urcite. Bude aji AC Accelero Xtreme, je pouze otazkou kdy. Osobne bych si tipl, ze do mesice to tu jeKaldo píše:Myslite, ze bude neco na vzduchu? neco jako HR-03..
GeForce GTX 2xx chlazení
Moderátor: morke
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Kaldo
- Začátečník

-
- posuckx
- Nováček

- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty hrajes hry snad bez zvuku? Nevim ja mam kolem sebe repro soustavu a v zatezi nic neresim. A to si kur, ze ja su na hluk taky alergickej a v kompu je u me sama NoctuaKaldo píše:Uz aby to bylo. Ve 2D je krasne ticha, ale po zatezi uz "fouká" dost....Ja jsem na hluk doslova alergickej
Bezi mi v pohode na 676MHz i se stockem... kdyz se to odpali, tak to pude na reklamacku avsak po skusenosti s 8800GTX a Thermalright HR03 plus uz tyhle alternativni srandy neresim, pac se to pak spatne prodava
A ja menim karty jako ponozky, takze se to stejne nevyplati
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Alternativní chlazení snad brzy
Thermalright HR-03 GTX soon
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115644
a na tomto fóru je ještě postup jak ztišit stávající větrák
Undervolting GTX280 - The Way To Be Cool!
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115575
ale opatrnost je určitě na místě, já osobně se do toho pouštět zatím nebudu..... případně by mě zajímalo jestli to už někdo zkusil a s jakým výsledkem...
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115644
a na tomto fóru je ještě postup jak ztišit stávající větrák
Undervolting GTX280 - The Way To Be Cool!
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=115575
ale opatrnost je určitě na místě, já osobně se do toho pouštět zatím nebudu..... případně by mě zajímalo jestli to už někdo zkusil a s jakým výsledkem...
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Alternativní chlazení
Nemáte už nějaký tip na nějaký alternativní chladič aby na GTX260 fungoval?? díky
P.S.
Zkoušel jsem o víkendu upravit AC Accelero S1 rev.2 aby se dalo nasadit na GTX260. Sice se povedlo s troškou nervů chladič upravit (nastavil jsem upínací spony na rozteče 62 mm + přidal pasivy na ramky a malé pasivky na vrm čipy ale uchladit se nepodařilo. Po krátké zátěži ve 3D šla teplota ihned přes 90 st. takže vše špatně a je tam zpátky původní chladič...... Problém je zřejmě v tom, že plocha GPU je o dost větší než plocha měděné základny chladiče Accelera. No alespoň jsem to zkusil....
Jinak mám velmi dobrou zkušenost s chladičem Zalman VF900 už po několik grafických karet za sebou.... Každou radu uvítám, chci to nějak vyřešit (chlazení vzduchem) jelikož mě fakt štvou teploty a hluk standartního chladiče ve 3d.
P.S.
Zkoušel jsem o víkendu upravit AC Accelero S1 rev.2 aby se dalo nasadit na GTX260. Sice se povedlo s troškou nervů chladič upravit (nastavil jsem upínací spony na rozteče 62 mm + přidal pasivy na ramky a malé pasivky na vrm čipy ale uchladit se nepodařilo. Po krátké zátěži ve 3D šla teplota ihned přes 90 st. takže vše špatně a je tam zpátky původní chladič...... Problém je zřejmě v tom, že plocha GPU je o dost větší než plocha měděné základny chladiče Accelera. No alespoň jsem to zkusil....
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne pát 18. črc 2008, 07:03, celkem upraveno 1 x.
- Woyta
- Středně pokročilý

