Athlon 64 X2 5000+ EE Black Edition a Vypinani PC

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Petr Třetina
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr Třetina »

Díky za názory. Bohužel jsem až takový laik, že nevím jakej chladič používám. Jak to mám zjistit? Prime 95 jsem ještě nezkoušel a speed fun nikde na stáhnutí nemůžu najít,ale občas se podívám do biosu a teplota je v pohodě. Chtěl bych jen dodat, že je to už skoro týden co potíže ustaly aniž bych prováděl jakákoliv systémová nebo fyzická opatření. Case mám pořád otevřenou. Švagr ( ten kdo mi kompl skládal) si myslí, že je to právě starou case, že není tak dobře větraná aby stačila na požadavky novějších procesorů (potom bych ale nechápal to restartování) Kamoš zas tvrdí, že i on má novější procesor a přitom méně otvorů v bedně a problémy nemá. Uvědomil jsem si, že se to samovolné vypínání i restartování možná stávalo vždy jen když jsem zatěžoval internet. Myslíte, že by mohl být problém třeba i v síťové kartě? tu mám integrovanou na desce. ještě jednou mockrát děkuju za odpovědi
pedrs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedrs »

Zkontroloval jsi si uchycení chladiče?
Zkoušel jsi dát nastavení biosu do default hodnot?
Zkoušel jsi i jiné paměti?
Zkoušel jsi i pro jistotu i jinou grafiku?
Ve skříni bych problém neviděl.Standadní chladič by měl bohatě dostačovat pri základních hodnotách.

Nemáš až moc slabý zdroj?Ten by nemusel držet hodnoty napětí a proudu.Může docházet pokud máš starší nebo vadný zdroj k výkyvům.
Máš připojeny všechny kabely nadoraz?Hlavně mít 24 pin + 4 pin v desce.

Odkud jsi?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Petr Třetina píše:nevím jakej chladič používám. Jak to mám zjistit?
Asi nejjednodusi bude, kdyz mas otevrenou case - vzit fotak, vyfotit a dat to sem. ( ke sdileni obrazku muzes vyuzit treba http://www.ukazto.com/ )
Petr Třetina píše:Prime 95 jsem ještě nezkoušel a speed fun nikde na stáhnutí nemůžu najít,ale občas se podívám do biosu a teplota je v pohodě.
Teplotu musis sledovat pri zatezi.. Nez se pocitac restartuje a ty se podivas na teplotu v biosu, tak je teplota uz na uplne jinych hodnotach.

Ke sledovani teploty pouzij Coretemp - http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp.zip

Ukaze ti primo teploty z jadra, navic je jednoduchy a velice prehledny.

K zatizeni procesoru pouzij program Orthos - http://www.sosejte.cz/nastroje/testy-di ... /stahnout/

A sleduj kam az teplota vystoupa ( s nasazenou bocnici ).. Coretemp ti zaroven ukazuje, jaka teplota by nemela byt prekrocena.. Pripadne udelej screenshot maximalni teploty a opet nam to sem nahraj.
Petr Třetina píše:Uvědomil jsem si, že se to samovolné vypínání i restartování možná stávalo vždy jen když jsem zatěžoval internet. Myslíte, že by mohl být problém třeba i v síťové kartě?
To se mi nezda jako pricina vypinani pocitace.. Nejdrive omrkneme ty teploty.

Jo a kdyz uz polezes pod stul pro tu fotku, rovnou ofot nebo opis udaje ze zdroje - i on muze byt pricinou nestability pocitace.
jerrome
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerrome »

ehm viz 1. post CPU: Athlon 64 X2 5000+ EE BE @6000+
MB: Asus M2N-E
Grafika: Asus x1950Pro
Pameti: 2x DDR2 512MB 800MHz cl4
Zdroj Fortron 400W

Tedy možná problém bude opravdu v sitovce v diskuzi na czc u desky asus m3a jim popisované problémy dělá právě sitovka na desce ale otázka jak u koho asi já sam ji mam a bez jediného problému a decentni přetakt
4200+ x2 @5000+ 2.2@2.610 1.1v /asus m3a/2x1gb a-data vitesta 800 @ 434 /x1650pro s pasivem/wd 3200 aaks/bluestorm 400w/ LG DVD smazka TEAC cd palirna... Proste KUS nabytku... Nacpany to je v HQ08 freezer 64 pro na procesoru koukam na t91d 19" hyudai
Petr Třetina
Nováček
Nováček

Příspěvek od Petr Třetina »

díky za odpovědi. tady mám ty fotky http://fs01n5.sendspace.com/dl/3e2e9b45 ... 5%BEka.rar Jsem ze Zbýšova u Brna
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Zdroj je dostatecnej, ale ten chladic je spatnej na tenhle procesor, vypada to ze ho proste v zatezi neuchladi. Teplotam v core temp bych moc neveril, mam stejnej procesor a v klidu mi ukazuje -6 stupnu i v posledni verzi, verit se snad da jen nekterym firemnim utilitam. Problemy s vypinanim a restartovanim kompu jsem taky resil s timhle CPU a pomohlo mi zvyseni napeti na ramkach.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Petr Třetina píše:
Je to jasne, je to prehrivanim procesoru. Jak uz jsem psal:
Palec123 píše:System se sam vypne, nez aby se sam znicil. Vypina se pri teplotach 90-100°C
Ceka te drobna investice a to nakup chladice.

