OBR píše:
Karta ma rozhodne velmi vysoky vykon, a ja jsem s ni velmi spokojen (cekal jsem ale vic, diky tomu hype co byl na netu jsem ocekaval alespon 50-80 procent nad GX2, coz se ale nepotvrdilo).
Podle posledni zpravy od znameho, je pry dvojice HD4850 v CF vykonnejsi nez GTX 280, ale osobne tomu neverim a pockam si az to vyzkousim ...
HD4850 má údajně podobný výkon jako 8800GTS (9800GTX). A je to poměrně logické - 8800GTS je velmi limitovaná propustností paměťové sběrnice, pokud HD4850 není limitovaná texture fillrate-m, bude pravděpodobně limitovaná úplně stejně (obě maji +- stejně rychlé, stejně velké GDDR3 paměti). Vzhledem k tomu, že efektivita CF a SLI je zhruba stejná, bude 2x HD4850 v CF zhruba stejně výkonné jako 9800GX2. (+- rozdíly budou díky odlišnostem architektury - cache, Z-sampling, apod.)
Jestli je GTX 280 výkonnější než GX2 (alespoň o 20 až 30%), není zas tak moc pravděpodobné, že CF HD4850 budou rychlejší. Potom jsou tu ještě navíc nevýhody vícekartových (vícečipových) řešení: nevyrovnané výkony, nutnost čekat u ovladačů na doplnění profilů (a obecně mnohem větší závislost na odladění ovladačů), škubání díky špatné synchronizaci vykreslování střídavých snímků (proboha, jak se to vlastně přeloží do češtiny

), atd.
Zajímavější to asi bude s HD4870, ale to patří do jiné sekce. (I když tam už u RV770 vyplodili celou stránku o GTX280.

)