Podle toho co pises nevim jestli jsi GF chladil jen pasivne nebo pridal 120mm fan. GF ma na jadre kus medi takze s prenosem tepla by problem byt nemel.
Jedine ze nebyl spravny pritlak. Pri teto teplote muselo accelero dost palit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Accelero
Woyta píše:Podle toho co pises nevim jestli jsi GF chladil jen pasivne nebo pridal 120mm fan. GF ma na jadre kus medi takze s prenosem tepla by problem byt nemel.
měl jsem tam 120 větrák a přítlak si myslím byl dost velký (čtyři M3 šroubky). Hliníkové žebra chladiče byly docela teplé. Já si furt myslím, že to bylo tím, že to nedosedalo na celou plochu GPU, které je o dost větší (cca 45 x 45 mm) ale accelero má má myslím 30x30 (ale to střílim od boku).
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne pát 18. črc 2008, 06:33, celkem upraveno 1 x.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Re: Accelero
Jelikož nechci čekat na Thermalright HR-03 GTX a Accelero se mi nepovedlo tak jsem ještě zkusil Zalmana VF900 Cu a zatím se zdá, i když to není úplně ideální, že se teploty budou držet do 90st. a hlavně je chladič o mnoho tišší. Až vyjde Thermalright tak ho tam asi dám, ale beru to jako prozatimní řešení z důvodu ztišení počítače ve 3D. Uchycení chladiče se muselo upravit jako u Accelera na rozteče 62 mm. Napájení je zregulované z 12 na 10V.

- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
GTX260 + Zalman VF900Cz
Ještě to plánuji vylepšit přídavným větráčkem, takže až to budu mít (počítám dnes večer) tak sem dám fotky a screeny teplot z RivaTuneru. Doufám, že o nějaký ten stupeň ještě půjdu o něco dolů z teplotou.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
GTX260 + Zalman VF900Cu + Zalman ZM-OP1
Tak jsem namontoval přídavný větráček Zalman ZM-OP1 (zapojen na 5V tzv. silent mode) a výsledek stojí za to. Teploty šli z 90 st. o cca 20st. dolů na cca 70 stupňů, při hodinovém hraní až na cca 80 stupňů (záleží na hře), ale hlavní je výrazně tišší provoz ve 3D. Takty mám nastaveny 620/1336/2200 tzn jemně přetočeno :=) Přikládám také screeny teplot z Call Of Duty 4 a Unreal Tournament III.

- Bucho95
- Začátečník

Re: GeForce GTX 260/280 chlazeni
co je to tam na napájení a vedle čipu od Artic Cooling?
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
hh
to jsou jen nálepky která mě zbyly z Accelera a jsou nalepené na hliníkovém plechu který je takovou pojistkou aby po čase nespadly malé nalepené pasivky.
Tak po týdnu zkoušení zalmana jsem bohužel musel (i po nainstalování přídavného větráčku) najít ještě jiné řešení, protože Crysis se stále hrát nedal (okamžitě 95st) a k tomu ty vedra....
-----------------------------------
Vyndal jsem z šuplíku znovu Accelero, které jsem zkoušel s neúspěchem už dříve (viz. pár postů výše). Dal jsem na něj dva 120 větráky (viz. http://www.lan-shop.cz/ventilatory/xilence/41163 ) montáž byla trochu složitější, jelikož přesahují délkou žebrování accelera. Ale pomocí montážních stahovacích pásek to nakonec šlo. Chladič jsem se snažil dotahovat rovnoměrně a pod šroubky dal gumové podložky (těsnění z vodovodní baterie).
Nyní po dvou dnech zkoušení musím říci že se to opravdu povedlo, jelikož i v těchto vedrech které jsou jede Crysis stabilně na 74st. a ostatní hry okolo 65 st.. A to je karta ve 3D přetaktovaná na top verzi. V klidu má karta 45st. Zřejmě byl první neúspěch s Accelerem zaviněn tím že nebyl správný přítlak (nebo byl nerovnoměrný) jak mě tenkrát upozorňoval Woyta.
Co se týče hlučnosti tak jsou obě stodvacícky poměrně tiché - takže spokojenost.
Ještě doplňuji screeny:

\\Gr8 Vivec: smazána citace, sloučení dvojpostu
to jsou jen nálepky která mě zbyly z Accelera a jsou nalepené na hliníkovém plechu který je takovou pojistkou aby po čase nespadly malé nalepené pasivky.
Tak po týdnu zkoušení zalmana jsem bohužel musel (i po nainstalování přídavného větráčku) najít ještě jiné řešení, protože Crysis se stále hrát nedal (okamžitě 95st) a k tomu ty vedra....
-----------------------------------
Vyndal jsem z šuplíku znovu Accelero, které jsem zkoušel s neúspěchem už dříve (viz. pár postů výše). Dal jsem na něj dva 120 větráky (viz. http://www.lan-shop.cz/ventilatory/xilence/41163 ) montáž byla trochu složitější, jelikož přesahují délkou žebrování accelera. Ale pomocí montážních stahovacích pásek to nakonec šlo. Chladič jsem se snažil dotahovat rovnoměrně a pod šroubky dal gumové podložky (těsnění z vodovodní baterie).
Nyní po dvou dnech zkoušení musím říci že se to opravdu povedlo, jelikož i v těchto vedrech které jsou jede Crysis stabilně na 74st. a ostatní hry okolo 65 st.. A to je karta ve 3D přetaktovaná na top verzi. V klidu má karta 45st. Zřejmě byl první neúspěch s Accelerem zaviněn tím že nebyl správný přítlak (nebo byl nerovnoměrný) jak mě tenkrát upozorňoval Woyta.
Co se týče hlučnosti tak jsou obě stodvacícky poměrně tiché - takže spokojenost.
Ještě doplňuji screeny:
\\Gr8 Vivec: smazána citace, sloučení dvojpostu
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne pát 15. srp 2008, 05:36, celkem upraveno 1 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
je to prasecina pane kolego 
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
mno, já jsem spokojen, i když se montáž chladiče postupně vyvíjela. Jedná se o 1mm plechy z hliníku, polepené černou folii na které jsou nalepené samolepky z AC. Pomoh jsem si holt tak jak to šlo (lepší, než aby mi pasivky za měsíc spadly a já uvařil kartu).
\\Gr8 Vivec: odmazána zbytečná citace
\\Gr8 Vivec: odmazána zbytečná citace
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne pát 15. srp 2008, 08:30, celkem upraveno 1 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nevim, me se jeste nestalo aby mi pasivy s obostrane lepici plochou spadly 
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
mně jo, jelikož na VRM jsou velmi malé plochy oproti plochám na ramkách kde mě taky drží dobře. A to používám pásku Akasa AK-TT12-80. Je to spíš taková pojistka....
Naposledy upravil(a) Vivec dne pát 1. srp 2008, 15:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: \\Gr8 Vivec: odmazána zbytečná citace
Důvod: \\Gr8 Vivec: odmazána zbytečná citace
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
mel sis koupit case ktera ma orientaci o 180° otocenou, pak by nebyl zadnej problem 
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zdravim, nezna nekdo rozmery rozteci montaznich der pro chladic na tuhle mrsku(predpokladam, ze na gtx260/280 by mohly byt i stejne)? jde mi totiz o to, ze mu mam nejakej prebytecnej vodni blok na grafiku (Alphacool NexXxoS GP3-07B) a nebranim se trochu bastlu, diky za info.
//EDIT
no tak cmon, to na tom nema nikdo alternativni chlazeni...
NIKDO KDO BY TO ZMERIL?
//EDIT
NIKDO KDO BY TO ZMERIL?
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
//EDIT
NIKDO KDO BY TO ZMERIL?[/quote]
tak jsem včera kouknul na rozměry gtx 260 a rozteče jsou 62mm, úhlopříčně 86 mm. Neměřil jsem to šuplerou ale normálním pravítkem tak mě nekamenujte, že to není úplně přesně.
NIKDO KDO BY TO ZMERIL?[/quote]
tak jsem včera kouknul na rozměry gtx 260 a rozteče jsou 62mm, úhlopříčně 86 mm. Neměřil jsem to šuplerou ale normálním pravítkem tak mě nekamenujte, že to není úplně přesně.