Doporucuji Freezer 64 Pro a nebo Hyper TX 2

Oba stoji zhruba stejne cca 450Kc. Ja vsadil na ten druhy, chladi vyborne.
Montaz je velice jednoducha, pokud ma clovek alespon trochu sikovne ruce. Nemusis demontovat desku, chladic drzi jednoduchym mechanismem. Jen musis vyvinout citlivou silu, prece jenom nektere casti jsou z plastu - ted mluvim o tom oranzovem ramecku, diky kteremu je chladic pevne usazen na svem miste. Ale myslim ze z toho nemusis mit obavy...
Ceap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ceap »

Dobry den,
mam vlastne podobny problem. Muj PC bezi na Asus M2R32-MVP s 2GB DDR 2 (Kingston 333mhz a 400mhz) s Radeonem 1950Pro Saphire. Protoze jsem zniceho nic zacal mit problemy se samovolnym restartem PC rozhodnul jsem se pro reinstalaci celeho systemu, jenze uz pri kopirovani instalacnich souboru Win mi disk hazel chybove hlasky, rozhodnul jsem se proto koupit novy hdd a pri te prilezitosti upgradovat take 3000+ Athlon, ktery tikal uvnitr. Vybral jsem prave 5000+ Black Edition s vetrakem CoolerMaster Vortex 752. Jenze samovolne restarty ani po vymene disku neprestaly. Stalo se to zatim jen parkrat, ale stalo se. Cely rok predtim bezelo PC bez problemu. Jako kolegovi vyse, se PC obcas resetne uprostred prace s internetem, nekdy hned po nabehnuti systemu. Nenapada vas neco?
System s novym procesorem bezi podle ukazatelu SpeedFan na 40stupnich, pri vyssi zatezi cca 50, podle Core Temp maji jadra kolem 22 stupnu. Jaka je optimalni a maximalni pracovni teplota tohoto procesoru? Ma nekdo zkusenosti? Instaloval jsem procesor i s vetrakem sam a poprve, tak mam trochu strach, abych ho hned neuvaril :) Diky za odpovedi.
Ceap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ceap »

Ted jsem nasel cele tema tykajici se teplot procesoru, tak se omlouvam, ze jsem dotaz vlozil jsem. Uz jsem tam hodnoty sveho procesoru nasel, i kdyz me tedy moc nepotesily, zda se mi, ze ten muj topi nejak moc :).
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Nenechal jsi na chladiči náhodou tu tovární"žvejkačku"?
Mně se stalo,že jsem na Athlon 64 X2 5600+ dával nový THERMALTAKE TMG A2 a nechal na něm právě onu tovární pastu a během pár měsíců mi teplota najednou vylétla zhruba o15-20˙C.Při kontrole jsem zjistil,že pasta je zavrdlá kolem procesoru a mezi chladičem a procákem,skoro žádná nebyla.Dal jsem novou pastu,tuším,že to byla Akasa AK-TC 5022 a jedu v pohodě,s teplotama maximálně do 45˙C.
Ceap
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ceap »

Tech 50 je zatim maximum co sem "z toho vytahl". Takze by to snad melo byt ok, pokud pises, ze ty mas teploty do 45 - to moc velky rozdil neni. Zvejkacku jsem pouzil vlastni, je to tedy nejaka silikonova pasta za 50kc, tak nevim, na kolik je funkcni, ale doufam, ze kdyz uz to prodavaji samostatne, tak to zase takovy odpad nebude :).
Co se tyce mych restartu, tak dnes jsem zkusil vytahnout jeden z pametovych modulu a restarty zatim ustaly. Pze jsem ho dokupoval pozdeji nez ten prvni, tak je dost mozne, ze neplechu vyvadi prave ten. ... Clovek aby mel doma cele nahradni PC, aby zjistil, co se v te bedne pokazilo...
ffeerroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od ffeerroo »

Mam CPU AMD 5000+ BE a dosku ASUS M2N SLI DELUXE. Procesor mierne pretaktovany zvisenim nasobica na 15x (3GHz) napatie CPU povodne. Takto pretaktovany CPU bezal tri mesiace bez prolemov. No pred mesiacom sa zacali objavovat problemi s nestabilitou, PC sa obcas restartoval najcastejsie sa to prejavovalo pri kopirovani udajov cez siet. Tak som to zacal riesit, skusal som nove pamate, BIOS upgrade, ovladace, nic nepomohlo. Rozhodol som sa PC otestovat programom OCCT no po minute-dvoch sa test zastavil s chybou error code 4 alebo 1, prezrel som si graf a vsimol som si ze pri vyskyte chyby napatie jadra dost klesne. Tak som siel do BIOSU a zvysil napatie VCore, problem sa vyriesil ale som nespokojny lebo CPU uz nejde viac pretaktovat ani o 50MHz. Je to divne dva mesiace to fungovalo bez problemov a teraz aby som to udrzal na 3GHz musel som zvysit napatie. Mozno ze tam je iny problem. Vie mi niekto poradit? Teplota CPU pri zatazi je 45C, chladic scythe mine cooler. Ked sa problem neprejavoval som tam mal VGA 8600GT, kingston 2x1GB 667, a zdroj Fortron 400W. Teraz tam mam 8800GT, Patriot 2x1GB 800 zdroj Fortron 500W, ale problem sa prejavil az po case nie hned po vymene tychto komponentov. Skusal som aj corsair 2x1GB 800.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“