Gigabyte X38-DS4 (775, X38 + ICH9R)
Moderátor: Eddward
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
taky sem ho tam pred chvili vratil, ale zadna zmena, divny je ze par dni zpatky sem to jen tak zkousel na chvilku a takty se normos menily, nemel sem ale moc casu na test tak sem to shodil na default..mno a ted sem na tom tak jak sem psal:-/
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- goelr
- Začátečník
kdyz ti to pred par dny slo menit, tak bude asi problem v nejakym nastaveni..fakt divnyEandril píše:taky sem ho tam pred chvili vratil, ale zadna zmena, divny je ze par dni zpatky sem to jen tak zkousel na chvilku a takty se normos menily, nemel sem ale moc casu na test tak sem to shodil na default..mno a ted sem na tom tak jak sem psal:-/

CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
taky nepobiram, co sem se tak na netu docet tak je problem v tom "cold" restartu, ze deska se proste resetuje po zmene nastaveni. Zvlastni je ze kdyz se pak juknu znova do biosu tak ty moje nastaveni tam sou, ale krom casovani, voltazi a tak efekt na frekvenci 00 nic
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- goelr
- Začátečník
a neni problem treba v nedostatecne V pameti apod.? ze zacatku mi to delalo prave kvuli male V pameti...ted fakt naprosta spokojenost-moje zatim nejlepsi deskaEandril píše:taky nepobiram, co sem se tak na netu docet tak je problem v tom "cold" restartu, ze deska se proste resetuje po zmene nastaveni. Zvlastni je ze kdyz se pak juknu znova do biosu tak ty moje nastaveni tam sou, ale krom casovani, voltazi a tak efekt na frekvenci 00 nic
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nemyslim si:( pameti sem mel nastaveny tak aby zatim byly na klasickejch 800 pri 2.0V. Hlavne ta deska to dela i kdyz zmenim i trebas nastaveni eistu a tak..misto klasickyho jen restartu se proste vypne a pak zapne ..ale nastaveni si uchova..jak rikam..jediny co tam nezustane je hodnota FSB..jinak voltaze, casovani, nastaveni ostatnich ficur zustane(lepe receno, kdyz najedu do biosu tak v hodnotach je nastaveny fsb jaky sem tam dal, ale po rebootu to zadnej vliv nema) fakt uz nevim:(
- goelr
- Začátečník
odkud ji mas? zkus napsat tam, treba ti to vyreklamujou...Eandril píše:nemyslim si:( pameti sem mel nastaveny tak aby zatim byly na klasickejch 800 pri 2.0V. Hlavne ta deska to dela i kdyz zmenim i trebas nastaveni eistu a tak..misto klasickyho jen restartu se proste vypne a pak zapne ..ale nastaveni si uchova..jak rikam..jediny co tam nezustane je hodnota FSB..jinak voltaze, casovani, nastaveni ostatnich ficur zustane(lepe receno, kdyz najedu do biosu tak v hodnotach je nastaveny fsb jaky sem tam dal, ale po rebootu to zadnej vliv nema) fakt uz nevim:(
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kupoval sem ji tady na pctf, byla nova, vymenena z reklamace. Mam pocit ze reklamace by prosla uz kvuli tem problemum s ramkama, zrovna nedavno sem to konecne dostavel:(. Navic na defaultu fakt vrni skvele, i vykon je celkem hodne slusnej, jenze na druhou stranu, kdybych chtel jet na defaultu, tak sem nemusel nakupovat vodu za 10k :-/ mno jeste uvidim jestli s tim neco provedu..
- Eandril
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak nechapu, prisel sem domu z prace a vsechno v pohode O.o frekvence drzej jak pribity at je menim jak chci ..takze parada *tuk tuk tuk*, jen me ted trapi jedna vec..kolik si muzu dovolit pustit do NB?...na 4 ghz(9x445) mi e8400 ne a ne drzet, prakticky vterinu po spusteni orthosu hodi error. Na cpu mam 1,3V , fsb sem prihodil taky 0.1 a NB zatim taky 0.100 tak nevim jestli si muzu dovolit vic ..momentalne testuju 3600 (400x9) a zatim se to drzi ..tak nevim
kolik je jeste bezpecna hranice na nb u tyhle desky (nb, sb a mosfety chladim tim co na desce bylo, zbytek je voda)?

- Tomco
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
- goelr
- Začátečník
v biosu?Tomco píše:Da se u tehle dosky niak zjistit realne napeti NB a SB ? V everestu to neni...

