PROBLÉM - Slabé basy (SB Audigy 2 + Genius 5.1 HT)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PROBLÉM - Slabé basy (SB Audigy 2 + Genius 5.1 HT)

Příspěvek od rochne »

Zdravím,
mám drobný problém. Nedávno sem tu na fóru koupil SB Audigy 2 ZS. To hlavně proto, že moje integrovaná ZK (Realtek HD kodek) poměrně šumí a často vypadává zvuk ve hrách.
U PC mám repro Genius SW 5.1 Home Theater 5000 které sou známé taky tím, že vydávají poměrně hutné basy.

Obrázek Obrázek

"Nová" SB Audigy 2 je poměrně vyvedená karta, ale po tom co jsem na ní přepojil reproduktory, tak jsem přišel o basy. Né úplně, ale oproti integrované ZK jsou strašně slabé. Aby byly vůbec patrné (při poslouchání Rocku, či Metalu je to poměrně potřeba) musím je zesílit přimo na SW na maximum, což sice vypadá jako řešení, ale já bych byl radši kdyby se našla nějaká softwarové cesta k zesílení těch basů.

V nejhorším případě si udělám předzesilovač ...

A než někoho napadně, že je na to posuvník:
Obrázek
Tak bych chtěl upozornit, že ten lze použít pouze v omezeném rozsahu, protože nezvyšuje basy pouze pro SW, ale pro všechny kanály a při mojí smůle se tím projevý neduh těch reproduktorů a to že nemájí u středových reproduktorů dolnofrekvenční zádrže a tak začnou basovat i středové reproduktory a tím negativně ovlivňují podáni zvuku.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Mno.. evidentne jsi nepochopil funkci subwooferu v sestave 5.1 a vice.. ten je odshora orezan na nizke frekvence.. basy tedy nemaji spolecneho nic s vystupem karty (tedy v tomto pripade)..
Posuvnik, na ktery potom ukazujes, je samozrejme urcen pro cely vystup ve vsech kanalech.. to je logicke.. pro nastaveni frekvence subwooferu a jeho hlasitost mas nahore tlacitko do samostatne SUB/Center sekce..

Mno.. cele to je tedy o tom, ze pokud chces poradny zvuk, kup si poradne bedny a ne tyhle hruzy urcene hram a filmum..
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Maxtor píše:pro nastaveni frekvence subwooferu a jeho hlasitost mas nahore tlacitko do samostatne SUB/Center sekce..
Pokud myslis tohle:
Obrázek
Tak to by teoreticky slo, ale ten posuvnik by musel mit rozdah tak do 200%...
Jo a vim k cemu je SW, studuju to na skole : )
Maxtor píše:Mno.. cele to je tedy o tom, ze pokud chces poradny zvuk, kup si poradne bedny a ne tyhle hruzy urcene hram a filmum..
Planuju udelat, ale do prazdnin nestiham a o prazninach sou pro me brany skoly (kde bych delal plosnaky) zavreny a po prazdninach budu delat spis na maturitnim vyrobku, takze se bojim, ze se k tomu nedostanu ... Leda ze bych vykoumal kde si udelat plosnaky o prazdninach (doma ne! to uz je lepsi si to nechat udelat a poslat ...)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja proste porad nejak nechapu, proc proste nezesilis subwoofer.. dyt je aktivni.. castecne i proto rikam, ze jsi evidentne nepochopil k cemu je..
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Maxtor píše:Ja proste porad nejak nechapu, proc proste nezesilis subwoofer.. dyt je aktivni.. castecne i proto rikam, ze jsi evidentne nepochopil k cemu je..
kdyz zesilim primo subwoofer na max, tak se dostanu zhruba na takovou hlasitost, kterou me to davalo s integrovanou zvukovkou na normalnim (vyvazenym) nastaveni ...
Tohle sem psal v uvodnim textu:
...musím je zesílit přimo na SW na maximum...
tohle je nekde SW chyba ... a ja bych ji rad nasel ... nechci to resit tim ze budu mit porad na max zesilenej basak s tim ze vic z toho uz proste nevytahnu
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jo takhleee.. tak to sry.. jsem prehlidl.. co jina verze ovladace..? nemas tam nahodou po ceste jeste nejakou aplikaci.. zkontroluj hlasitosti primo v ovladani hlasitosti oken..
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Maxtor píše:Jo takhleee.. tak to sry.. jsem prehlidl.. co jina verze ovladace..? nemas tam nahodou po ceste jeste nejakou aplikaci.. zkontroluj hlasitosti primo v ovladani hlasitosti oken..
Ovladace sem zkousel ty z CD, potom aktualni z webu a nakonec nejnovejsi letosni BETA. Hlasitosti sou nastaveny na max, ale jak si napsal nejaka aplikace mezi, tak jestli me do toho nekyda nejakej kodek ... Ty codec packy sou zradny, jestli sem tam nezaskrt neco co sem nemel ... :oops:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tak jestli je vina na sttrane kodeku by mohlo jit teoreticky zjistit spustenim bezneho AudioCD, ktere podobne veci obchazi..
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nemá ta zvukovka třeba ještě nějaký vlastní presety a ekvalizér?
Něco podobného se mi stalo s Julií u 2.1 s jedním jackem. Prostě "basy nikde". řekl bych, že to byl ukrutnej skok oproti integrovaný zvukovce, která je už z výroby nastavená na nějakej "wow" nebo "bum-cink" efekt, a proto se zdálo že basů ubylo nejmíň o 10db.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

A ja uz sem myslel, ze sem nasel reseni ... kalibrator jako bejva u kazdy zvukovky ... A co si myslite ? Ten posuvnik SW to dycky preskoci ... :?

Obrázek
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Nemáš náhodou přehozený na jacku výstupy pro Center a Sub ? Pak to hraje blbě.
Obrázek
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. je fakt, ze s tim jsem se uz taky setkal.. ze to blbci svarili opacne ten jack..
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

to se muze lisit i u karty, proto genius ke svym reprakum 5.1 dava redukcu, ktera se hodi do zvukovky a do ni az kanal center/sub
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

NEONET píše:to se muze lisit i u karty, proto genius ke svym reprakum 5.1 dava redukcu, ktera se hodi do zvukovky a do ni az kanal center/sub
Jestli myslis ten kratouckej bezovej kablik, tak ten je uplne na h***o, protoze ten ja na "zesileni basu" a funguje tak ze proste sjednoti kanal subwooferu a centeru a vsechno to posle do subwooferu (proste je z toho na vystupu jenom MONO jack) ... A jelikoz ten subwooferu u tech geniusu ocividne nema hornofrekvenci zadrz, no tak tim strasne trpi, tak ten basovej reproduktor vevnitr strasne trpi ...
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Tak sem to nakonec vyresil reinstalaci systemu a vse je najednou jak ma ... Nevim, asi sem neco nekde prehlidnul, nebo to byl uz jenom bordel mezi HW/Driver/SW ... Ale ted uz ty nizsi tony sou jaky bejt maj. Neni to zadnej rev jako to bylo s integrovanou, ale to byl onen "wow" nebo "bum-cink" efekt jak psal crashPC, takhle je ten zvuk mnohem prirozenejsi.
Ale stejne me stve ze korekce SubWooferu nefunguje :oops: :lol: Jenom ted uz nastesti neni potreba
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“