Vista s moji konfiguraci

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows Vista.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Mexxy
Začátečník
Začátečník

Vista s moji konfiguraci

Příspěvek od Mexxy »

Chtel sem se zeptat, jak rychle pujde na moje pc Vista (hlavne ve hrach). a jestli to bude oproti xpckam velky zpomaleni.
Moje PC :

Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 3600+ 2,00 GHz
Ram: 2 GB DDR2 800 Hz ( 4x512 MB )
Graf. k.: 256 MB DDR3

Diky za odpovedi
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ta grafika toho moc nerika, jenom pamet, zadny vyrobce, jadro, typ frekvence... myslim ze xp ti ale stejne pojedou lepe, na ten tvuj "stroj" bych hodil max Vistu Home Basic, ale radsi bych stejne nechal xp
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

řeknu to takhle, přechod na Visty by neznamenal nic navíc, takže bych zůstal na XP.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Poděs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poděs »

Já jsem na svym pc (viz. podpis) Vistu chvilku měl a šlapala mi na pohodu (ještě na 768 RAM).
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

NEONET píše:ta grafika toho moc nerika, jenom pamet, zadny vyrobce, jadro, typ frekvence... myslim ze xp ti ale stejne pojedou lepe, na ten tvuj "stroj" bych hodil max Vistu Home Basic, ale radsi bych stejne nechal xp
Proč doporučuješ na jeho strj jen vistu home basic? Je tam nějaký rozdíl v zátěži na systému než třeba u verze ultimate? Ja si myslim, že je jedno co to je za verzi, záleží jen kolik mu nabídne funkcí navíc a kolik mu sežere místa na disku. Na výkon snad nemá vliv jestli má home basic či ultimate ( nemyslím tím porovnávani 32bit vs 64 bit, ale čistě edice ). Pokud se pletu tak poinformuj nebo kdyžtak link na nějaký článek. Díky

2Mexxy: Na svuj komp můžeš bez obav hodit vistu, zpomalení by nemělo být nijak fatální ( rozdíl hratelné/nehratelné). Ale jak říká zombux...
Ale jen čeho jsem si já všiml kdy ziskala vista + u mě oproti xp byl problém se starforce, na xp jsem nemohl za žádnou cenu nainstalovat hru Loki se starforce a na vistách bez problémů, ale to je jen takový detail který nemá na rozhodování vista vs xp vliv.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dex_Holland píše:Proč doporučuješ na jeho strj jen vistu home basic? Je tam nějaký rozdíl v zátěži na systému než třeba u verze ultimate? Ja si myslim, že je jedno co to je za verzi, záleží jen kolik mu nabídne funkcí navíc a kolik mu sežere místa na disku. Na výkon snad nemá vliv jestli má home basic či ultimate ( nemyslím tím porovnávani 32bit vs 64 bit, ale čistě edice ). Pokud se pletu tak poinformuj nebo kdyžtak link na nějaký článek. Díky
přesně tak, rozdíl prakticky nula.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jo ještě abych doplnil. sám mam semprona64 na 2,4ghz ( skt 754) a 2gb ram. Chvilku jsem vistu zkoušel ( i sp1) a třeba cod4, bioshock - byly minimální rozdíly ve vykonu pod xp a vista ( ale vista byla mírně horší, ale pouze dle fraps, okem jsem to nepostřehl ). Ale třeba takový fear, ten se nedal hrát - to ale byla chyba spíš staré hry( nebo ovladačů, to je celkem jedno,bylo prostě něco špatně) . Jinak surfing po netu, práce v office, koukani na filmy... vista vs xp 1:1.....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

co se týká optimalizace Visty pro rychlost, ještě tento měsíc vyjde na PCT článek zaměřený na Vistu na notebooku. alespoň doufám že to stihnu :roll:
Pfizer & Moderna inside
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

:thumbsup:
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

sam bezim na podobne sestave a vista spale rychleji jak XP, hlavne multitask.

X24200+ @ 2.8Ghz
4x512 RAM
X1800GTO@XT

takze bych nevidel problem a co se tyce vykonu ve hrach je to +- na stejno v XP, vsak zkus. Za to nic nedas ...
Odpovědět

Zpět na „Windows Vista“