Asus P5Q Deluxe (775, P45 + ICH10R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
sett
Nováček
Nováček

Asus P5Q Deluxe (775, P45 + ICH10R)

Příspěvek od sett »

Včera kamarad zakoupil dvě tyto desky při aktualizaci biosu se stalo to, že po každém restartu hlásí ASUS EZ Flash 2, že je poškozený bios a musí se znovu nahrát. Tato situace je u všech vyzkoušených biosů a je stejná na dvou deskách, které byly včera zakoupené. Setkal se někdo s tímto problémem? Podotýkám, že jsme se pokusili bios přehrát jak va winech tak i z fleschky a chybu to hlásí stále.
CORE I5 2500K@4700 MHz, 8GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX CL9 XMP,
ASUS P8Z68-V GEN3, Gainward GTX 560Ti GS , 2xHDD 1TB WD1002FAEX Caviar Black 64 MB, Zdroj CORSAIR TX750, ANTEC Nine Hundred Ultimate
sotek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotek »

Tak po 2 dnech zkoušení jsem dospěl tomuto závěru:
Pokud použiju při flashování biosu jiné paměti než A-DATA, flash proběhne OK. Po vrácení původních paměti už pak systém jede bez problémů.
Jinak měl jsem během čtvrtka a pátka k dispozici 2 desky P5Q Pro a 2 desky P5Q Deluxe a v žádné z nich se mi nepodařilo rozjet ty A-DATA na 1066MHz. V mé P5K/EPU choděj ještě o něco výš.
ASUS P7P55D-E, i3-540 3.06@4.4GHz, 2x2GB DDR3 1600 Kingston, Gigabyte GTS250
Wilduv Pyj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wilduv Pyj »

koukam ze P5Q Dl ma stejne problemy s ramkama s chipy micron D9 jako měla P5E do verze biosu 0602.
snad to asus brzo opravi. u p5e to opravoval asus skoro 5 mesicu... :blee:
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

to máš odkud, že je problém s micron D9 ramkami? to spíš P5E má problém se vším...
owoce
Začátečník
Začátečník

Asus P5Q Deluxe - Intel P45 - zkušenosti, tipy, rady, názory

Příspěvek od owoce »

Obrázek

Recenze

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=43

http://www.extrahardware.cz/asus-p5q-de ... ma-v-srdci

Features
Intel P45 Express
2G-Lan
EPU-six
Express gate

Zejtra ji jdu vyzvednout, k většímu prozkoumání se dostanu asi až o víkendu:-(
Tak se můžete psát vaše postřehy, názory, tipy ;-)
Naposledy upravil(a) owoce dne ned 15. čer 2008, 22:37, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

co sleduju XS tak tahle deska je dělo, přes 600FSB neni problém, se stock voltáží na NB dává přes 500Mhz, OC 45nm QC je jedno z nejlepších, nemluvě o DC
za čtyři tisíce je to fakt povedená deska, taky si pro ní asi skočim :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mě se na ní líbí hlavně podpora 16GB paměti, škoda že zatím nejsou k dostání 4GB moduly, pak bych do ní šel
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

taky mě ta podpora zaujala, obávám se ale, že se nikdy 4GB modulů v rozumné ceně/výkonu/dostupnosti nedočkáme kvůli nástupu DDR3
výrobci stejně jako intel se je budou snažit protlačit co to půjde
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

platí, co psal Gr8 Vivec...

s Micron D9GMH žádny problém, jak to tu někdo psal, aspoň u mne ne... Bios mám zatím 0506, ofic. vydán i 0610, ale prý je o ničem.... nejlepší je 0702, zatím ale jen neoficálne...

Bios 0702
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Jenom rýpnu že na obrázku je asi P5Q3 Del Wifi (Wifi a DDR3). Sorry za OT.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

jj, hlavně kvůli OC quadcore ji beru ... na P5E žádná sláva a můj xeon 3350 jel nějak max 3,6 -> udělal orthos, neudělal superPI :(
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Gr8 Vivec píše:taky mě ta podpora zaujala, obávám se ale, že se nikdy 4GB modulů v rozumné ceně/výkonu/dostupnosti nedočkáme kvůli nástupu DDR3
výrobci stejně jako intel se je budou snažit protlačit co to půjde
nojo ale s DDR3 to je problém, protože těch tahle deska umí jen 8GB.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Tak deska je doma, koupil sem si rovnou i Visty, ale vubec nemam chut se s tim tedka zabejvat , kazdopadne Express gate je bomba !

