upgrade pc - má to cenu?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
MaPe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

upgrade pc - má to cenu?

Příspěvek od MaPe »

Čau, hodlám se vylepšit moje stávající PC: Asus M2N-E, 2*512 RAM (nějaká podivná značka), Asus GF EN7600 GT, WD 250GB, Athlon 3000+, case neznačková a byl k ní 400W zdroj.

Má cenu to vylepšít? Nebo to prodat a pořídit úplně nové PC? Chtěl bych na tom hrát hry na 20" LCD v rozlišení 1680*1050, pak aby to "extrémně nežralo", a bylo to celkem tiché. Rozpočet - čím míň tím líp :D
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: upgrade pc - má to cenu?

Příspěvek od gn.jirka »

MaPe píše:Čau, hodlám se vylepšit moje stávající PC: Asus M2N-E, 2*512 RAM (nějaká podivná značka), Asus GF EN7600 GT, WD 250GB, Athlon 3000+, case neznačková a byl k ní 400W zdroj.

Má cenu to vylepšít? Nebo to prodat a pořídit úplně nové PC? Chtěl bych na tom hrát hry na 20" LCD v rozlišení 1680*1050, pak aby to "extrémně nežralo", a bylo to celkem tiché. Rozpočet - čím míň tím líp :D
Záleží kolik hodláš investovat, Asus M2N-E delux, je supr deska na zajimavej OC, disk se může použít, teoreticky procesor, jinak zbytek asi novej :)))Záleží jaký finance a co na tom děláš:))
MaPe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaPe »

dal bych tak 5 tisíc + počítám že komponenty co se vymění by se daly aspoň za něco prodat

edit: ještě by mě zajímalo, jestli by bylo lepší koupit teď nějakou GF 8800GT nebo Ati 3780 když jsou teď docela levné nebo počkat na nové grafiky co mají vyjít
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Bohužel, ale z rozpočtem 5 tisíc nemusíš čekat na nové grafiky. Do Asus M2N-E nahraj nejnovější BIOS a osaď Phenomem, prodej RAM a kup za směšné peníze 2x 1GB 800MHz a grafiku 8800GT. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

MaPe píše:dal bych tak 5 tisíc + počítám že komponenty co se vymění by se daly aspoň za něco prodat

edit: ještě by mě zajímalo, jestli by bylo lepší koupit teď nějakou GF 8800GT nebo Ati 3780 když jsou teď docela levné nebo počkat na nové grafiky co mají vyjít
2 x 1GB máš za 1000 Kč
Zdroj - 1500 Kč
Procesor - X2 black 5000+ 1700 Kč
Záleží na grafice, když počkáš aˇž výjdou nový, tak zas budou levnější tady ty :lol: :lol: :lol: Začarovanej kruh :-))
MaPe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaPe »

Ten zdroj je taky potřeba měnit ? :sad: Jinak Phenom by mi byl asi k ničemu, Athlon X2 bude lepší.
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

MaPe píše:Ten zdroj je taky potřeba měnit ? :sad: Jinak Phenom by mi byl asi k ničemu, Athlon X2 bude lepší.
Jj bohužel jo, pokuď chceš dobrej výkon, tak se tomu nevyhneš...Doby kdy jsem na zdroj nehrál jsou už dávno pryč, zdroj je základ kvality ;))
Kocur8
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kocur8 »

Zdroj klidne i http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000FPY za 770 kč ZDroje fortron jsou kvalitní akorát budeš muset počítat z vyšší hlučností
Naposledy upravil(a) Kocur8 dne pát 27. čer 2008, 18:30, celkem upraveno 1 x.
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Kocur8 píše:Zdroj klidne i http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000FPY za 770 kč ZDroje tortron jsou kvalitní akorát budeš muset počítat z vyšší hlučností
Není problem vyměnit větrák zdroje a pohrát si s vibracema:))
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“