Radeon 3850/3870 na starší desce

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Radeon 3850/3870 na starší desce

Příspěvek od Hostmir »

Zdravim,
z duvodu zhoreni me stare 6600GT shanim novou grafiku..
Problem ale je, ze mam docela starou sestavu a momentálně nejsou peníze na koupi celého PC, tak jsem si říkal, že bych zatím koupil jen novou grafiku a po prazdninach po brigade i procesor se zakladkou atd..

Takze ma otazka zni, jestli mi pojede Radeon 3850 nebo 3870 na desce GIGABYTE 8I915P PRO.. Tato deska má PCIE16x (1.0a), tak by mě zajímalo, jestli na tom je vůbec schopná tato grafika pracovat.. Píše se sice o zpětné kompatibilitě, ale nikde to není přesně řečeno.. Někde jsem četl, že to problém není, někde zase že to nepůjde..

Pokud by to opravdu nešlo dohromady, tak by mě zajímalo, jakou grafiku byste mi doporučili, aby zaručeně pracovala s PCIe16x 1.0a ..
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Podle meho pracovat bude
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Možná bych se toho trochu bál:
  • "PCIe 2.0 is backward and forward compatible with PCIe v1.x. Graphic cards and motherboards designed for v2.0 will be able to work with v1.1 and v1.0, and vice versa. In some rare cases it is possible that a PCI-E 2.0 card will not work correctly on a PCI-E 1.0a slot. This is only limited to certain video cards."
Nejlepší by bylo zkusit ukecat nějakého kamaráda/známého, který má nějakou 3850/3870, ať ti ji půjčí na otestování...Při nejhorším ji objednej a když nepůjde, tak ji můžeš vrátit ;)
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Hostmir »

Tak jsem si vypujcil 3850tku od kamose co ji ma.. Nahodili jsme pocal a obraz bezel..ale jak nabehl system tak se to pak zaseklo..pravdepodobne je to ovladacema. Bohuzel nebylo vic casu na instalaci ovladacu a na vyzkouseni...V nouzovem rezimu vse slapalo jak hodinky....
Takze kdyz mi ta grafika funguje takhle, tal mi asi povali..nebo ne???Kdyby to bylo nekompatibilni, tak by to asi nejelo vubec ne???
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ...

Příspěvek od durod »

Hostmir píše:Tak jsem si vypujcil 3850tku od kamose co ji ma.. Nahodili jsme pocal a obraz bezel..ale jak nabehl system tak se to pak zaseklo..pravdepodobne je to ovladacema. Bohuzel nebylo vic casu na instalaci ovladacu a na vyzkouseni...V nouzovem rezimu vse slapalo jak hodinky....
Takze kdyz mi ta grafika funguje takhle, tal mi asi povali..nebo ne???Kdyby to bylo nekompatibilni, tak by to asi nejelo vubec ne???
to si nemel 5 min na istalaci novych ovladacu?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Hostmir
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od Hostmir »

durod píše:
Hostmir píše:Tak jsem si vypujcil 3850tku od kamose co ji ma.. Nahodili jsme pocal a obraz bezel..ale jak nabehl system tak se to pak zaseklo..pravdepodobne je to ovladacema. Bohuzel nebylo vic casu na instalaci ovladacu a na vyzkouseni...V nouzovem rezimu vse slapalo jak hodinky....
to si nemel 5 min na istalaci novych ovladacu?
no opravdu nemel :-D ...on spechal tak jsme to jen vyzkouseli..jako snazil jsem se je nainstalovat ale v nouzovym rezimu to neslo a on uz potreboval jit
Azurit
Nováček
Nováček

Příspěvek od Azurit »

Taky přemýšlím o výměně GK a zrak mi padl na 4850/4870. Akorát jsi nejsem jistej, jestli půjde do DFI LP NF4. Pokud má s tímto někdo zkušenost či ideu budu rád :wink: :oops:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“