Virtualní PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
desttro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Virtualní PC

Příspěvek od desttro »

Salute,

rád bych vás požádal o váš názor či rady.
Chtěl bych vytvořit 2 virtualní PC na jednom PC, tak aby se i jiné PC mohly připojit přes LAN nebo i WAN k určitému klientu. Boužel nevím jak to udělat tak, aby měl každý klient vlastní plochu a dokumenty (my documens, picture, music). Disky bych rád ponechal mezi sebou zdílené. Jaký program či co může udělat tady toto.

Děkuji za vaše rady :)
Be Better, dont worry!
desttro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od desttro »

omlouvám se za spam, vyřešeno
Be Better, dont worry!
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

to není spam, spíš napiš jak jsi to udělal aby to věděli i ostatní co to budou číst...
desttro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od desttro »

Nebylo to až tak zapeklité pomocí nástoroje Microsoft Virtual PC a "odlehčené verzi XP"

Vytovřil jsem Virtualní mašinu, pěkně nainstaloval všechny zakladní věci a už jenom kopiroval. Moje PC zvládne bezproblému udržet 4 mašiny :) to je víc než jsem vlastně potřeboval. Zagooglite a vygooglite určitě taky pěkné věci.

VNC jsem použil jako normalně programkem TightVNC 1.3.9. Servery jsem všude dal "po spuštění," tudíž se nemusím o nic starat. :D

Pár věcí které je učitě dobré znát předem:

Po vytvoření jednoho "virtualního disku" který je ve skutečnosti soubor do kterého se všechno zapisuje, a tím se zvěčuje do předem nadefinované velikosti.
Ke svým "fyzickým diskům" se dá lehce dostat pomocí zdílení souborů. Virtualní Win se chová jako OS pod kterým Virtual PC jede. Má vlastní TPC/IP adresu. A s ostatními se chová jako lokalní sít. Stačí si nazdílet disky a máte vystaráno, můžete dokonce pomoci Virtual PC omezit přístup do některých části pc (Dokumenty, Ovladací panely). Atd.

Hodně velký zápor je ten, že to chce dobrou mašinu. Pač každý dobře ví co si takový win XP: Media Center (který mám já) papne...

Výhdou je také možnost přidělení určitého RAM. Zaleží co budete více využívat.

Učitě je to skvělé řešení pro školy a firmy... A ještě lepší pro mě, vyžívam toho tak, že at sem kde sem vždy mám svojí plochu. Jsem v kaceláři koukam do svýho winu, druhý je na terase kouká do svého winu. Najdou se cosi změní, druhý jde do kanceláře a první k notesu... Hola hej mám stále svou plochu.. :) at je PC používano nebo není.
Be Better, dont worry!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“