Volant Logitech Formula Force EX vs. Driving Force EX
- zoltan
- Nováček

-
Volant Logitech Formula Force EX vs. Driving Force EX
FF EX je pro mě aspirant na koupi. Příliš se mi ale nezamlouvá červený věnec volantu. Ve stejném designu, ale v komplet černém provedení existuje PS3 ekvivalent. Dají se k němu dokonce stáhnout ovladače pro PC. V nějaké recenzi jsem ovšem narazil na zmínku: "XP i Visty jej najdou korektně, funguje bez potíží, pouze kvůli jiné technologii FF tento na PC nepodporuje, fungují pouze vibrace." Má někdo zkušenost s používáním konzolového Driving Force EX na PC?
- Dr. X
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Já mám Logitech Momo a jsem 100% spokojen... Volant je velice přesný a tužší, takže se s ním krásně trefuje správný nájezd/výjezd ze zatáčky. Je robustní, má dobré uchycení, široké nastavení a dobré pedály, které mají vysunovací hroty, aby nejezdily pod stolem
.
Gigabyte MA790X-DS4@*AMD Phenom BE 9850 2.7Ghz+OCZ Vendetta*GeForce 8800gt@670mhz 512mb@1800mhz*2x2GB A-DATA @800mhz*320Gb+160Gb*Samsung DVD-RW*Asus A-55GA 550w *CoolerMaster Elite 330*2x12cm Artic Cooling@1000rpm
- Vart
- Začátečník

Taky jsem napred uvazoval o Driving Force EX, jen proto ze byl o chlup levnejsi a v mnohych obchodech psali kompatibilitu s PC, ale taky jsem pak narazil na nejakou zminku ze s PC jsou problemy, tak me prestal zajimat, neriskoval bych trable s vracenim kvuli tech par korun... Formula neni spatny, ale precijen je to plastak, ktery si na nic vic nehraje, a s designem taky nic nenadelas... pokud mas par korun navic tak se hodne doporucuje Driving Force Pro.
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
- zoltan
- Nováček

-
Díky za rady. DFP je zřejmě skvělá volba, jak jsem četl. Rozhodně lepší než Momo za totožnou cenu(nic proti němu). Jen nevím, jestli to nebude s kompatibilitou to samé jako můj dotaz. Závodní hry mě baví a konečně jsem zatoužil si je užít "trochu víc" naplno než na klávesnici. Nejezdím ale zase tak moc často a ta investice navíc už je poměrně výrazná. Ne že bych na to neměl, ale jsou důležitější věci. Zřejmě to bude FF EX. Tu červenou budu muset překousnout. 
- emperor
- Začátečník

-
S DFP nie su ziadne problemy na PC na 100 per. ja mam na nom uz asi 100000 km najazdenezoltan píše:Díky za rady. DFP je zřejmě skvělá volba, jak jsem četl. Rozhodně lepší než Momo za totožnou cenu(nic proti němu). Jen nevím, jestli to nebude s kompatibilitou to samé jako můj dotaz. Závodní hry mě baví a konečně jsem zatoužil si je užít "trochu víc" naplno než na klávesnici. Nejezdím ale zase tak moc často a ta investice navíc už je poměrně výrazná. Ne že bych na to neměl, ale jsou důležitější věci. Zřejmě to bude FF EX. Tu červenou budu muset překousnout.
len logitech FF EX je take minimum aby sa vobec oplatilo kupovat volant na obcasne hranie vpodstate staci
- zoltan
- Nováček

-
[/quote]
S DFP nie su ziadne problemy na PC na 100 per. ja mam na nom uz asi 100000 km najazdene
len logitech FF EX je take minimum aby sa vobec oplatilo kupovat volant na obcasne hranie vpodstate staci[/quote]
Díky za rady, jak už jsem psal, cenová investice u DFP byla nad moje limity. Pořídil jsem FF EX a jsem spokojen. Funguje dokonale, dokonce mi nevadí ani poměrně malý rozsah otáčení. Force feedback je svělý (za tu cenu). Dokonce mi funguje i v Mafii. Paráda. Jediné, co bych změnil jsou malá tlačítka pro volbu rychlostních stupňů a stabilita pedálů na linoleu také není nejlepší. Těch protiskluzových podložek tam mohli dát víc. První den jsem myslel, že volant vrátím. Nebyl jsem schoný jej správně namapovat pro řízení ve hře. Další den jsem zase zápasil s jeho nastavením. Předpokládal jsem, že nižší citlivost vyústí v plynulejší a ne tak citlivé ovládání – opak byl pravdou. Teď jezdím se senzitivitou na 100%, 0% deadzone a je to paráda. Ani ten červený věnec mi už nevadí. Bohužel se mi teď nakupila práce a volant putoval do krabice. Jinak bych nic neudělal. Zdar a sílu
S DFP nie su ziadne problemy na PC na 100 per. ja mam na nom uz asi 100000 km najazdene
len logitech FF EX je take minimum aby sa vobec oplatilo kupovat volant na obcasne hranie vpodstate staci[/quote]
Díky za rady, jak už jsem psal, cenová investice u DFP byla nad moje limity. Pořídil jsem FF EX a jsem spokojen. Funguje dokonale, dokonce mi nevadí ani poměrně malý rozsah otáčení. Force feedback je svělý (za tu cenu). Dokonce mi funguje i v Mafii. Paráda. Jediné, co bych změnil jsou malá tlačítka pro volbu rychlostních stupňů a stabilita pedálů na linoleu také není nejlepší. Těch protiskluzových podložek tam mohli dát víc. První den jsem myslel, že volant vrátím. Nebyl jsem schoný jej správně namapovat pro řízení ve hře. Další den jsem zase zápasil s jeho nastavením. Předpokládal jsem, že nižší citlivost vyústí v plynulejší a ne tak citlivé ovládání – opak byl pravdou. Teď jezdím se senzitivitou na 100%, 0% deadzone a je to paráda. Ani ten červený věnec mi už nevadí. Bohužel se mi teď nakupila práce a volant putoval do krabice. Jinak bych nic neudělal. Zdar a sílu