Zahubí osobní počítače... příliš dobrý hardware?
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Zahubí osobní počítače... příliš dobrý hardware?
Opravdu pekny clanek a imho pravdivy. Ja jsem jeste pred dvema lety byl ochoten do HW investovat vsechny me uspory, abych mel maximalni vykon... a ted? Staci kouknout do podpisu. PC jsem zacal pouzivat uz pouze na internet... je pravda, ze hry uz nehraju, ale ne protoze bych nemel cas, ale proto, ze uz je jednoduse nepotrebuji hrat... Ale i kdybych hry hral, tak si koupim nejakou 2600XT nebo levnou 3850 a cago belo...
Ostatne je to videt i u notebooku. Nyni preci zazivaji boom prenosne pocitace ala EEE od Asusu... jsou levny, primerene vykonny (na internet zcela postacujici). Je jasny, ze honba za vypocetnim vykonem v domacnostech je nejspise za zenitem, ale internet na svuj zenit jeste stale ceka...
Ostatne je to videt i u notebooku. Nyni preci zazivaji boom prenosne pocitace ala EEE od Asusu... jsou levny, primerene vykonny (na internet zcela postacujici). Je jasny, ze honba za vypocetnim vykonem v domacnostech je nejspise za zenitem, ale internet na svuj zenit jeste stale ceka...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Cooper69
- Začátečník

- Gerimo
- Mírně pokročilý

Nesmite to brat z vlastniho hlediska, ale z hlediska milionu, PRUMERNYCH uzivatelu, ktery tvori a hybou trhem. A podle me prumerny uzivatel pc potrebuje hlavne spojeni s ostatnimi a potom aplikace pro praci... hry jsou domenou predevsim adolescentu (nerikam, ze starsi nehrajou, ale drtiva vetsina z nich nekoupi novy HW v radech 5000,- aby si mohla zahrat nejakou gamesu). Ostatne to, jakym smerem trh se ubira uz vime... viz Asus EEE
//A tezko rict, jestli ATi tento smer trhu taky nespatrila...
//A tezko rict, jestli ATi tento smer trhu taky nespatrila...
- Cooper69
- Začátečník

- Holda
- Středně pokročilý

Ja s tim clankem taky souhlasim. K cemu dneska kupovat sestavu za 40k Kč, kdyz za par tisic jde poridit dostatecne vykonny stroj?
To, ze si nenastavim vse na max a nezapnu AA/AF...notak, to jsou vlastne veci na honeni trika.
Hry nas bavily pred deseti lety stejne, ne-li vice nez dneska a vzhled? Ten byl a vzdy bude druhotny. K cemu, ze ma Crisis uber grafiku, kdyz jako hra je to prumer?
Podle me klasicke PC hrozi vymreni, masy VSEDNICH, PRUMERNYCH lidi nepotrebuji mit doma nevzhlednou velkou kisnu jen proto, ze se chteji spojit s prateli a precist si zpravy.
To, ze si nenastavim vse na max a nezapnu AA/AF...notak, to jsou vlastne veci na honeni trika.
Hry nas bavily pred deseti lety stejne, ne-li vice nez dneska a vzhled? Ten byl a vzdy bude druhotny. K cemu, ze ma Crisis uber grafiku, kdyz jako hra je to prumer?
Podle me klasicke PC hrozi vymreni, masy VSEDNICH, PRUMERNYCH lidi nepotrebuji mit doma nevzhlednou velkou kisnu jen proto, ze se chteji spojit s prateli a precist si zpravy.
.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem si sčítl nejlevnější možné PC - deska s integrovanou grafikou (AMD 690G), Sempron LE1100, 512MB DDR2 533 (130 korun za kus, klidně můžeme přidat), case se zdrojem, disk... 3200 korun.. no a na net a openoffice je to luxusní stroj... hodí se na to "africký název pro umím nainstalovat linux", tedy ubuntu, za další 3k se koupí plochá 17ka. Až jsem tomu nevěřil 
A ani já nemám potřebu mít nadupaný desktop, pravda, mám AX2 5000+, ale ten jsem si odmakal, sám bych si to nekoupil. Až budu zase někdy kupovat HW, tak nejdražší díl bude rozhodně deska, na CPU a grafice už se dnes nijak zvlášť nemusí utrácet.
A ani já nemám potřebu mít nadupaný desktop, pravda, mám AX2 5000+, ale ten jsem si odmakal, sám bych si to nekoupil. Až budu zase někdy kupovat HW, tak nejdražší díl bude rozhodně deska, na CPU a grafice už se dnes nijak zvlášť nemusí utrácet.
Burn in hell.
- zombux
- Odborník PCT

- Holda
- Středně pokročilý

ktery koupis jednou a mas na radu let vystarano 
Sam mam sice ted Quad, potrebuju ho na praci, ale uz planuju vymenu grafiky za neco normalniho (3650 etc.)
Ale doma mame dalsi PC, je to Celeron 420 + 2GB RAM + mb s integrovanou grafikou. Rodice si chrochtaj, jak skvele to beha...
Pritelkyni jsme drive poridili jeste stary Sempron 2800+ 1GB RAM + 9600Pro
Nema taky jedinej duvod upgradu a to i obcas hraje Sims2 a podobny veci...
A takhle je to ve vetsine domacnosti
Sam mam sice ted Quad, potrebuju ho na praci, ale uz planuju vymenu grafiky za neco normalniho (3650 etc.)
Ale doma mame dalsi PC, je to Celeron 420 + 2GB RAM + mb s integrovanou grafikou. Rodice si chrochtaj, jak skvele to beha...
Pritelkyni jsme drive poridili jeste stary Sempron 2800+ 1GB RAM + 9600Pro
Nema taky jedinej duvod upgradu a to i obcas hraje Sims2 a podobny veci...
A takhle je to ve vetsine domacnosti
.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

no právě, mě taky. ostatní komponenty jsou podřadné, procesor bohatě stačí, paměti jsou zadarmo, diskový prostor dostatečný, podprůměrná grafika s přehledem stačí.Teuzz píše:Bezpochyby, zachtělo se mi 24" panelu...zombux píše:no jasně, nejdražší součástí PC je dneska kvalitní monitor
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Koro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- Koro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- Koro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je jasny no , počitače a elektronika vůbec, je podlě mě nejmín výhodná investice hned po osobním automobilu... Když si koupiš drahý auto (třeba kolem 1M) ,tak za 3-4 roky jsi splachl třeba pul mega do kanálu.Koro píše:tak kazdy drahsi hw je splachnutie penazi do kanala, ale co by sme s tymi peniazmi robili keby sme ich neminali na veci ktore mame radi
Lidi chodí každý den do práce jenom kvůli tomu, aby splachovali peníze do hajzlu. Já kdybych si nehrál s počítačema a neinvestoval do nich tolik nehoráznych penez co jsem učinil za svých 21 let života, tak bych dnes měl mega luxusní barák s Ferrari před vratama....
- Maxtor
- Začátečník

-
Dle meho nazoru bylo v tomhle clanku nejak pozapomeno na celkovy ekonomicky vyvoj planety..
Ano.. je pravdou, ze si spolecnosti rekneme ublizily, kdyz zacali jiz v nekolikalete reklamni zbesilosti vydavat jeden produkt za druhym.. na strane druhe jde ale daleko vice o to, ze tohle neni problem onoho odvetvi, ale obecne problem civilizovane planety a svetoveho trhu.. konzum, konkurence.. vse tlaci ceny k minimu a zaroven snizuje vstupy.. samozrejme o to vice se potom prosadi vyrobci dbajici na kvalitu..
Staci se podivat na trh optiky, ktera si ceny drzi stale vysoko.. objektivy, co se tyce PC napr. scanery a podobna zarizeni.. v profi segmentu se stale bavime o statisicich a ceny lety moc nepadaji..
Celkove pokles zaznamenaly pouze jednodussi obvody a rekneme procesory, ktere se s ohledem na cenu jiz vyijeji.. napr. zminovana graficka jadra jsou ale pri nizkych mikronech stale sakra draha soucastka..
At se zase vratim k zacatku.. proste si myslim, ze autor mel v one bilanci nad odvetvim sledovat svetovy trh spise jako celek.. akcie jdou nize, spolecnosti se ale brzy pretransformuji na dalsi casti trhu.. co vite.. treba za rok, za dva, bude mit Intel v nabidce i MP3 prehravace (samozrejme s nadsazkou).. krize v zadnem pripade nehrozi.. drive prijdou problemy na svetovych burzach obecne.. ty se totiz nezadrzitelne blizi..
Ano.. je pravdou, ze si spolecnosti rekneme ublizily, kdyz zacali jiz v nekolikalete reklamni zbesilosti vydavat jeden produkt za druhym.. na strane druhe jde ale daleko vice o to, ze tohle neni problem onoho odvetvi, ale obecne problem civilizovane planety a svetoveho trhu.. konzum, konkurence.. vse tlaci ceny k minimu a zaroven snizuje vstupy.. samozrejme o to vice se potom prosadi vyrobci dbajici na kvalitu..
Staci se podivat na trh optiky, ktera si ceny drzi stale vysoko.. objektivy, co se tyce PC napr. scanery a podobna zarizeni.. v profi segmentu se stale bavime o statisicich a ceny lety moc nepadaji..
Celkove pokles zaznamenaly pouze jednodussi obvody a rekneme procesory, ktere se s ohledem na cenu jiz vyijeji.. napr. zminovana graficka jadra jsou ale pri nizkych mikronech stale sakra draha soucastka..
At se zase vratim k zacatku.. proste si myslim, ze autor mel v one bilanci nad odvetvim sledovat svetovy trh spise jako celek.. akcie jdou nize, spolecnosti se ale brzy pretransformuji na dalsi casti trhu.. co vite.. treba za rok, za dva, bude mit Intel v nabidce i MP3 prehravace (samozrejme s nadsazkou).. krize v zadnem pripade nehrozi.. drive prijdou problemy na svetovych burzach obecne.. ty se totiz nezadrzitelne blizi..
- Gerimo
- Mírně pokročilý

no ale ja jsem tu nemel na mysli zkrachovani firem... firmy jako takove si vzdy neco "vymysli" aby meli vetsi zisky... bud zvetsi portfolio nebo zmensi naklady. Proste pokud uz zavedena firma nema v cele nejaky magory, tak vzdy nejak prezije.
Ja mam na mysli prave to "zpatecnictvi" na trhu. Je to skutecnost, ktere si uz take vsimam. Ted uz staci opravdu malo a mate doma dobre pc pro svoje potreby...
Ja mam na mysli prave to "zpatecnictvi" na trhu. Je to skutecnost, ktere si uz take vsimam. Ted uz staci opravdu malo a mate doma dobre pc pro svoje potreby...
- Maxtor
- Začátečník

-
No a to je spatne..??
..ceny klesaji.. co je na tom divneho.. technologie po letech zacina byt banalitou, velkym hracem se stava take Cina se svymi levnymi vyrobnimi prostredky.. normalka.. stejne jako ve vsech jinych odvetvich.. elektronika, auta, cokoli.. proste vsechno, co se dela ve velkym..
Nejak potom nechapu, proc se v podobnem ohledu lekat a vymyslet nejake apokalypticke pribehy..
Nejak potom nechapu, proc se v podobnem ohledu lekat a vymyslet nejake apokalypticke pribehy..