Radeon 3850/3870 na starší desce
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Hostmir
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Radeon 3850/3870 na starší desce
Zdravim,
z duvodu zhoreni me stare 6600GT shanim novou grafiku..
Problem ale je, ze mam docela starou sestavu a momentálně nejsou peníze na koupi celého PC, tak jsem si říkal, že bych zatím koupil jen novou grafiku a po prazdninach po brigade i procesor se zakladkou atd..
Takze ma otazka zni, jestli mi pojede Radeon 3850 nebo 3870 na desce GIGABYTE 8I915P PRO.. Tato deska má PCIE16x (1.0a), tak by mě zajímalo, jestli na tom je vůbec schopná tato grafika pracovat.. Píše se sice o zpětné kompatibilitě, ale nikde to není přesně řečeno.. Někde jsem četl, že to problém není, někde zase že to nepůjde..
Pokud by to opravdu nešlo dohromady, tak by mě zajímalo, jakou grafiku byste mi doporučili, aby zaručeně pracovala s PCIe16x 1.0a ..
z duvodu zhoreni me stare 6600GT shanim novou grafiku..
Problem ale je, ze mam docela starou sestavu a momentálně nejsou peníze na koupi celého PC, tak jsem si říkal, že bych zatím koupil jen novou grafiku a po prazdninach po brigade i procesor se zakladkou atd..
Takze ma otazka zni, jestli mi pojede Radeon 3850 nebo 3870 na desce GIGABYTE 8I915P PRO.. Tato deska má PCIE16x (1.0a), tak by mě zajímalo, jestli na tom je vůbec schopná tato grafika pracovat.. Píše se sice o zpětné kompatibilitě, ale nikde to není přesně řečeno.. Někde jsem četl, že to problém není, někde zase že to nepůjde..
Pokud by to opravdu nešlo dohromady, tak by mě zajímalo, jakou grafiku byste mi doporučili, aby zaručeně pracovala s PCIe16x 1.0a ..
- NEONET
- Středně pokročilý

- Krteq
- Čestný člen

-
Možná bych se toho trochu bál:
- "PCIe 2.0 is backward and forward compatible with PCIe v1.x. Graphic cards and motherboards designed for v2.0 will be able to work with v1.1 and v1.0, and vice versa. In some rare cases it is possible that a PCI-E 2.0 card will not work correctly on a PCI-E 1.0a slot. This is only limited to certain video cards."
- Hostmir
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
...
Tak jsem si vypujcil 3850tku od kamose co ji ma.. Nahodili jsme pocal a obraz bezel..ale jak nabehl system tak se to pak zaseklo..pravdepodobne je to ovladacema. Bohuzel nebylo vic casu na instalaci ovladacu a na vyzkouseni...V nouzovem rezimu vse slapalo jak hodinky....
Takze kdyz mi ta grafika funguje takhle, tal mi asi povali..nebo ne???Kdyby to bylo nekompatibilni, tak by to asi nejelo vubec ne???
Takze kdyz mi ta grafika funguje takhle, tal mi asi povali..nebo ne???Kdyby to bylo nekompatibilni, tak by to asi nejelo vubec ne???
- durod
- Středně pokročilý

Re: ...
to si nemel 5 min na istalaci novych ovladacu?Hostmir píše:Tak jsem si vypujcil 3850tku od kamose co ji ma.. Nahodili jsme pocal a obraz bezel..ale jak nabehl system tak se to pak zaseklo..pravdepodobne je to ovladacema. Bohuzel nebylo vic casu na instalaci ovladacu a na vyzkouseni...V nouzovem rezimu vse slapalo jak hodinky....
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Hostmir
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
no opravdu nemeldurod píše:to si nemel 5 min na istalaci novych ovladacu?Hostmir píše:Tak jsem si vypujcil 3850tku od kamose co ji ma.. Nahodili jsme pocal a obraz bezel..ale jak nabehl system tak se to pak zaseklo..pravdepodobne je to ovladacema. Bohuzel nebylo vic casu na instalaci ovladacu a na vyzkouseni...V nouzovem rezimu vse slapalo jak hodinky....