Realtek ALC 888 na MSI P35 Neo2
Moderátor: CageJ
- meerecheck
- Nováček

-
Realtek ALC 888 na MSI P35 Neo2
Ahoj, nic moudreho jsem ani nevygoogloval, tak budu doufat, ze uz vas to nekoho potkalo. Nainstaloval jsem OS Win XP Home, ovladace na chipset a kbcko pro MS High definition audio a nestacim se divit. Sbernice UAA je v systemu 2x a hleda to 2 zvukove karty. Samozrejme, jedna se nainstaluje, system ji vidi, ale nedostanu z ni ani naznak zvuku, druha zvukovka nema ovladace. Celkem slusny nesmysl.
Na desce MSI P35 Neo2 je bios 1.8. Moc diky za jakoukoliv radu.
Na desce MSI P35 Neo2 je bios 1.8. Moc diky za jakoukoliv radu.
C2D 6420 default , 2x 1 GB A-Data Vitesta 800 , Asus X1650 XT, WD 320 AAKS, Gigabyte P35-DS3
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) mám špatné zkušenosti s MSI.
2) mám špatné zkušenosti s touhle zvukovkou. (za boha jsem z ní nevymlátil 5.1)
3) zkus nové ovladače, staré ovladače, instalovat manuálně i v all-in-one instalaci z CD základní desky, zkus i ovladače na AC97. Pokud není zvukovka skutečně rozbitá, tak to půjde.
2) mám špatné zkušenosti s touhle zvukovkou. (za boha jsem z ní nevymlátil 5.1)
3) zkus nové ovladače, staré ovladače, instalovat manuálně i v all-in-one instalaci z CD základní desky, zkus i ovladače na AC97. Pokud není zvukovka skutečně rozbitá, tak to půjde.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- meerecheck
- Nováček

-
Ano, bohuzel MSI ...
Ovladace pro druhe zarizeni ( zvukovka je silena 7+1 a jeste 2 kanal ) nesly nacpat ani rucne ... na cokoliv modra smrt. Takze jsem to zakazal a basta, zvuk do sluchatek jde, to jim ke Cadu staci.
Pod Visty ale tento problem nebyl, tam to slapalo cele hned.
Ovladace pro druhe zarizeni ( zvukovka je silena 7+1 a jeste 2 kanal ) nesly nacpat ani rucne ... na cokoliv modra smrt. Takze jsem to zakazal a basta, zvuk do sluchatek jde, to jim ke Cadu staci.
Pod Visty ale tento problem nebyl, tam to slapalo cele hned.
C2D 6420 default , 2x 1 GB A-Data Vitesta 800 , Asus X1650 XT, WD 320 AAKS, Gigabyte P35-DS3
- Matias
- Začátečník

-
- LITE
- Začátečník

-
A nemas tam nejakou grafiku ATI co ma zvukovku? Pak je treba pro ni taky nainstalovat ovladac... Pro XP zde: http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... miaudio-xp
Xeon 5460@3,8GHz,ASUS P5Q Turbo PRO,4x2GB, MSI 1060 6GB,, SSD S850Evo 250GB , Lenovo L220x
- Matias
- Začátečník

-
No jo ten sem odinstaloval, t ospolu souvisi jo? //teda jen jsem ji zakazal aby nebyli dveLITE píše:A nemas tam nejakou grafiku ATI co ma zvukovku? Pak je treba pro ni taky nainstalovat ovladac... Pro XP zde: http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... miaudio-xp
- LITE
- Začátečník

-
- Matias
- Začátečník

-
- Doilis
- Nováček

-
- LITE
- Začátečník

-
Ona se nekdy hodi ta ATi jako primarni zarizeni, ale to by ti zvuk nesel asi vubec...Matias píše:ok diky, mam teda instalny dve zvukovky -vyreseno. Jina vec, zvuk my jde ve vsech hrach a to bezproblemu, jenze mp3 si nepusitm ani jednu, navic blbne wmplayer i winamp.
Xeon 5460@3,8GHz,ASUS P5Q Turbo PRO,4x2GB, MSI 1060 6GB,, SSD S850Evo 250GB , Lenovo L220x
- LITE
- Začátečník

-
Ovladace mas na HP(predpokladam, ze davas XPcka): http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=1093Doilis píše:zdravim. mam problemek. Koupil sem si hp 530 (notas) se zvukovkou Conexant CX20549. nasel sem si driver, ale nemuze mi pri instalaci najit tu zvukovku... co ted? pls help
Samozrejme musis nejdriv dat ovladac pro UAA sbernici, pak teprve conexant driver.
- Matias
- Začátečník

-
na jasne chtel jsem ji dat jako primarni ze bych usetril praci procesoru, ale nemam ji jak zapojit ty kabely co jsou kni jsou asi na jiny bednicky. //a ty mp3 to stejne neresi.Matias píše:No jo ten sem odinstaloval, t ospolu souvisi jo? //teda jen jsem ji zakazal aby nebyli dveLITE píše:A nemas tam nejakou grafiku ATI co ma zvukovku? Pak je treba pro ni taky nainstalovat ovladac... Pro XP zde: http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... miaudio-xp