Na jake frekvenci pujde procak ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Já mám jednou uplně tiché PC, je to AMD 3500+ a grafika 6600 pasivně. Zdroj a chladič na procesoru (Artic Cooling Silencer 64 TC (myslim) jsou aktivní, ale uplně nejvíc se slyšet pevnej disk. Myslim, že úplně pasiví PC nebude tižší. Z 30 cm to už není slyšet :wink: .
Grafiku určitě 9600Gt, pasivní být může, ale měl by být v case průvan, nebo aspon sundané bočnie, jinak se ti to upeče za živa.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

trex píše:to: Pavel.P.

Takze ty mi doporucujes http://www.alza.sk/SK/graficka-karta-gi ... d93187.htm ?

Potrebuji nejakou z pasivnim chlazenim, ale v konecnim dusledku jsi to jdu prejit sam co mo alza jeste ponuka.

Uz druha dobra rada z fora. :)
Lepší grafiku s pasivním chlazením nenajdeš... Jedině od ATI pokud by jsi chtěl HD3870, alza.sk nejde, tam sem dám link na CZC.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53111
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53495

...
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

Pavel.P. píše:9600GT je 2x tak lepší ;) ne-li více... zruš tu objednávku ;)
Takze sem se rozhodl objednavku ponechat a to zduvodu, ze par mesicu pockam a koupim nejakou NVIDII z rady 9xx0, ted jse to jeste neoplati lebo jsou to uplne novinky co se odrazi i na jejich cene a na trhu neni dost variant tychto karet.

Na 8600GTS jsi po pretaktovani zahraji (kooonecne) oblivion a gothic na plnych detailoch http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3 a to je umne to nejdulezitejsi.

Na koupu karty NVIDIA z rady 9xx0 je jeste cas ;) Ale rozhodne v budoucnu do teto radi pujdu.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

trex píše:...
Děláš velkou chybu... v budoucnu nebude 9600GT ale už nová řada od GTX280 ;) 9600GT ti při plném pasivním chlazení nabídne o hodně větší výkon! Rozmysli si to!

...
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

Pavel.P. píše:Děláš velkou chybu... v budoucnu nebude 9600GT ale už nová řada od GTX280 ;) 9600GT ti při plném pasivním chlazení nabídne o hodně větší výkon! Rozmysli si to!
Ozaj mi tato karta lezi v hlave http://www.alza.sk/SK/graficka-karta-gi ... d93187.htm ale ja se dostal finacne uplne ke stropu, vse jsem investoval do co nejlepsich ramek a procaku lebo to je promne ted nejdulezitejsi (dalsich min 8 mesicu budu jen pracovat a dovi ci jse dostanu k hrani a nechci hrat oblivion po praci par hodin, chci sa za oblivion sedout a prejit ho nasupu ;) ) a jeste ktomu ji nemaji skladem takze by jsem dostal komp ne tento tyden ale az buduci a to uz nechci cekat.
A dalsi vec je, ze mam unas ve meste dobreho kamose ktery vlastni prodejnu s kompama a kdyz mu tam donesu tuto 8600GTS, tak mi ji zeberre skoro za plnou cenu jak se prodava na trhu a ja si jen doplatim par stovek a muzu si vybrat 9xx0 nebo GTX280.

Takze zajtra rano jdu do banky zaplatit a ve stredu by jsem to mnel mnet pod stolem :)

Jeste bude zajimavi boj s wokenama, doufam ze to prekousnou bez reinstalace 8)
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

trex píše: Na 8600GTS jsi po pretaktovani zahraji (kooonecne) oblivion a gothic na plnych detailoch
To myslíš ze srandy, že? Pochybuji, že si na tom zahraješ PLYNULE gothic 3 na normálním rozlišení (1650x1080) s full detailama . 10Fps není hratelné... Radši ušetři na ramkách a CPU, vezmi E7200, ne E8200, vezmi levnější chladič CPU, nejlevnější RAMky, ale lepší grafiku :wink:
RAMky a PCU přetaktuješ, a máš hned z low-endu high-end ale z grafiky to těžko uděláš....
Nebo vezmi alespon levnější 8600GT, protože pokud si dobře pamatuji 8600GTS má jen zvíšené takty.
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

olafnikov píše:To myslíš ze srandy, že? Pochybuji, že si na tom zahraješ PLYNULE gothic 3 na normálním rozlišení (1650x1080) s full detailama . 10Fps není hratelné...
ja mam rozliseni 1440/900 coz je o 14720 px mene nez 1280x1024. a staci jse podivat na vysledky http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=3 ale tam je zaple AF na 16 coz ja vubec nepotrebuji. A kdyz trochu uberu z detailu, tak mi to postaci.
olafnikov píše:Radši ušetři na ramkách a CPU, vezmi E7200, ne E8200, vezmi levnější chladič CPU, nejlevnější RAMky, ale lepší grafiku :wink:
RAMky a PCU přetaktuješ, a máš hned z low-endu high-end ale z grafiky to těžko uděláš....
Nebo vezmi alespon levnější 8600GT, protože pokud si dobře pamatuji 8600GTS má jen zvíšené takty.
uz to mam objednany a nebudu to meni, vpripade nespokojnosti grafiku vymenim u kamose v obchode. Ale myslim si ze to bude ok.
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

pokud máš tak malé rozl. tak je to OK. Zas nic hroznyho ta grafika není, viděl jsem spousty sestav kde jsou grafiky 100x horší a maj nápis herní pc :stern: Pokud na tom hraješ jen občas, tak ti to bude stačit.
trex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trex »

olafnikov píše:pokud máš tak malé rozl. tak je to OK. Zas nic hroznyho ta grafika není, viděl jsem spousty sestav kde jsou grafiky 100x horší a maj nápis herní pc :stern: Pokud na tom hraješ jen občas, tak ti to bude stačit.
presne tak, v minulosti jsem hraval nonstop, skratka jsem stale jen drtil nejake adventury nebo rpg, sem tam nejakou dobrou fisrt person jak je half adt. Jen ted jak jsem posledni rok zacal pracovat, tak jsem nemnel nai 1x !!! spustenou nejakou hru a nepocitam ze jse tak skoro k nejaky dostanu. N aobliviona treba par mesicu zivota, takze budu muset zebrat pekne dlouhou dovolenou :) a predtym sa samo obstaram zelezo.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“