- Tomco
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
- goelr
- Začátečník
ne to samozrejme ne...jsem myslel nastaveni...myslis, ze napeti na NB deska "undervoltuje"?
- Tomco
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevim no sem vcera zjistil, ze kdyz dam v orthosu test "small FFTs - stress CPU" tak mi to vyhodi vzdy chybu tak po 15 minutach a snazim se prijit na to proc
Pridal sem pul voltu jak do NB tak FSB.... neco malo sem prihodil i do V-core a porad je to to samy. Jako neverim, ze by deska nezvladla FSB 423 to je vcelku blbost...
Hry jinak behaji v pohode.... kdyz dam ten druhy test jak je stress cpu+ram, tak ten probehne v pohode treba i den tak me to docela zarazilo, ze pri tomhle testu mi to proste pada. Cim by to tak mohlo byt RAMky se v tom netestuji, tak tam by prolem byt nemel.

Hry jinak behaji v pohode.... kdyz dam ten druhy test jak je stress cpu+ram, tak ten probehne v pohode treba i den tak me to docela zarazilo, ze pri tomhle testu mi to proste pada. Cim by to tak mohlo byt RAMky se v tom netestuji, tak tam by prolem byt nemel.
- kotasekh
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám GA-X38-DS5. E8400 běhám na 9x 445, 1.31V real, rock stable. Bohužel nemohu otestovat maximální FSB, mám totiž Kingston 2x1GB DDR II 800MHz a dělička nejde na míň jak 1:1
. Jinak zbytek - GPU GF 9800GTX (GPU 775 MHz/Shader 2GHz/RAM 2,4GHz) a Forton Blue StormII 500W. EIST běží i při OC v pohodě. BIOS F7a (?myslim). Desku si nemohu vynachválit, jen trochu zlobí to vypnutí/zapnutí místo restartu při změně položek v BIOSu.
Otázka mimo: Na kolik vám hřeje chipset? Na tom mojem nejde udržet ruka, externí čidlo ukazuje 85°C (přidáno 0,1V), a to je ofukovaný 2x 120mm Noctua 800 ot./min.

Otázka mimo: Na kolik vám hřeje chipset? Na tom mojem nejde udržet ruka, externí čidlo ukazuje 85°C (přidáno 0,1V), a to je ofukovaný 2x 120mm Noctua 800 ot./min.
Naposledy upravil(a) kotasekh dne úte 10. čer 2008, 12:36, celkem upraveno 1 x.
- goelr
- Začátečník
ufff to mas teda hodne!!kotasekh píše:

- kotasekh
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No teplota desky ukazuje 50°C max, ale jak říkám, externí čidlo ukazuje bez přidání napětí na chipsetu 80°C, s OC 85°C, ruku na tom neudržím a nedejbože když se dotknu heatpipe trubic - popálenina jasnágoelr píše:ufff to mas teda hodne!!kotasekh píše:
Otázka mimo: Na kolik vám hřeje chipset? Na tom mojem nejde udržet ruka, externí čidlo ukazuje 85°C (přidáno 0,1V), a to je ofukovaný 2x 120mm Noctua 800 ot./min.ja bez problemu udrzim ruku, telota tak do 50 stupnu..OC mam taky

PC: CPU Core i7 920 3.8 GHz 1,25V 65°C burn, Noctua NH-U12P, MB GA-EX58-UD4P, 3x2GB Kingston 1450 MHz DDR 3 RAM, GPU Sapphire ATi Radeon HD5870 1GB, Fortron Epsilon 700W. OS: Windows Seven 64-bit, Monitor: LCD LG L246WH 24"
iPhone 4 16GB
iPhone 4 16GB
- goelr
- Začátečník
ted jsem zkousel Orthos s mirnym OC (3600)...a udrzim v pohode prst jak na pasivu, tak heatpipe...ukazuje mi to 49 stupnu, cemuz bych i +/- veril...skrin mam jakz takz dobre vetranou, ale zase primo chipset neofukuju. jinak ti deska nezlobi?kotasekh píše: No teplota desky ukazuje 50°C max, ale jak říkám, externí čidlo ukazuje bez přidání napětí na chipsetu 80°C, s OC 85°C, ruku na tom neudržím a nedejbože když se dotknu heatpipe trubic - popálenina jasná
- kotasekh
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ne, deska nezlobí, je v pořádku. I když.... poněkud píská... vypadá to na napájecí okruhy CPU. Vždycky to začne pískat tak 3 minuty po zapnutí, až když se zahřeje 

PC: CPU Core i7 920 3.8 GHz 1,25V 65°C burn, Noctua NH-U12P, MB GA-EX58-UD4P, 3x2GB Kingston 1450 MHz DDR 3 RAM, GPU Sapphire ATi Radeon HD5870 1GB, Fortron Epsilon 700W. OS: Windows Seven 64-bit, Monitor: LCD LG L246WH 24"
iPhone 4 16GB
iPhone 4 16GB