Crysis se seká na GF 8800 GT
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Fatboy-Hans
- Nováček

-
Crysis se seká na GF 8800 GT
mam takovej spise vetsi problem! Nevim jestli je to primo grafikou ale asi bych u toho zacal...pri hrani her se mi bud vypne monitor nebo se hra sekne! Mam Visty x64 a ovladace na grafiku 175.16. Prosim o nejakej nazor. Dík
//Thellwin - upraven název threadu
//Thellwin - upraven název threadu
- scream
- Začátečník

- Wuuduu
- Středně pokročilý

okrem nekonecneho mnozstva roznych veci to moze byt aj smejdovym / nedostatocnym zdrojom.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Zub
- Začátečník

-
Re: GF 8800 GT
a ty myslis ze my tady jsme věštci? jak ti muzem pomoct kdyz nevime co mas za komponenty , defacto zdroj, jaky mas chlazeni, teploty apod?Fatboy-Hans píše:mam takovej spise vetsi problem! Nevim jestli je to primo grafikou ale asi bych u toho zacal...pri hrani her se mi bud vypne monitor nebo se hra sekne! Mam Visty x64 a ovladace na grafiku 175.16. Prosim o nejakej nazor. Dík
- Fatboy-Hans
- Nováček

-
tak info o pc jsem napsal do poznamek. Teploty na CPU mam tak 22stupnu ale nevim cim mam zmerit GPU. Mel jsem RivaTuner nebo jak to je ale to mi nejak blbnulo. Ten zdroj mam 500W. Je to v tech poznamkach. Dík
Case: Thermaltake VI1000BWS M9
Zdroj: Thermaltake Silent PurePower 500W
MB: Asus P5K-E CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (2,40GHz) RAM: OCZ 2x2GB DDR2 PC800 VGA: Asus EN8800GT TOP 512MB HDD: Seagate Barracuda 500GB 32MB
Cooling: Asus SILENT SQUARE PRO - cpu
- Fatboy-Hans
- Nováček

-
tak uz to mam! Teplota GPU bez zatizeni je 48°C
MB: Asus P5K-E CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (2,40GHz) RAM: OCZ 2x2GB DDR2 PC800 VGA: Asus EN8800GT TOP 512MB HDD: Seagate Barracuda 500GB 32MB
- Zub
- Začátečník

-
oni ty poznamky nejsou v tom prvnim postu videt nevim procFatboy-Hans píše:tak info o pc jsem napsal do poznamek. Teploty na CPU mam tak 22stupnu ale nevim cim mam zmerit GPU. Mel jsem RivaTuner nebo jak to je ale to mi nejak blbnulo. Ten zdroj mam 500W. Je to v tech poznamkach. Dík
zdroj je v poho, cpu teplota taky, i na gpu se zda ze bude v poho, chtelo by to ale zmerit teplotu gpu v zatezi.
dela to ve vsech hrach? co kdyz otevres case a pustis na to nejakej stolni vetrak?
- Fatboy-Hans
- Nováček

-
tak delalo mi to u CRYSIS...ale ted kdyz jsem zkousel hrat TimeShift cca. asi hodku tak mi to nespadlo. A teplota GPU byla 60°C. Tak fakt newim...
- Zub
- Začátečník

-
no nejaky hry proste vytezujou GPU vic nez treba jiny, u crysis se nedivim, pac ta zdime z grafiky maximum.Fatboy-Hans píše:tak delalo mi to u CRYSIS...ale ted kdyz jsem zkousel hrat TimeShift cca. asi hodku tak mi to nespadlo. A teplota GPU byla 60°C. Tak fakt newim...
a dalsi vec je takova, ze prehrivat se nemusi jadro graf. karty ale treba i pameti. zkus na ne sahnout jestli na nich udrzis ruku. teda pokavad nemas stock chladic
- Dawe111
- Červená karta

-
Když na to pustí stolní větrák bude teplota naprosto stejná, protože si karta reguluje svůj větrák dle teploty /zkoušel jsem to/ je to tak zadané v BIOSu.Zub píše: oni ty poznamky nejsou v tom prvnim postu videt nevim proc![]()
zdroj je v poho, cpu teplota taky, i na gpu se zda ze bude v poho, chtelo by to ale zmerit teplotu gpu v zatezi.
dela to ve vsech hrach? co kdyz otevres case a pustis na to nejakej stolni vetrak?
Navíc, provozní teplota 8800GT je 90st. v load a 60st. v idle, novější BIOSy 84st. v load. Ta změna byla kvůli vyplašencům, jako ty.
Zřejmě hry nejsou dostatečně na 8800GT optimalizovány, nebo GPU obsahují výrobní vadu.
Mě to také někdy zamrzne např. v Crysis, UT3, nebo v Ghost Recon2
Zde je celý thread o této věci http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=108746
- Zub
- Začátečník

