BudyShine píše:bohužel.obávám se že nakonec GTX 280 bude bez aa ve vysokých rozlišeních jen o 10% nad GX2 ..v takovém případě by HD 4870 mohla pěkně foukat na záda GTX 260 a jak příjde HD 4870x2 tak to by mohla být pro envidii katastrofa.Jsem zvědav tedy na 16.6 a taky na HD 4870 s gigem grafické paměti.
Někdo mně šušká, že tomu tak je...
Net píše:...
Uplně normálně... Ovšem u HD4870X2 tomu bude právě proto, že budou ve stejné cenové relaci...
Net píše:nie nie.nemozes porovnavat .to mas ako keby si porovnaval Core s Duom
PS: cena je zas ina vec
z morálního hlediska je to docela "sprosté" porovnávat dvě GPU proti jednomu ale ber v potaz dvě věci: HD 3870x2 je o hodně slabší a porovnat proti kartě od konkurence je téměř nutností. dále HD 3870x2 je bývalý high end a proti tomu se porovnávají vždy nové karty.
Net píše:zle testy robia.. porovnavat s 3870X2 a GTX280 je uplne odveci. ako sa moze porovnavat jedno GPU s dvoma?
No muzes porovnavat , hlavne proto ze 3870X2 i kdyz ma dve jadra koupis skoro za pulku ceny GTX280 A pokud neni GTX280 alespon 2x rychlejsi nez 3870X2 porad je lepsi koupit starou ATI a to by pak byla pro nvidii pekna ostuda
Edit - Jo a na ten "test" v marku kde je udajne nvidia o 123% rychlejsi nez ati , tak ten bych moc vazne nebral. Jak tady nekdo psal novy mark nestoji zanic....
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
BudyShine: Co je na tom sprostého? Je věcí výrobce, jestli 1,3 miliardy tranzistorů rozdělí na dvě GPU, tři GPU, nebo to ponechá pro jeden monolit. To je čistě věcí designu dané architektury. Podstatné je, kolik výseldný produkt stojí, jaký má výkon, jaké silné stránky a jaké slabiny.
Když 3Dfx v roce 95 přišlo s Voodoo Graphics, která byla rozložená na tři samostatné čipy (TMU, ROP a RAMDAC) a tímhle přístupem setřela veškerou konkurenci, nikdo to nepovažoval za neetické, nebo dokonce sprosté, ale naopak. Byl to nový odvážný přístup a jak se ukázalo, byla to na několik let nejlepší a nejvýhodnější možná cesta jak pro výrobce, tak pro uživatele.
Je třeba pamatovat na to, že žádnému výrobci nikdo neurčuje, jak má konkurenceschopnosti dosáhnout, takže ať je jeho produkt po hardwarové stránce jakýkoli, nebránilo jeho konkurentovi nic, aby šel stejnou cestou.
3DMark 2006 používá FP16 filtering standardizovaný v DX10. Kolik her dnes využívá FP16 filtering? Uplynuly dva roky a je jich stále minimum, protože jinak by R6xx ve hrách porážely konkurenci stejným způsobem, jakým ji poražejí právě ve 2006 3DMarku. Tolik k jeho údajné zastaralosti
Ok ale i tak to skore ?
Vezmes-li v potaz celkové navýšení jednotlivých částí tak snad kromě frekvence shaderů je vše na daleko vyšší frekvenci než GX2.
Net píše:nie nie.nemozes porovnavat .to mas ako keby si porovnaval Core s Duom
PS: cena je zas ina vec
C2Q a AMD Barcelona je co? 2*2 vs 4....
Cena se u GTX280 po naskladnění zvýší zhruba o 1000 Kč více ne. 55nm verze jádra by měla přít příští rok... Takže se asi nVidia bojí produktu od ATI, tudíž bych chtěl taky zmínit to, že 9800GT má mět 2x6pin k napájení, to značí, že by měla být karta nějak posílena, takže si myslím, že nVidia má zase z něčeho bobky...
Ta tabulka co se tyce GTX 280 je celkem mimo, V 3D06 jsou vysledky zcela jine ... ve Vantage zase tak daleko od pravdy nejsou ...
PS. 2x GeForce 9800GX2 v Quad SLI (4x GPU) davaji ve Vantage X3500 bodu ... a jedna GTX podle te tabulky vice ... hm to by znamenalo 120 procent narust vykonu proti jedne GX2 ...
OBR píše:Ta tabulka co se tyce GTX 280 je celkem mimo, V 3D06 jsou vysledky zcela jine ... ve Vantage zase tak daleko od pravdy nejsou ...
PS. 2x GeForce 9800GX2 v Quad SLI (4x GPU) davaji ve Vantage X3500 bodu ... a jedna GTX podle te tabulky vice ... hm to by znamenalo 120 procent narust vykonu proti jedne GX2 ...
hmmm jak muzou dat dve X3500 kdyz me da jedna krapet nataktovana X3600.
kdyz tady ctu ten thread, jak obr pise o tehle karte jako o brutalnim valcovaci asfaltu, o karte ktera nema konkurenci a tedka zacina nejak couvat no bude to jeste zajimavy jak se to cely vyvrbi
Zub píše:kdyz tady ctu ten thread, jak obr pise o tehle karte jako o brutalnim valcovaci asfaltu, o karte ktera nema konkurenci a tedka zacina nejak couvat no bude to jeste zajimavy jak se to cely vyvrbi
Tak hlavni je, ze ma byt rychlejsi od GX2. Mnozi pisou, ze co na tak vykonne karte hrat...no ja vam to reknu... max detaily + vyhlazovani.
Treba vcera sem zjistil, ze Race Driver: Grid je v rozliseni 1920:1200 a 16 x AA naprosto nehratelny a v urcitych fazich trate FPS klesaji na 15-20 a evidentne to trha. Jakmile vyhlazovani vypnu nebo nastavim treba jen 2x, tak sou fps nejdou pod 45 a hra je maximalne plynula i pri te nejvetsi kolizi, kde vzduchem letaji tuny plechu.
Myslim, ze tohle je prave ta faze, kde GX2 proste dochazi dech s 256bit zbernici a 512MB pameti a su plny ocekavani, ze GTX280 tohle proste vyresi i za cenu vykonu treba jen 10% nad GX2. Myslim, ze s vyhlazovanim tahle karta nemuze mit problem... ( 512bit zbernice a 1GB pameti)
Jeste jedna otazka pro Obra. Tech 30W v IDLE bude karta zrat i na intelackem chipsetu, nebo jenom na nForce ?
Jaký je předpoklad napájení pro GTX280 ?
Myslíte že bude stačit zdroj který mám nyní - Corsair HX520 - 520 W ??
Zbytek sestavy mám C2D8200, 2HDD, DVDRW. GK mám nyní GF 8800GT.
Pepa1 píše:Jaký je předpoklad napájení pro GTX280 ?
Myslíte že bude stačit zdroj který mám nyní - Corsair HX520 - 520 W ??
Zbytek sestavy mám C2D8200, 2HDD, DVDRW. GK mám nyní GF 8800GT.
6pin a 6+2pin PCIE
520W stacit podle me urcite nebude a stejne na 99% nema 6+2 pin