mám drobný problém. Nedávno sem tu na fóru koupil SB Audigy 2 ZS. To hlavně proto, že moje integrovaná ZK (Realtek HD kodek) poměrně šumí a často vypadává zvuk ve hrách.
U PC mám repro Genius SW 5.1 Home Theater 5000 které sou známé taky tím, že vydávají poměrně hutné basy.

"Nová" SB Audigy 2 je poměrně vyvedená karta, ale po tom co jsem na ní přepojil reproduktory, tak jsem přišel o basy. Né úplně, ale oproti integrované ZK jsou strašně slabé. Aby byly vůbec patrné (při poslouchání Rocku, či Metalu je to poměrně potřeba) musím je zesílit přimo na SW na maximum, což sice vypadá jako řešení, ale já bych byl radši kdyby se našla nějaká softwarové cesta k zesílení těch basů.
V nejhorším případě si udělám předzesilovač ...
A než někoho napadně, že je na to posuvník:

Tak bych chtěl upozornit, že ten lze použít pouze v omezeném rozsahu, protože nezvyšuje basy pouze pro SW, ale pro všechny kanály a při mojí smůle se tím projevý neduh těch reproduktorů a to že nemájí u středových reproduktorů dolnofrekvenční zádrže a tak začnou basovat i středové reproduktory a tím negativně ovlivňují podáni zvuku.