-
nejak se mi zda ze nemas pravdu, to ze je jadro karty staveno na vysoke tepltoy mas pravdu, ale vetsinou se u graf. karet prehrivaji i jine soucastky , napr - pameti. a to nema nic spolecneho s tim, jak si vetracek na cipu reguluje bios. tim ze otevres case a pustis na to nejaky jiny vetrak, tak rozviris vzduch v case, popripade namirit nejakym vetrackem primo na grafiku a uvidis jak teploty pujdou dolu. pameti na 88GT jsou uz tak horke a kdyz se ti tam jeste bude drzet horkej vzduch tak se pameti ohrejvaji na teplotu, na ktere neudrzis prstyDawe111 píše:.........
- Dawe111
- Červená karta

-
zub: Ale tak je to dimenzováno od výrobce a funkce musí být zaručena v běžné skříni.
Pokud nVidia usoudila, že to tak stačí, asi bude, jinak by dala více dimenzované chlazení, už jako referenční.
Nefunkci komponent neustále svádět na slabé chlazení /to není ničí povinnost, nikde není napsáno, že ke kartě musí být přídavné větráky/ a slabý zdroj, je už celkem trapné.
Obermaierovi tato karta vykazovala stejnou závadu /zamrzávání/, přitom chlazení i zdroj má perfektní, jak jistě víš.
Pokud nVidia usoudila, že to tak stačí, asi bude, jinak by dala více dimenzované chlazení, už jako referenční.
Nefunkci komponent neustále svádět na slabé chlazení /to není ničí povinnost, nikde není napsáno, že ke kartě musí být přídavné větráky/ a slabý zdroj, je už celkem trapné.
Obermaierovi tato karta vykazovala stejnou závadu /zamrzávání/, přitom chlazení i zdroj má perfektní, jak jistě víš.
- Wiruz
- Pokročilý

to Dave111, no nevim, znam dost lidi kteri s tim problem nemaj, takze bych to na chybu jadra ci neoptimalizovanost her nesvadel, ale zato znam spoustu lidi co maj z HDD skladiste vseho mozneho na nemozneho a myslej si ze kdyz si koupej Fortrona do casu, u ktereho se fan sotva toci, ze jim to na odvetravani bude stacit. Ono bezna case se bere minimalne s bocni perforaci a zadnim odtahem + zdroj
dal bych pod kartu fan a zjistis jeslti to jede nebo ne, pak muzes zkouset dal
dal bych pod kartu fan a zjistis jeslti to jede nebo ne, pak muzes zkouset dal
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Dawe111
- Červená karta

-
- Zub
- Začátečník

-
hlupaci nejsou, my mu radime co ma delat protoze se pta, a nase rady se mi zdaj vcelku konstruktivni. musis pochopit jednu vec a to, ze mu to mze zpusobovat cokoli. my se tady snazime poresit prvni cast a to jsou teploty a chlazeni. pak se teprve zacnem starat o dalsi veci. treba dojdem k zaveru, ze na karte je neco spatne a reklamace bude nevyhnutelna. a tvoje rady , ze hry jsou neoptimalizovane jsou naprosto zcestne. ja mam chlazeni dobry, v case mam krasnej chladek a zadna hra se mi jeste ani jednou nesekla.Dawe111 píše:Wiruz: Lidé, kteří si pořizují takovýto HW nejsou hlupáci, kteří jedou s 8800 GT v uzavřeném microCase, přes který mají dečku a vlastní 250W zdroj.
- Fatboy-Hans
- Nováček

-
tak kluciii! Dik moc za rady ale nakonec jsem zjistil ze mi to pada jenom pri crysis... Zkousel jsem jeste ET:QW, TimeShift, Quake4, FlatOut2 ale pri hrani tehdle her bezel komp normalne. Jinak ve skrini mam chladek pomalu jak ve sklepe a na chladici pameti udrzim ruku uplne v klidu! Takze bych to videl takhle: FUCK CRYSIS, Vám dík za názory a omlouvam se za plašení aniž bych něco vyzkoušel...
- El_Diabl0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: