ATI Catalyst 8.6 final
Moderátoři: morke, Walker1134
- Aleš Ulrych
- Nováček

-
ATI Catalyst 8.6 final
Včera vyšly nové Catalysty 8.6
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
New Features
Catalyst™ 8.6 introduces the following new features:
* OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters support
* OpenGL CrossFireX™ (QUAD) support - 3 or 4 GPUs in CrossFire™ mode
* Catalyst Install enhancement - No reboot required after Catalyst upgrade install
OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters support
This release of Catalyst™ introduces Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters support for OpenGL applications for the ATI Radeon™ HD 3000 Series, ATI Radeon™ HD 2000 Series of products. Using the Edge Detect Custom Filter, users can enable 12X and 24X Anti-Aliasing. Selecting 4X Anti-Aliasing plus selecting the Edge Detect filter delivers the equivalent of 12X Anti-Aliasing. Selecting 8X Anti-Aliasing plus selecting the Edge Detect filter delivers the equivalent of 24X Anti-Aliasing.
OpenGL CrossFireX™ (QUAD) support - 3 or 4 GPUs in CrossFire™ mode
This release of Catalyst™ introduces CrossFireX™ QUAD support for OpenGL applications. Users with any combination of a ATI Radeon™ HD 3870, ATI Radeon™ HD 3850, and ATI Radeon™ HD 3870 X2 graphics accelerators running with 3 or 4 GPUs will be able to run in CrossFireX™ QUAD mode (when used in a CrossFireX™ compatible PC).
Users are also able to run in CrossFireX™ QUAD mode while running in extended desktop mode on the Windows Vista desktop.
Note: This feature is supported under Windows Vista only
Catalyst Install enhancement - No reboot required after Catalyst upgrade install
This release of Catalyst™ introduces an enhancement to the Catalyst installer. Users are no longer required to reboot their system after Catalyst has finished installing (as long as the installation is an upgrade from a previous Catalyst install).
Performance Improvements
The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™.
* 3DMark Vantage:10 to 15% gains across all Radeon™ HD 3xxx and HD 2xxx products, with larger gains in specific cases.
* Call of Duty 4: Performance increases across all Radeon™ HD 3xxx and HD 2xxx products, with gains as large as 35% in specific maps.
* Call of Juarez DX10: Performance increases between 2 and 9% across all HD 3xxx and HD 2xxx products
* Company of Heroes (DX10 version): Performance increases between 4 and 10% across HD 36xx and HD 34xx products.
* Lost Planet (DX10 version): Performance increases by 1 or 2 fps across all HD 3xxx and HD 2xxx products, creating in some cases up to 20% increase.
* Lost Planet (DX9 version): Performance increases between 2 and 20% across all HD 3xxx and HD 2xxx products
* Prey OpenGL: 3-5% gains across HD 3xxx and HD 2xxx products.
* Quake 4 OpenGL: Up to 8% increase across all HD 3xxx and HD 2xxx products.
* Shadermark 2.1: Minor improvements across all HD 3xxx and HD 2xxx products, with the largest gains appearing on HD 3650 (up to 9%)
* ViewPerf 10: Substantial performance improvements across several of the sub-tests, with the largest gains in ugnx (up to 55%), catia (up to 17%) and tcvis (up to 10%) across all of the HD 3xxx and HD 2xxx products.
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx
New Features
Catalyst™ 8.6 introduces the following new features:
* OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters support
* OpenGL CrossFireX™ (QUAD) support - 3 or 4 GPUs in CrossFire™ mode
* Catalyst Install enhancement - No reboot required after Catalyst upgrade install
OpenGL Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters support
This release of Catalyst™ introduces Adaptive Anti-Aliasing Custom Filters support for OpenGL applications for the ATI Radeon™ HD 3000 Series, ATI Radeon™ HD 2000 Series of products. Using the Edge Detect Custom Filter, users can enable 12X and 24X Anti-Aliasing. Selecting 4X Anti-Aliasing plus selecting the Edge Detect filter delivers the equivalent of 12X Anti-Aliasing. Selecting 8X Anti-Aliasing plus selecting the Edge Detect filter delivers the equivalent of 24X Anti-Aliasing.
OpenGL CrossFireX™ (QUAD) support - 3 or 4 GPUs in CrossFire™ mode
This release of Catalyst™ introduces CrossFireX™ QUAD support for OpenGL applications. Users with any combination of a ATI Radeon™ HD 3870, ATI Radeon™ HD 3850, and ATI Radeon™ HD 3870 X2 graphics accelerators running with 3 or 4 GPUs will be able to run in CrossFireX™ QUAD mode (when used in a CrossFireX™ compatible PC).
Users are also able to run in CrossFireX™ QUAD mode while running in extended desktop mode on the Windows Vista desktop.
Note: This feature is supported under Windows Vista only
Catalyst Install enhancement - No reboot required after Catalyst upgrade install
This release of Catalyst™ introduces an enhancement to the Catalyst installer. Users are no longer required to reboot their system after Catalyst has finished installing (as long as the installation is an upgrade from a previous Catalyst install).
Performance Improvements
The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™.
* 3DMark Vantage:10 to 15% gains across all Radeon™ HD 3xxx and HD 2xxx products, with larger gains in specific cases.
* Call of Duty 4: Performance increases across all Radeon™ HD 3xxx and HD 2xxx products, with gains as large as 35% in specific maps.
* Call of Juarez DX10: Performance increases between 2 and 9% across all HD 3xxx and HD 2xxx products
* Company of Heroes (DX10 version): Performance increases between 4 and 10% across HD 36xx and HD 34xx products.
* Lost Planet (DX10 version): Performance increases by 1 or 2 fps across all HD 3xxx and HD 2xxx products, creating in some cases up to 20% increase.
* Lost Planet (DX9 version): Performance increases between 2 and 20% across all HD 3xxx and HD 2xxx products
* Prey OpenGL: 3-5% gains across HD 3xxx and HD 2xxx products.
* Quake 4 OpenGL: Up to 8% increase across all HD 3xxx and HD 2xxx products.
* Shadermark 2.1: Minor improvements across all HD 3xxx and HD 2xxx products, with the largest gains appearing on HD 3650 (up to 9%)
* ViewPerf 10: Substantial performance improvements across several of the sub-tests, with the largest gains in ugnx (up to 55%), catia (up to 17%) and tcvis (up to 10%) across all of the HD 3xxx and HD 2xxx products.
- zombux
- Odborník PCT

- NEONET
- Středně pokročilý

- Sobo
- Středně pokročilý

- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- peterch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja sa hlavne tesim a som zvedavy ako je naozaj zvyseny vykon v hre Call Of Duty 4 co tam pisu. Hram to dost casto ( multak) . Ak by ste to nahodou niekto uz mali odskusane v tejto hre, tak to sem pls napiste. Dik.
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
tak v CoD 4 jsem zatim hral jen chvili s temito ovladaci, a to mapu Chinatown, 16vs16 team deathmatch, a a mam priblizne o 20fps vic napr. na miste kde je ta trava, kdyz stojite uplne vzadu...driv mi to tam kleslo na tech 78-80 a tedka 100...nikde jinde sem to zatim nezpozoroval...jak jsou fps mezi 110-125 tak uz to neresim 
- Frikulin
- Začátečník

-
Zkousel nekdo z vas 8.6 na 1950 Pro? Pry mely spravit problem s pixelama v mass effectu. Diky
MB: ASUS P5B dlx; Zdroj: Enermax Liberty 500W; CPU:C2D E6400-2,13GHz @3GHz + AC Freezer 7 pro; DDRII: 4x1GB Kingston hyperX 800MHz @ 750 CL 5,5,5,15; GPU: GTX 260 @ 640/1150; HDD: Saegate .10 250 GB; CASE: Thermaltake Soprano; DVD RW: Samsung Sata; LCD: Samsung T220; Myš: Genius Navigator 535; Klávesnice: Microsoft natural ergonomic
- paja13
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem na ted nainstaloval na 1950pro a chce to restart
tak ted se mi opravdu nechce restart tak na to kaslu a restartnu pak 
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
- kul1k
- Mírně pokročilý

- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- paja13
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to zrestartil a co se nestane..hry bezi normalne ale video vubec..jen zvuk a cerna obrazovka
takze zrejme navrat na 8.5...

