owoce, zas tie spony az tak primitivne nie su. Ja som s nimi tiez bojoval nejakych 10-20 minut, kym som ich vobec zahakol
Thermalright Ultra-120 eXtreme obecná diskuze,zkušenosti
Moderátor: morke
- faugusztin
- Začátečník

-
Presne tak, ja mam na nom napriklad Nexus 12cm PWM. Ano, vacsinu casu ide na 680RPM, ale to preto, lebo mam vo Speedfane nastavene pravidlo udrziavania 45-55 stupnov. A v idle mam s tymi 680RPM 35-37 stupnov. Ked je ale nutne, tak sa to rozbehne na plno (teda nie naplno, to by musel dosiahnut 55 stupnov, bezne ide na 1400 RPM).
owoce, zas tie spony az tak primitivne nie su. Ja som s nimi tiez bojoval nejakych 10-20 minut, kym som ich vobec zahakol
- Octopuss
- Začátečník

Jasně Einsteine, to by ale v tom větráku musely držet!!! Dvě hodiny jsem se s tím sral a když pominu skutečnost, že se skoro nedají narvat ani do mezer/děr na chladiči jako takovým, po natlačení na díry ve větráku okamžitě vyskakujou ven.owoce píše:Bože ty spony sou naprosto priitivní a nechápu co na tom komu nejde...prostě zahákneš nahoře i dole a pak tlakem natlačíš do dírek větráku ...
edit: už se HR-01 Plus u nás někde prodává?
Naposledy upravil(a) Octopuss dne úte 10. čer 2008, 10:22, celkem upraveno 1 x.
- faugusztin
- Začátečník

-
No neviem ako tebe, mne ventilator drzia, dokonca az prilisOctopuss píše:Jasně Einsteine, to by ale v tom větráku musely držet!!! Dvě hodiny jsem se s tím sral a když pominu skutečnost, že se skoro nedají narvat ani do mezer/děr na chladiči jako takovým, po natlačení na díry ve větráku okamžitě vyskakujou ven.
- Octopuss
- Začátečník

P12 myslím. Prostě tu novější Noctuu.faugusztin píše:No neviem ako tebe, mne ventilator drzia, dokonca az prilisOctopuss píše:Jasně Einsteine, to by ale v tom větráku musely držet!!! Dvě hodiny jsem se s tím sral a když pominu skutečnost, že se skoro nedají narvat ani do mezer/děr na chladiči jako takovým, po natlačení na díry ve větráku okamžitě vyskakujou ven.. Aky tam mas ventilator ?
- wydlosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak přesně kombinaci TRUE+P12 mám doma a větrák drží jak přibitej, chyba bude někde jinde...Octopuss píše:
P12 myslím. Prostě tu novější Noctuu.
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
- faugusztin
- Začátečník

-
Tak ta mi tam tiez drzala vcelku dobre (tu som mal pred tym Nexusom). Si si isty, ze mas tie zapadky v dierach chladica ? Samozrejme musis mat obe drziaky v 4 dierach, dovtedy je to problem s kazdym ventilatorom. To ale nie je kvoli drziaku, ale kvoli samotnemu ventilatoru, ktory vyskakuje pod tlakom toho drziaka.Octopuss píše:P12 myslím. Prostě tu novější Noctuu.
- Holda
- Středně pokročilý

http://www.alphacool.cz/produkt/Thermal ... _Plus.htmlOctopuss píše:
edit: už se HR-01 Plus u nás někde prodává?
.
- faugusztin
- Začátečník

-
U nas ako u nas. Pre mna je "u nas" na Slovensku :Octopuss píše:edit: už se HR-01 Plus u nás někde prodává?
http://www.tichepc.sk/produkt/Thermalri ... -2207.html
- Octopuss
- Začátečník

Já nevim. Ty "háčky" se do děr v chladiči dají sotva narvat. No a ten konec co patří na větrák... Přišlo mi, že by spona potřebovala o pár mm víc a jinej úhel, protože tak jak to je to nemá šanci držet, prostě to sklouzne/vyskočí. Podotýkám, že jsem to z druhý strany držel, aby se to nehejbalo.faugusztin píše:Tak ta mi tam tiez drzala vcelku dobre (tu som mal pred tym Nexusom). Si si isty, ze mas tie zapadky v dierach chladica ? Samozrejme musis mat obe drziaky v 4 dierach, dovtedy je to problem s kazdym ventilatorom. To ale nie je kvoli drziaku, ale kvoli samotnemu ventilatoru, ktory vyskakuje pod tlakom toho drziaka.Octopuss píše:P12 myslím. Prostě tu novější Noctuu.
- faugusztin
- Začátečník

