam .
s.skull
Nováček
Nováček

Příspěvek od s.skull »

podložku právě nepoužívám myš používám na dřevěným stole takže si myslím že mě bude stačit asi ta optická :wink: hry profesionálně nehraju jen víkendově spíš pracuju v autocadu
LtK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LtK »

V robote mám laserovú Logitexh RX1000 a je kvalitnejšia ako optická, čo bola origo s noťasom. Podložku nemám, stôl je svetlé drevo...
i5 3570K, Asus Maximus V Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, NVidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
TNT WagonInPentagon (°,°)
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TNT WagonInPentagon (°,°) »

Já mám laserového myšáka Razer Copperhead chaos green a nemůžu si stěžovat. Nejdříve jsem měl látkovou podložku pak jen lakovaný stůl ze dřeva a nakonec jsem si pořídil (prý) 8) kvalitní plastovou oboustrannou podložku (také Razer) a v porovnání s látkou nebo dřevem je plast pod myš asi nejlepší (co se rychlosti a přesnosti týče).
Jinak jsem asi před rokem četl na PCT, že ptická je lepší než laserová (sice nevím už v čem) a že Razer chystá něco, co bude mít prý lepší vlastnosti než optická. Tím asi mysleli (nový) Razer Lachesis se 4 tsíci dpi (toto rozlišení se vyplatí snad jen s nějakou drahou podložkou která toho využije).
Cenově je výhodnější samozřejmě optická např Genius NetScroll 800dpi (cca od 63 Kč s DPH). http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49201
Nejlevnější laserovku jsem viděl za cca 144Kč s DPH (také Genius).
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45172
Kuličkové nemá cenu si kupovat, pokud neradi čistíte zasvinčenou kuličku.
Ovšem svůj Razer musím také udržovat(chomáč prachu občas způsobí zešílení kurzoru na obrazovce), ale ne tak často jako kuličkovku.
rudla.rudel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudla.rudel »

Osobně používám A4Tech XL-750F, zprvu jsem ji vozil po řekl bych kvalitní podložce Steelpad QCK ale začala zlobit, často uskakovala, sama měnila směr atp.
Problém jsem vyřešil tím, že jí vozím po dřevěnném stole a to jak doma, tak na intru, hladký a drsný stůl, na žádném jsem se nesetkal s problémy které jsem pocítil s podložkou...
Zprvu jsem jí využíval s 600 DPI a postupně jsem se dostal až na 2000DPI a můžu si ji jen vynachválit, zkrátka funguje výborně i po roce a půl používání ;)
btw nekupuj černou s lesklým plastem, v létě ti bude klouzat potem pod prsty, kup si šedou(tu vlastním) nebo BF-pogumovanou ;)
Linux!
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

já mam genius za 90kč a když chytnu nerva u nějake hry tak jí prostě vyhodím z wokna a občas trefím nějakou babku do hlavy.. A pak koupím novou a jsem okey :-D :D
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Začátečník
Začátečník

Hlavně abys nekupoval babce novou končetinu! 8)
Pokud chceš levnější, tak se mrkni na CzechComputer.cz
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

mam doma logitecha RX1000 (laser), hraju sni hry obcas nejaka grafika a nemuzu si stezovat :). Jinak prej ty A4techy maj blby mikrospinace (rychle kleknou).
PS: jako podlozku pouzivam dreveny stul
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

GaGy píše:já mam genius za 90kč a když chytnu nerva u nějake hry tak jí prostě vyhodím z wokna a občas trefím nějakou babku do hlavy.. A pak koupím novou a jsem okey :-D :D
HEj taj to je hláška jako prase....To seš stále zákazník u geniusa ne? :lol: :lol:
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

gn.jirka píše:
GaGy píše:já mam genius za 90kč a když chytnu nerva u nějake hry tak jí prostě vyhodím z wokna a občas trefím nějakou babku do hlavy.. A pak koupím novou a jsem okey :-D :D
HEj taj to je hláška jako prase....To seš stále zákazník u geniusa ne? :lol: :lol:
beru to nejlevnější ,což je genius většinou :-D
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

GaGy píše:
gn.jirka píše: HEj taj to je hláška jako prase....To seš stále zákazník u geniusa ne? :lol: :lol:
beru to nejlevnější ,což je genius většinou :-D
Nechceš teda koupit jednu??? 2000 dpi za 300 Kč?? komplet balení:-D, koupil jsem místo ní MX518
Začátečník
Začátečník

GaGy napsal:
gn.jirka napsal:
GaGy napsal:
já mam genius za 90kč a když chytnu nerva u nějake hry tak jí prostě vyhodím z wokna a občas trefím nějakou babku do hlavy.. A pak koupím novou a jsem okey Very Happy Happy

HEj taj to je hláška jako prase....To seš stále zákazník u geniusa ne? Laugh Laugh

beru to nejlevnější ,což je genius většinou Very Happy

Nechceš teda koupit jednu??? 2000 dpi za 300 Kč?? komplet balení:-D, koupil jsem místo ní MX518

Víš ty vůbec co je to bazar?
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“