Sice se to týká GTX280 již jen okrajově (porovnání s CF HD4850), aleJirkas77 píše:Nemuzes porovnavat vykony podle propustnosti sbernice, to by
1) GPU musely byt neustale limitovany jenom propustnosti sbernice, a to je pripad spis vyjimecny nez pravidlo - u 88GTS to nastava docela casto, ale ani nahodou tak, aby se podle sbernice dal posuzovat vykon, o Radeonech nemluve
2) jednotlive architektury nepretahavaji do pameti stejne mnozstvi dat v danem case pro stejny objem vykreslenych snimku. Tedy RV770 nemusi mit stejny vykon jako G92 i kdyby byla limitovana sbernici stejne.
3) neni mozne popustnosti primo porovnavat u vicecipovych karet - a to ani jako propustnost jednoho cipu, ani jejich soucet, ani jedno neni spravne
ad1/ Právě že u 8800GTS je to většinový případ (téměř všude, kde je 8800GTX výkonnější, je GTS limitovaná sběrnicí). Podle všech náznaků to bude případ i HD4850, jinak by HD4870 s GDDR5 nemohla být o 25 až 30% rychlejší, když se čip liší jen frekvencí, a to o méně než 20%.
ad2/ Ty rozdíly být mohou, ale určitě nebudou nijak výrazné (očekávám méně než 10%). Granularita sběrnice bude asi stejná, o latencích se toho moc neví, co to může ještě ovlivnit je cache a různé komprimační "vychytávky", ale o tom jsem již psal.
ad3/ Téměř vždy se používá u SLI a CF AFR, takže v případě, kdy je jednočip omezený propustností sběrnice a škálování téměř 100%, bude i dvoučip (n. CF, SLI) omezený propustností. Pokud si myslíš že ne, vysvětli mi to podrobněji, jsem laik.