Asus Eee 900 / 901 / 904
Moderátor: Don
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Asus Eee 900 / 901 / 904
Kdo má zájem tak na http://www.i4wifi.cz mají 27ks těchto NB skladem tak kdo jej chcete neváhejte a obědnávejte.
//Stano - presun z RaDsVK
//Stano - presun z RaDsVK
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
nejak tam nesedi ten disk a OS. S linuxem ma byt 20GB verze, s Windows XP 12GB. Stejne tak cena je o neco vyssi, ale tech par set od doporucene ceny pro CR uz zas neni takovy problem.... spis ten disk mne smrdi
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A co tak tam zavolat a pozeptat se na to?Tento shop mužu vřele doporučit nakupujeme tam jako firma věci pro Wi-Fi sítě a neni snima nejmenší problém.Kamikadze píše:nejak tam nesedi ten disk a OS. S linuxem ma byt 20GB verze, s Windows XP 12GB. Stejne tak cena je o neco vyssi, ale tech par set od doporucene ceny pro CR uz zas neni takovy problem.... spis ten disk mne smrdi
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
nemam potrebu ho kupovat, sam jsem uz Eee 900 mel a budu mit 901 brzy. Jen na to upozornuji, ze je tam nesrovnalost, cimz ale nijak ten obchod neobvinuji, jen bych na to pri koupi daval velky pozor.Evok píše:A co tak tam zavolat a pozeptat se na to?Tento shop mužu vřele doporučit nakupujeme tam jako firma věci pro Wi-Fi sítě a neni snima nejmenší problém.Kamikadze píše:nejak tam nesedi ten disk a OS. S linuxem ma byt 20GB verze, s Windows XP 12GB. Stejne tak cena je o neco vyssi, ale tech par set od doporucene ceny pro CR uz zas neni takovy problem.... spis ten disk mne smrdi
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- icefire
- Začátečník

Kde kupit EEE 901 ?
Zdravim,
mozete mi niekdo poradit, kde v SR alebo v CZ sa da kupit ASUS EEE 901 Linux edition ?
Vo vsetkych e-shopoch vidim na mna vyskakovat iba verzie s Win XP, co vonkoncom neplnanujem nasadzovat na tomto pristroji, nehovoriac o tom, ze verzia s Linux ma vacsi harddisk a cenovo je na tom viac nez prijemne.
Takze viete kde ? Vopred dakujem
mozete mi niekdo poradit, kde v SR alebo v CZ sa da kupit ASUS EEE 901 Linux edition ?
Vo vsetkych e-shopoch vidim na mna vyskakovat iba verzie s Win XP, co vonkoncom neplnanujem nasadzovat na tomto pristroji, nehovoriac o tom, ze verzia s Linux ma vacsi harddisk a cenovo je na tom viac nez prijemne.
Takze viete kde ? Vopred dakujem
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Re: Kde kupit EEE 901 ?
Linuxová verze se v České republice prozatím neprodává a jsou spekulace, že se možná ani neobjeví
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- icefire
- Začátečník

dakujem, ale ze sa nepredava som si vsimol aj ja
skor som mal na mysli importerov alebo nieco podobne v suvislosti s Linuxovou verziou, to zazemie Windows je tu asi moc silne
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jako ten Linux v anglický verzi je silně naprd, to jednoduchý rozhraní nemá českou klávesnici atd. (aspoň podle zkušeností s Eee 701), takže bych se na importéry vykašlal a radši koupil buď Eee s Windows a doinstaloval nějakej jinej Linux, nebo se podíval u konkurence - takovej Acer Aspire One se bude prodávat s lokalizovaným Linuxem, kterej dost silně napodobuje ten Xandros od Eee...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- icefire
- Začátečník

dakujem za dobre mienene rady, ale ja chcem kupit Linuxovu verziu primarne kvoli vacsiemu SSD, navyse nemam v plane cakat na distribuciu acer aspire one, nakolko svoj netbook som si uz vybral
nuz co zase mam nanuteny win, mensi hard, kvoli distribucnemu rozhodnutiu...
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Nám si nestěžuj a napiš si o vyjádření třeba do firmy MOBILITY s.r.o. ( www.asus.as ). My za to nemůžem, že je tu na prodej jenom tohle.
Kdyby tě nějak extra tížily ty XPčka, zkus mrknout na tohle - http://myego.cz/item/lze-vratit-licenci ... notebookem
Kdyby tě nějak extra tížily ty XPčka, zkus mrknout na tohle - http://myego.cz/item/lze-vratit-licenci ... notebookem
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- tx3rf
- Začátečník