P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
- Soto
- Nováček

-
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě na X1900XTX jedou úplně normálně, včetně CCC a ATi Tray Tools.Mám nainstalovanej .net framework 3.5 (obsahuje i starší verze). Ta chyba s DoF v Mass Effectu prej ale opravená ještě není, reportujou lidi na ofic. fórech.Zatím jsem na tom hrál GRID a MGS2 Substance a obojí šlape bezchybně.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Poděs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mazolini
- Černá karta

-
No jakž takž
Nové 8.6 jsou celkem v poho v CF 3870X2 semě zdvyhl výkon např. v Assassins Creed o zhruba 12 FPS v Mass Effect taky pěkně stoupl výkon v 3DMark Vantage mám ted 14900 bodů se dvěma a 7400 bodů s jednou 3870X2 takže v Crosu je nárůst téměř 100 procentní.
Bohužel mám zase stejný broblém v Crysis , u všech různých her mně nový driver pomohl s výkonem a kvalitou , ale v Crysis jenom s kvalitou už neproblikávají textury a obraz je stabylní . Bohužel znovu propad FPS když stojím a nehýbuse mám 50 FPS jak se otočím spadneto na 18 fps to mně s 8.4 nedělalo,ale zase sem tam problikávaly textury.Jinak v Crysis taky pěkně narostl výkon v CF s jednou 22 FPS se dvěma 45 FPS.(Vše Very High 4xAA)
Crysis jsem už dvakrát dohrál s 8.4 kama s 8.6 je to nehratelný (teda se 4xAA,Very High all,). Ale jinak jsou nový 8.6 super myslím ve všech ostatních hrách , jsem žádné jen pozitivní věci nenašel. Mám Visty x64 ...
Bohužel mám zase stejný broblém v Crysis , u všech různých her mně nový driver pomohl s výkonem a kvalitou , ale v Crysis jenom s kvalitou už neproblikávají textury a obraz je stabylní . Bohužel znovu propad FPS když stojím a nehýbuse mám 50 FPS jak se otočím spadneto na 18 fps to mně s 8.4 nedělalo,ale zase sem tam problikávaly textury.Jinak v Crysis taky pěkně narostl výkon v CF s jednou 22 FPS se dvěma 45 FPS.(Vše Very High 4xAA)
Crysis jsem už dvakrát dohrál s 8.4 kama s 8.6 je to nehratelný (teda se 4xAA,Very High all,). Ale jinak jsou nový 8.6 super myslím ve všech ostatních hrách , jsem žádné jen pozitivní věci nenašel. Mám Visty x64 ...
- Frostys
- Začátečník

-
Mám problém a podezření mám na ovladače. Jedná se asi o poslední dvě verze ovladačů. Vím že bych měl tedy používat starší, ale nejsem si jistý jestli to je opravdu ovladačema. Takže... Při hraní nějaké graficky náročnější hry (Assassins creed např.) se mi po zhruba hodince hraní hra sekne a na pozadí vyskočí ATI error. Je to error, který zařizuje VPU Recover, který kdyby byl vypnutý, tak mi místo erroru vyskočí BSOD a můžu restart. V Bsod se píše o knihovně nějaká atiblabla.dll takže je možné že to je způsobené ovladači. Ale proč mi to nedělá u méně náročných her?
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Frostys: dela ti to i s temahle? to, co popisujes, mi taky totiz dela
a doufal jsem, ze t tyhle ovladace vyresi...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- Frostys
- Začátečník

-
Bohužel jo. Teď jsem zkusil uninstall ovladače + driver cleaner. Nainstaloval jsem tyhle, pustil Lost Planet a po pár sekundách se to seklo. Ani se to neobtěžovalo vyhodit mi ten errorslaava píše:Frostys: dela ti to i s temahle? to, co popisujes, mi taky totiz delaa doufal jsem, ze t tyhle ovladace vyresi...
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to je celkem na nic. kdyz mi to zaclo delat, tak jsem chtel pustit cod4 a furt bsod, pritom jine hry sly v pohode. takze jsem dal reinstal ovladacu (taky s driver cleanerem) a od te doby mi to vyhazuje i tu chybu recoveru. ale uz mi to nastesti nehaze ty bsod. asi tyhle zkusim, uz jen z toho duvodu, ze vylepsuje hrani cod4 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.