no-X může mít sice pravdu, ale jedna věc je tomu zaslepeně radši věřit a druhá je realita, 3d mark 06 většinou nezklamal, ale budu rád, když se budu mýlit
spajdr píše:no-X může mít sice pravdu, ale jedna věc je tomu zaslepeně radši věřit a druhá je realita, 3d mark 06 většinou nezklamal, ale budu rád, když se budu mýlit
Spis je otazka jestli nekdy 3dmark odpovidal realite.
spajdr píše:no-X může mít sice pravdu, ale jedna věc je tomu zaslepeně radši věřit a druhá je realita, 3d mark 06 většinou nezklamal, ale budu rád, když se budu mýlit
takze kdyz 2900XT a 8800GTX meli stejne skore ve 3Dmarku, tak byli karty +- par procent od sebe...
To jsi zrovna vybral případ, kde větší rozdíl byl, ale jinak je to vesměs víceméně stejně. A právě proto že víme jaké skóre má stará 2900XT, tak mi přijde divné že by 4850 měla být pomalejší. Ale ATI je pověstná svýma stupidníma chybama a divnými propady, které opravili až bůhví kdy, takže je možné, že se ještě do vydání něco změní
Jediny co celkovy skore 3dmarku rika je, jak sestava dobre "hraje" 3dmark. Tzn. udaj vhodnej pouze pro jedince, kteri nasledne masturbujou nad vysledkama, kdyz je maji vyssi nez nekdo jinej.
axloth píše:Jediny co celkovy skore 3dmarku rika je, jak sestava dobre "hraje" 3dmark. Tzn. udaj vhodnej pouze pro jedince, kteri nasledne masturbujou nad vysledkama, kdyz je maji vyssi nez nekdo jinej.
Ale situace je taková, že spousta běžných uživatelů se zeptá: a kolik máš bodů s tou tvou kartou? jéééé, ty si lůzr, já mám o litr víc... a už se málokdo stará o to, že člověku s méně body jede jakákoli hra s mnohem lepším nastavením, AA/AF v krásném rozlišení... ale má slabší grafiku
ale co mi nejde do hlavy, ze jestli ta karta ma oproti 3870 2,5x vice SP a 2xTMUs a ma bejt jen o 30% vykonejsi, tak je ta brzda, za ktrou se puvodne povazovaly prave TMUs nekde jinde ne? ze by pametova propustnost?
Hlavson píše:800 SP ? Na screenu z GPU-Z je 480.
Myslím, že CD-R má špatné informace stejně jako třeba games.tiscali kde je to taky napsané...
...
Lukfi píše:Já tam screen GPU-Z nevidím, ale musíte si uvědomit, že ta utilita ty specifikace nezjišťuje z čipu, ale tahá z databáze, a pokud do ní W1zzard zapíše něco špatně, tak se to vypíše špatně. Takže GPU-Z nebrat jako neotřesitelná fakta.
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
=>Hlavson: Kolikrát vám to mám opakovat, GPU-Z neberte jako fakt. To není detekční utilita, ty data to čte z databáze. // Sinpa byl rychlejší
=>blekota: je to možný, přeci jen surovej výkon by měl bejt vyšší o dost... tak jedině RBEs, paměti nebo obojí. Ale možná nějak vylepšili kompresní algoritmy, jako na R420 oproti R350.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
godlike píše:Cili kdyz ma 88Ultra v 06 podobny skore jako 9600GT maji obe karty stejnej vykon?
tak uz prestaneme rejpat do spajdra, vsichni vime, ze je blbost co rika a zacneme se venovat tematu, at tu zase neni zluto jak na louce plne pampelisek...
Smeli píše:Ale situace je taková, že spousta běžných uživatelů se zeptá: a kolik máš bodů s tou tvou kartou? jéééé, ty si lůzr, já mám o litr víc... a už se málokdo stará o to, že člověku s méně body jede jakákoli hra s mnohem lepším nastavením, AA/AF v krásném rozlišení... ale má slabší grafiku
Kdyz se me nekdo zepta, kolik mam bodu v 3dmarku, tak mu popravde odpovim, ze nevim. Pak ani nemuze prudit ze jich ma vic. Navic me benchmarky nebavi a penize mi taky nevydelaji.
Co se tyka poctu SP a vubec vseho, nechcete si pockat na poradny recenze?
Nabizely se moznosti ze ma bud karta 800SPs na frekvenci jadra, anebo 480SPs + oddelena shader domain. Tyhle vysledky ale ukazuji na to, ze nema ani jedno - sedi to na 480SPs na frekvenci jadra. Spis by me ale zajimalo, kolik ma TMUs. Nemuze nekdo udelat nejaky herni test misto tech marku? Anebo aspon ten texture fillrate vysledek z 3DM...
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com