-
Par otazek okolo Asus eee 900/901
Zdravim, v nejblizsi dobe chci koupit jeden z tehlech notebooku, mam par otazek a za odpovedi na ne bych byl rad 
prvni je:
jakej bude rozdil mezi Celeronem v 900 a Atomem v 901? Nehodlam s tim delat nejaky slozity vypocty, jenom psani, net atd, mozna bych si obcas zahral Age of Empires II
druha:
kde se da v CR sehnat napajeci adapter pro tyhle notebooky, popripade kolik stoji.. Hledal jsem, ale nenasel jsem nic.. Mozna bych to koupil s evropskym adapterem, ale nejsem si tim jistej, s nejvetsi pravdepodobnosti to bude adapter pro UK site.
treti:
o kolik se asi zvedne vydrz s sesticlankovou baterii?
ctvrta:
Jak se da uplatnit zaruka u asusu na dovezeny zbozi? Jeden prodejce uvadi, ze dava dvouletou zaruku, ale nevim, jak je to reseny, jestli primo pres prodejce, nebo jeslti s tim muzu nekde tady v CR na reklamacku tzn. funguje neco, jako mezinarodni zaruka?
To je asi vsechno co bych chtel vedet, o tu zaruku mi ani tak nejde, to se poptam a domluvim s prodejce, ale hlavne ten procesor, adapter a baterka me zajima
Omlouvam se, jestli to tady nekde je, ale na prvni strance sem to nevidel..
Diky.
prvni je:
jakej bude rozdil mezi Celeronem v 900 a Atomem v 901? Nehodlam s tim delat nejaky slozity vypocty, jenom psani, net atd, mozna bych si obcas zahral Age of Empires II
druha:
kde se da v CR sehnat napajeci adapter pro tyhle notebooky, popripade kolik stoji.. Hledal jsem, ale nenasel jsem nic.. Mozna bych to koupil s evropskym adapterem, ale nejsem si tim jistej, s nejvetsi pravdepodobnosti to bude adapter pro UK site.
treti:
ctvrta:
Jak se da uplatnit zaruka u asusu na dovezeny zbozi? Jeden prodejce uvadi, ze dava dvouletou zaruku, ale nevim, jak je to reseny, jestli primo pres prodejce, nebo jeslti s tim muzu nekde tady v CR na reklamacku tzn. funguje neco, jako mezinarodni zaruka?
To je asi vsechno co bych chtel vedet, o tu zaruku mi ani tak nejde, to se poptam a domluvim s prodejce, ale hlavne ten procesor, adapter a baterka me zajima
Omlouvam se, jestli to tady nekde je, ale na prvni strance sem to nevidel..
Diky.
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Par otazek okolo Asus eee 900/901
tx3rf píše:Zdravim, v nejblizsi dobe chci koupit jeden z tehlech notebooku, mam par otazek a za odpovedi na ne bych byl rad
prvni je:
Atom je na tom s výkonem o dost lépe. Podporuje už velmi dobře vyladěný hyperthreading. Ve spotřebě taky nemá konkurenci, ale zabijí ho zase žravý čispet. Asi bych se rozhodl podle ceny. V případě malého rozdílu jednoznačně Atom.
---
treti:
Rozdíl si dokážeš spočítat sám. Konkrétně mezi 4 a 6 článkovou baterií je to 50% času navíc.
- tx3rf
- Začátečník

-
Re: Par otazek okolo Asus eee 900/901
cenovej rozdil je vysokej a nevim, jestli by se vubec vyplatilo brat to ze zahranici, protoze priplatim par stovek a mam cenu tady v CR, ale zamlouva se mi cim dal tim vic IBM x31, je to sice krapet z jinyho soudku, ale mne se libi a vydrzi to vic o coz mi jde hlavne, je to pohodlnejsi na psani, sice uz to se zarukou moc nesezenu, ale to uz me moc netrapi, vetsinou to sou pouzivany kousky, kterejm by se nic stat nemelo.
- snork
- Nováček

-
Asus EEE 904
cau chtel bych si koupit tento netbook ale nevim jaky tam je procesor na tsbohemii uvadi dothan ale nemuzu o nem najit zadny info http://www.barbone.cz/?stiid=75741&strs ... *03%20Mega
kdybyste vedeli o nakym testu tam bych ho uvital diky
kdybyste vedeli o nakym testu tam bych ho uvital diky
- Stano K.
- Středně pokročilý

Re: Asus EEE 904
Eee PC 904HD má Intel® Celeron M 353
Eee PC 904HA zas Intel Atom N270
Ten tvoj v linku bude Eee PC 904HD.
Eee PC 904HA zas Intel Atom N270
Ten tvoj v linku bude Eee PC 904HD.
- snork
- Nováček

