po znovu zložení pc neštartuje
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- HORYSEK
- Nováček

-
Ahoj,
vlastnim desku MSI 865PE Neo2-P
tak jsem zjistil, ze mam prasklou 1 pricku u sloupku ramecku na uchyceni pacek chladice CPU(Socket 478) -> takze jsem si od znameho sehnal ramecek -> pak jsem musel vypojit desku a vyjmout z ni ten stary (praskly) ramecek - celkem se to dalo a podarilo se mi ho vymenit, dal jsem tam ten novy chladic Scynthe Katana II, (pred tim ocistil a nanesl novou pastu na CPU-prilozenou k chladici), pozapinal kabely do desky a bohuzel se mi nedari zapnout PC - kontroloval jsem zapojeni Poweru u JFP2 PINu a zda se byt OK,zkousel jsem teda cvakat se zdrojem - PC se snazi nastartovat, rozfrci se ta nova Katana a pak se najednou vypne, po vicero pokusech se mi podarilo, ze PC normalne najelo a bez problemu fungovalo,ale zjistil jsem ze se vubec netoci vetrak zdroje,kt.se zacal zahrivat, PC jsem standartne(pres Wind.)vypnul a problemy pri zapinani pretrvavaji upne stejne, vypada to na ten zdroj, co? nebo napada vas jina pricina?? dik za kazdy postreh
vlastnim desku MSI 865PE Neo2-P
tak jsem zjistil, ze mam prasklou 1 pricku u sloupku ramecku na uchyceni pacek chladice CPU(Socket 478) -> takze jsem si od znameho sehnal ramecek -> pak jsem musel vypojit desku a vyjmout z ni ten stary (praskly) ramecek - celkem se to dalo a podarilo se mi ho vymenit, dal jsem tam ten novy chladic Scynthe Katana II, (pred tim ocistil a nanesl novou pastu na CPU-prilozenou k chladici), pozapinal kabely do desky a bohuzel se mi nedari zapnout PC - kontroloval jsem zapojeni Poweru u JFP2 PINu a zda se byt OK,zkousel jsem teda cvakat se zdrojem - PC se snazi nastartovat, rozfrci se ta nova Katana a pak se najednou vypne, po vicero pokusech se mi podarilo, ze PC normalne najelo a bez problemu fungovalo,ale zjistil jsem ze se vubec netoci vetrak zdroje,kt.se zacal zahrivat, PC jsem standartne(pres Wind.)vypnul a problemy pri zapinani pretrvavaji upne stejne, vypada to na ten zdroj, co? nebo napada vas jina pricina?? dik za kazdy postreh
- Stano K.
- Středně pokročilý

- HORYSEK
- Nováček

-
Nepomohlo to, zkousel jsem to uz nescetnekrat, uz jsem z toho zoufaly:(nemohlo se stat,ze se poskodil CPU? nebo cemu by mohlo nasvedcovat tohle chovani = porad stejne = po zapnuti zdroje, se rozsviti a rozjede vetrak na grafice, rozjede se ten novy vetrak na procesoru a pak to hned klekne, vypne se, po urcite dobe je mozne zas tohle zopakovat, ale pokud cvaknu zdrojem hned po pokusu, tak se nic nestane = proste zadma snaha, nevim co s tim, snad poprve v zivote zkusim servis(...no uvidime"0
- Stano K.
- Středně pokročilý

- HORYSEK
- Nováček

-
Nepomohlo to, zkousel jsem to uz nescetnekrat, uz jsem z toho zoufaly:(nemohlo se stat,ze se poskodil CPU? nebo cemu by mohlo nasvedcovat tohle chovani = porad stejne = po zapnuti zdroje, se rozsviti a rozjede vetrak na grafice, rozjede se ten novy vetrak na procesoru a pak to hned klekne, vypne se, po urcite dobe je mozne zas tohle zopakovat, ale pokud cvaknu zdrojem hned po pokusu, tak se nic nestane = proste zadma snaha, nevim co s tim, snad poprve v zivote zkusim servis(...no uvidime"0
- HORYSEK
- Nováček

-
- DAveDOG
- Mírně pokročilý

- kocourleo
- Začátečník

Pokud se ti netočí větrák ve zdroji, můžeš zkusit větrák vyměnit, ale radši bych zkusil půjčit od nějakého známého jiný zdroj. Problém bude asi v něm.
Ale může být špatná nějaká komponenta, kvůli které se vypne zdroj (dochází k jeho přetížení). Dělala mi to jednou vadná floppy mechanika.
Ale může být špatná nějaká komponenta, kvůli které se vypne zdroj (dochází k jeho přetížení). Dělala mi to jednou vadná floppy mechanika.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- gn.jirka
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stano K.
- Středně pokročilý

- Wiruz
- Pokročilý

no odpojil bych vse prebytecne (vsechny CD/DVD/ flopy / HDD, intake - outake fany) a zkusil jestli najede jen sama deska s ram a vga s cpu, pak bych zkusil jinej zdroj
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- SMartyCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
presne jak napsal wiruz.. pocitac se nastartuje jen s minimem pripojenejch komponent. a po jake dobe se ti to pc vypne? netocici se vetrak ve zdroji je urcite spatny.. s jednim starym zdrojem sem tohle zazil.. ten vetrak tam neni bezduvodne, zdroj hreje a kdyz se nechladi a dosahne urcity teploty tak se proste vypne.