SAMSUNG F1 750GB - nechce najet windows

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
our-destiny
Nováček
Nováček

SAMSUNG F1 750GB - nechce najet windows

Příspěvek od our-destiny »

Koupil sem si tento disk, mám starou desku pouze se SATA 1..v kompu mám ještě 2 ATA disky. Když disk napíchnu, zapnu komp...v biosu normálně daný disk vidím jako detekovaný bez problému, ale když restartnu a čekám na spuštění windows, tak se prostě nezačne načítat a kompl bud z amrzne, nebo se začne pořád a pořád restartovat dokola..nevím co s tím..někde jsem viděl nějaké utilitky na to, aby se přehodil disk ze 3,0 GB/s na 1.5 GB/s...ale když jsem vytvořil disketu s tím patchem či co to je, tak i s ní se mi windows prostě nezapne..neví někdo co s tím krom koupě nového počítače :)))
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Zkus utilitu primo od samsungu. Na prepnuti rezimu. Pripadne web vyrobce.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

mam presne taky isty problem, mam sata150 radic ale disk je sata300 a nejde

//nasiel som ten soft na zmenu sata300 -> sata150, zajtra skusim...
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

pohrabal som sa v tom softe, neni tam nic ako zmena sata300 na sata150
absolutne ma uz nic nenapada :( :sad:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na disku neni jumper pro změnu režimu na sata I?
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

cely pokec: disk som po kupe testoval v radici Sil 3512 HDtachom, bez problemov disk nacital, prenosove rychlosti aj seek v norme
po konci formatovania v tomto radici cez windows->sprava pocitaca->sprava diskov vypisalo ze doslo k nejakej chybe, komp zmrzol, po tvrdom restarte uz system nenabehol

klasicky prebieha loadovanie XP, beha posuvatko, ked sa uz ma prepnut do grafiky a log-onu, nic sa nedeje, obrazovka svieti nacierno
ak je disk odpojeny, win nabehne bez problemov

disk v inom kompe bezi bez problemov

disk bol nanovo naformatovany, stale nejde v tomto radici, je to chyba radica, ked nezere sata300 disk? (spatna kompatibilita?)

na disku sa neda prehodit jumprom na sata150, v DOS softe zo stranok samsungu som to nenasiel (len zapnutie/vypnutie smartu, AAM a podobne nastavenia)

jedine co ma este napada, je to, ze samsungacky soft vypisal chybu pri teste
chyba AJ27 - DMA problem

system nenabehne ani to zachranneho rezimu, ak je disk pripojeny...

cez tu samsung utilitu som pekne zmazal MBR, nabehol do winu, skusil Partition Magic, sekne sa na konci vytvarania particie, procak na 100%, vyhodi aj nejaku chybu, myslim, ze to bolo #504...

v podstate podobne ako pri tvorbe particie cez win

moze to byt chyba radica alebo je zly disk?

any other ideas?

//disk je v poho, len sa nema rad s tym radicom, bude v inom kompe a na radic pojde starsi seagate
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“