-
Re: Asus EEE 904
jop diky moc
- Cunt
- Začátečník

-
ASUS EEE PC 901
Zdravim, nevíte někdo, zda ASUS do ČR ještě poskytne nějakou další várku těchto skvělejch UMPCček?
V českejch e-shopech už na skladě nejsou a maj jen v doprodeji hnusný černý/bílý provedení a ten hezoučkej zelenej už fakt nikde...
Zajímá mě to, protože v zahraničí ještě v pohodě jsou, ale to má QWERTY klávesku bez diakritiky žejo... Takže zda mam čekat jestli do ČR něco ještě přivezou a nebo to rovnou koupit někde v zahraničí...?
Díky za odpověď
V českejch e-shopech už na skladě nejsou a maj jen v doprodeji hnusný černý/bílý provedení a ten hezoučkej zelenej už fakt nikde...
Zajímá mě to, protože v zahraničí ještě v pohodě jsou, ale to má QWERTY klávesku bez diakritiky žejo... Takže zda mam čekat jestli do ČR něco ještě přivezou a nebo to rovnou koupit někde v zahraničí...?
Díky za odpověď
Case: BITFENIX Shinobi, Supply: Corsair HX1000i@1000W, MB: GIGABYTE Z68X-UD7-B3, CPU: Intel Core i7 2600K ~ 3,4 GHz, RAM: Corsair Vengeance Pro ~ 1600MHz CL 9-9-9-24 (32GB), GPU: GIGABYTE nVidia GTX 1060 OC ~ 1582MHz/8008MHz (3GB), Sound: CREATIVE Sound Blaster X-Fi Elite Pro - 64MB X-RAM, HDD: 12x Seagate (10 + 10 + 10 + 10 + 6 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 0,5 + 0,25) TB, 1x Intel (250GB)
- mixal
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
eee 901 laguje
Zdravim,
mam EEE PC 901, Windows XP, 2GB Ram, od vyroby nemam 4 a 8 gb SSD ale jeden 16 GB.
Vykon cpu mi pride dostatocny, nevadi, co ma trapi, ze obcas (raz za 2-20 min) laguje/zamrza na 2-10 sec a potom ide dalej (vacsinou iba jedna app - opera, word atd).
Napadlo ma ci to nemoze byt nejakou degradaciou SSD, ktore sa asi nedavali nejake super kvalitne, bez podpory trim atd.. Proste ci niektore sektory na SSD uz nie su tak degradovane, ze trva velmi dlho ih precitat, zapisat alebo taky nejaky problem.
Myslite, ze by pomohol novy SSD ? Pokukujem po 32 GB Runcore..
mam EEE PC 901, Windows XP, 2GB Ram, od vyroby nemam 4 a 8 gb SSD ale jeden 16 GB.
Vykon cpu mi pride dostatocny, nevadi, co ma trapi, ze obcas (raz za 2-20 min) laguje/zamrza na 2-10 sec a potom ide dalej (vacsinou iba jedna app - opera, word atd).
Napadlo ma ci to nemoze byt nejakou degradaciou SSD, ktore sa asi nedavali nejake super kvalitne, bez podpory trim atd.. Proste ci niektore sektory na SSD uz nie su tak degradovane, ze trva velmi dlho ih precitat, zapisat alebo taky nejaky problem.
Myslite, ze by pomohol novy SSD ? Pokukujem po 32 GB Runcore..
Celeron Tualatin 1.3 @ 1.46,Abit BE6 BX, Ati Rage 128 16 MB, 256 MB PC 133 CL2, ATA 33 radic ,ATA 66 radic, ATA 100 radic
- Urbi14
- Nováček

-
Potřebuju poradit netbook asus eee 901
Žádám Vás o radu, vlastně o dvě. Polil jsem si notebook čajem, nb jsem hned vypnul, odpojil baterii a snažil se vylít vodu. Nb jsem rozebral,vysušil a po 24 hodinách zkusil... Na NB určitě nejde klávesnice. NB se zapne, ale naskočí chybová hláška, že se windows nepodařilo najít. Jinak se zdá funkční. Myslíte, že odešla jen klávesnice a je potřeba přeinstalovat Windows?
Druhá a důležitější je rada ohledně záchrany dat. Nezálohoval jsem (Rada, že jsem měl je sice pravdivá, ale ted už mi nepomůže) a potřebuju data z disku dostat. Nevím ale jak disk připojit do jiného PC, protože je přes mini pci EX a je to SSD disk. Existuje nějaká redukce nebo cokoliv? Nějaké rady?
Díky za případnou pomoc.
Druhá a důležitější je rada ohledně záchrany dat. Nezálohoval jsem (Rada, že jsem měl je sice pravdivá, ale ted už mi nepomůže) a potřebuju data z disku dostat. Nevím ale jak disk připojit do jiného PC, protože je přes mini pci EX a je to SSD disk. Existuje nějaká redukce nebo cokoliv? Nějaké rady?
Díky za případnou pomoc.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Re: Potřebuju poradit netbook asus eee 901
Ne, myslím že bude víc věcí kaput, deska, HDD,... ale to je jen domněnka.Urbi14 píše:Myslíte, že odešla jen klávesnice a je potřeba přeinstalovat Windows?
Můžeš to vyzkoušet, někde sežeň USB klávesnici.
Ano, existuje, ale lepší bude najít někoho, kdo mát NB s Mini PCI-e. Nebo hodit nějaký Linux na flashku, nabootovat a zkusit SSD rozjet.Urbi14 píše:Druhá a důležitější je rada ohledně záchrany dat. ... Existuje nějaká redukce nebo cokoliv? Nějaké rady?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."