Ted tu jsem prave prez integrovany prohlizec, pripomina mi to Firefox, v Express gate a normalne uklada hesla, podporuje taby, funguji klasicke klavesove zkratky, funguje ICQ {www.meebo.com} , akorat je tu jen anglicka klavesnice, ale da se to prezit.Na rychle vyhledani spoju MHD, napsani treba smsky zdarma, nutnost mrknout na mail a podobne je to vazne skvela vec a do pul minuty uz clovek smejdi na netu.

Pripojil sem fotak abych se podival na par fotek, ktere jsem s deskou poridil a rovnez bez problemu, USB zarizeni to najde a zobrazi jeho obsah.

Ale je to vazne jen na chvilku, po 10 minutach uz me boli oci, lze tu i ponastavovat rozliseni, def je 1024*768, moc toho ale na vyber neni, max mi povoluje 1440-1050, je potreba restart.

Zatim sem z desky nadsen, baleni klasicke, tlacitka na ni potesily, za to se mi vubec nelibi rozmisteni konektoru na Fany [p5k-e a p5e mely u 8-pin pro CPU konektor a jeden u NB, tady je jen NB a jeste vice posunuty k PCL slotum, za to jich je vice u spoustecich tlacitek, bohuzel pro me [stacker 830 - reversed ATX] to moc povedene neni.Ale prodluzky jsou, tak pohoda.Dale ty sata konektory nejsou az tak idealni, pred 2 zahnutyma je jeden klasicky nahoru, o ten s delsi GK prijdete, za to ale neni problem s slotama pro RAMky, neexistuje kolize s GK.

Tot zatim vse, zacina mi byt blbe z toho obrazu :?
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

pár obrázků Asus Express Gate SSD

Obrázek

Web Browser
Obrázek

File Manager
Obrázek

Photo Manager
Obrázek

owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Tak jedním slovem zatím paráda :

jediné co jsem v biosu nastavil, byl fsb strap na 333mhz, vcore na 1,3v (skoro žádnej vdrop !) a ramky na 2,1v :)

Obrázek

SuperPI 32m proběhlo, OCCT běžel taky 1 hodinu stable a teď běží 64bit Prime95.

Pokud někdo neví jak rozběhnout prime 95 pro 2/4 jádra, tak tady výbornej návod :

http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/65100/
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

skoušel si max. FSB?
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Nn, s quadcorem je to asi zbytečný, moc na to nemám čas, jen sem letmo zkusil co to da bez dalšího nastavování...POkud to bude do osmi stable, zkusim 460fsb atd ;-)

Na max fsb by to asi chtělo dualcore, ale i tak je 450fsb bez nastavování luxus, já chci dosáhnout 480-499 FSB, což je rozmezí, na kterym ten xeon byl stabilní na nforce :)
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

no tých 500 dáš myslím v poho :)
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

No, chci co nejvýš bez ladění GTL napětí, je to pro mě peklo :(
Ale 460fsb je zatím OCCT a SuperPI (běží to zároveň) stable :)

// Takže 465fsb je stabilní (SuperPI 32m, OCCT2 hodiny, teď běží Prime95 40 minut) frekvence, pro kterou jsem nastavil pouze 1,3vcore pro CPU, 2,1v pro RAM a 333MHz pro FSB Strap.

Prostě luxusní deska, více jak 450 fsb jsem nikdy s P5E neudělal stabilní, vždycky něco spadlo, i když OCCT jel 7hodin a bez problému.

470mhz již nikoli, a zajímavé je, že když jsem zkusil nastavit napětí NB a podobně, deska nebyla ani na 465fsb schopná nabootovat do windows.POnechal jsem volby na auto a 465*8 je stabilní hodnota.

Obrázek

Tak 7 hodin Prime95 64bit stable :) Prostě OC o 1GHz zadarmo :-D
palee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palee »

Odpovědět

Zpět na „Asus“