nefunkcni instalace Ubuntu 8.04 (64bit)

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nefunkcni instalace Ubuntu 8.04 (64bit)

Příspěvek od Master1 »

nazdar sem uplnej novacek v linuxu a mam problem :) s instalaci Ubuntu (jeste predem upozornuji ze sem hledal a nenasel...) - vzdy kdyz chci nainstalovat ubuntu z CD tak se normalne dostanu do menu kde vybiram zpusob instalace a jeste par veci no a at vyberu cokoliv a zacnu instalaci tak se zacne nacitat (obrazek ubuntu a "behajici" bar) ale pak se vzdycky dostanu do nejakyho prikazovyho radku Busy Box a z tama se uz nehnu... Trochu jina situace je kdyz ho nainstaluju pres Widle - pri restartu vyberu OS a pak mam 3s na vyber zpusobu instalace a pak je zase nacitajici bar a pak zmizne a vlevym hornim rohu blika "_" a pak uz nic...
Muze me nekdo teda poradit jak na to? :)
PS: mam AMD x2, radeon 1950pro, mechaniku Samsung SH-S183L a 3 HDD (1x sata a 2x IDE)
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Možná instaluješ na SATA disk a nemáš ho v IDE módu (a Ubuntu nemá ovladač). Koukni se do BIOSu a zruš AHCI (nebo vyber legacy IDE, pokud to tam nebude). Pak zkus instalaci znovu.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

prave kvuli temto problemum se SATA tam mam disk porad v IDE modu... az k vyberu disku kde chci instalovat se nedostanu - bo to chci stejne nainstalovat na starej 40gb IDE disk
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

1) vadné CD
2) zkus instalovat 32bitů
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

takze vadne CD to nebude... stahl jsem 32bit verzi a mam uplne stejnej problem, ale mozna uz vim cim to je - sem si vsiml ze behem toho nacitani tak hrabe disketova mechanika a jak zkonci tak me to hodi do toho busyboxu...
btw puvodne jsem to instaloval z CD co me zaslali z canonicalu...
EDIT: tak sem asi nasel pachatele... az ted jsem si vsiml ze behem toho nacitani se me netoci CD v mechanice.. jedna se o sata mechaniku SH-S183L, nevi nekdo jak na to?
Macyn
Nováček
Nováček

Re: nefunkcni instalace Ubuntu 8.04 (64bit)

Příspěvek od Macyn »

Pravdu mas ze je to mechanikou
Pokud se dostanes s live cd do menu instal a podobne tak skus pouzit F6 a "irqpoll all_generic_ide"
Zákazník: "Mám nainstalované Windows."
Hotline : "OK."
Zákazník: "Počítač mi nefunguje."
Hotline : "Áno, to jste už říkal…"
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“