-
A nedal si to o par milimetrov dalej ? Musis to dat presne tak ako je to na tomto obrazku :Octopuss píše:Já nevim. Ty "háčky" se do děr v chladiči dají sotva narvat. No a ten konec co patří na větrák... Přišlo mi, že by spona potřebovala o pár mm víc a jinej úhel, protože tak jak to je to nemá šanci držet, prostě to sklouzne/vyskočí. Podotýkám, že jsem to z druhý strany držel, aby se to nehejbalo.
http://www.makersofheaven.net/~images/M ... deView.JPG
Teda nie za, ale do stredu toho pasu.
- Octopuss
- Začátečník

- owoce
- Začátečník

-
No ja nevim,mozna uz sou moje spony roztazeny,ale mam take noctuu P12 a drzi v pohode...Vyfot to.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
problém jsem s tím moc neměl ale dá to práci to pořádně uchytit záleží na tom jaký máš větráky mám obyčejné shity od TH a ty se tam dávají velice špatně.Jelikož mám pc neustále rozebráné kvůli testům základních desek tak již ty spony ani nepoužívám mám to přilepeno obyčejnou černou elektrikářskou páskou.drží to skvěle a ani se pak nemusíš drbat s těma blbejma sponamaOctopuss píše:Mohl by mi tohle někdo vysvětlit? Vůbec to nechápu. Asi už napůl spím nebo co... heh. Jaká spona se myslí? Základna čeho? Asi jsem se už dost dlouho nekouknul do casu, jak to tam vůbec jeGr8 Vivec píše:vem kus papíru a přlož ho na čtyřikrát a dej mezi sponu a základnu, ověřeno, teploty jdou dolů o dost...
Btw. Jsem jedinej komu se nepovedlo těma stupidníma drátama přichytit větrák?? Patlal jsem s s tím tehdy snad hodinu a jedinej výsledek byl doruda nasranej Octopuss. A ohnutej drát. To prostě nedrží... Tak mám Noctuu položenou z druhý strany, což moc ideální není...
já bych byl pro šroubkové uchycení tak jako na skříni když se přidělává větrák.Octopuss píše:Že není? Můj počítač říká něco jinýho...
Koukám, že tohle má taky ty hrozný spony... Mohli by k tomu začít dávat něco co se dá použít.
jde o to jaký větrák/y osadíš...noctua a obdobné ligy tam jdou jedna dvě ale obyčejné czechšmejdy a neznačkové mrchy co vyráběli snad někde pod rákosovou střechou tam jen tak dát nejdou.doporučuji pořídit kvalitní větroně.třeba noctua a hnedka je o práci méně.cvak a jsou tamowoce píše:Bože ty spony sou naprosto priitivní a nechápu co na tom komu nejde...prostě zahákneš nahoře i dole a pak tlakem natlačíš do dírek větráku ...
.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Octopuss
- Začátečník

Poznatek z pokusu o pasivní chlazení touhle verzí v letním období.
Pozn. - otevřený case.
idle 34 stupňů
load (prime95 po půl hodině) 78
Docela na hranici a byl pěkně horkej... U socketu se prakticky nedal udržet prst. Ale systém nezamrznul
Takže to jde... Pokud by se dostatečně vyřešilo proudění vzduchu, asi by se to na běžnou práci taky dalo.
Každopádně mám objednanou tu novou verzi, tak jsem zvědavej.
Pozn. - otevřený case.
idle 34 stupňů
load (prime95 po půl hodině) 78
Docela na hranici a byl pěkně horkej... U socketu se prakticky nedal udržet prst. Ale systém nezamrznul
Každopádně mám objednanou tu novou verzi, tak jsem zvědavej.
- faugusztin
- Začátečník

-
- faugusztin
- Začátečník

-
- Wyvern
- Nováček

-
- faugusztin
- Začátečník

-
Sice pre teba SK obchod asi nebude dobry, ale par kusov pride na www.tichepc.sk (http://www.tichepc.sk/produkt/Thermalri ... -2878.html).Wyvern píše:Netušíte, kde by se tendle novej kousek dal sehnat? Zdá se, že je to vskutku hodně limitovaná edicefaugusztin píše:TRUE-120 Black
- blonďa
- Nováček

-
Nikde jsem nenašel jestli bude pasovat na tuto desku Asus Crosshair II Formula, nemáte někdo zkušenost
CPU:Intel Core i7-3930K, Corsair H110, MB:ASRock X79 Extreme9, RAM:Kingston HyperX Genesis 32GB (8x4GB) DDR3 1600 XMP, GPU:2x MSI LIGHTNING GTX680, HDD:1xOCZ Agility 3 - 120GB, ,1x WD VelociRaptor 300GB, 4x Samsung SpinPoint F4 - 2TB, PSU:Enermax Platimax 1200W, case: LIAN LI PC-A77F