CoolerMaster Stacker 830
Moderátor: L4mka
- volkovski
- Začátečník

CoolerMaster Stacker 830
Zdravim, chcem sa spytat majitelov tejto case, ake distancne stlpiky pod zakl. dosku ste pouzili, tie dlhsie ci kratsie ???
- owoce
- Začátečník

-
delsi (bezpecnejsi pri pouziti backplate a podobne)
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Prosím vás já mám takový problém - prostě moje skříň - rezonuje-vibruje -jenom chvilku ale přesto to u takhle drahé skříně naštve. Netušíte proč se tak děje ? Myslel jsem že tyhle velké a drahé skříně jsou vůči tomu odolné !
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
- Nightavanger
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Holda
- Středně pokročilý

- PersonalComputer
- Začátečník

-
Hitachi Deskstar 320GB HDT7205032VLA360 7200ot. 16MB RAM.
Mám jej namontovaný v koši na disky-jak vidno jsou tam i takové tlumící válečky. Sandra mi dokonce hlásí že disk je v jakémsi tlumícím běhu (asi aby nebyl slyšet) ale slyšet je.
DVD-RW - mám Samsung 203B - je taky docela hlučná.
Nechápu to - stacker 830 EVO byl ve všech recenzích hodnocený jako skříň co umí odfiltrovat vibrace. Není to pořád, jen občas ale zamrzí to. to se ví. Takhle drahá skříň by vibrovat neměla, zvláště když opravdu to vypadá že kostra není žádný aušus ale pořádně silné plechy.
Mám jej namontovaný v koši na disky-jak vidno jsou tam i takové tlumící válečky. Sandra mi dokonce hlásí že disk je v jakémsi tlumícím běhu (asi aby nebyl slyšet) ale slyšet je.
DVD-RW - mám Samsung 203B - je taky docela hlučná.
Nechápu to - stacker 830 EVO byl ve všech recenzích hodnocený jako skříň co umí odfiltrovat vibrace. Není to pořád, jen občas ale zamrzí to. to se ví. Takhle drahá skříň by vibrovat neměla, zvláště když opravdu to vypadá že kostra není žádný aušus ale pořádně silné plechy.
Case: Be Quiet "Dark Base" 900 CPU: i7 7700K 4.0GHz MB: MSi Z170M3 Gaming RAM: Crucial Ballistix Sport 2400Mhz GPU:MSi GTX 1070 Gaming X 8GB HDD: Seagate Desktop 2TB PSU: Corsair RMx 750W OS: Windows 10 Home 64bit Keyboard: Cherry MX Board 6.0 Mouse: Razer DeathAdder Chroma
- Holda
- Středně pokročilý

- tx3rf
- Začátečník

-
Nerek bych, ze ty vetraky nejak razantne rozhejbou case, spis kdyby nebyl nekde poradne dotahlej a vetrak by byl spatne vycentrovanej, tak by byla moznost, ze ram vetraku drnci o kostru case, takze zkus dotahnout sroubky.. nenapada me nic jinyho, co by v ty bedne mohlo drncet, mozna este mechanika, nejvetsi pravdepodobnost je ten disk..
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Já neříkám že jsem chtěl ultratiché PC na to jsou asi jiné skříně. Jinak pořád pokuju po tom Lian Li Armor Suit P-80 ale osm tisíc je osm tisíc a co pak se stackerem
Byl u mě známý co taky trochu fušuje do HW a díval se že ty šrouby jsou tam utažené na fest (asi elektrickým šroubovákem, chtěl to povolit ale nepovedlo se mu to.) Abyste rozuměli já to mám smontovazé z czc nestavěl jsem to (jen si to navrhnul) a nemám doma výbavu na montáž demontáž čehokoliv...
Nejde o hluk "air flow" ten je v pořádku ale to že case prostě tu a tam zadrnčí. Uvažuju o výměně větráků za Noctuy, kdybych koupil nějaké silent šuplíky na disky (uměl bych to tam dát ?) do "5 pozic tak to drnčet nebude ne ? Jak říkám-netuším jak kvalitně - nekvalitně je tam ten disk umístěný. Asi kvalitně ale možná že zrovna tenhle drnčí, mě to překvapilo protože tam jsou ty silent mini bločky a v recenzích psali že to vibrace odfiltruje.
Složení větráku je takovéto -mám tam 2x Noctuu (jednu na chladiči-rovněž noctua12 ) druhou úplně nahoře u stropu skříně,vepředu a vzadu jsou originální ventilátory, zdroj Seasonic OEM 600W.
Subjektivně mi ten disk příjde hlučný, je totiž slyšet i seek.
Nešly by jejich otáčky regulovat někde na desce ? (Asus Blitz Formula)
Byl u mě známý co taky trochu fušuje do HW a díval se že ty šrouby jsou tam utažené na fest (asi elektrickým šroubovákem, chtěl to povolit ale nepovedlo se mu to.) Abyste rozuměli já to mám smontovazé z czc nestavěl jsem to (jen si to navrhnul) a nemám doma výbavu na montáž demontáž čehokoliv...
Nejde o hluk "air flow" ten je v pořádku ale to že case prostě tu a tam zadrnčí. Uvažuju o výměně větráků za Noctuy, kdybych koupil nějaké silent šuplíky na disky (uměl bych to tam dát ?) do "5 pozic tak to drnčet nebude ne ? Jak říkám-netuším jak kvalitně - nekvalitně je tam ten disk umístěný. Asi kvalitně ale možná že zrovna tenhle drnčí, mě to překvapilo protože tam jsou ty silent mini bločky a v recenzích psali že to vibrace odfiltruje.
Složení větráku je takovéto -mám tam 2x Noctuu (jednu na chladiči-rovněž noctua12 ) druhou úplně nahoře u stropu skříně,vepředu a vzadu jsou originální ventilátory, zdroj Seasonic OEM 600W.
Subjektivně mi ten disk příjde hlučný, je totiž slyšet i seek.
Nešly by jejich otáčky regulovat někde na desce ? (Asus Blitz Formula)
Naposledy upravil(a) PersonalComputer dne sob 21. čer 2008, 11:21, celkem upraveno 1 x.
- Holda
- Středně pokročilý

- PersonalComputer
- Začátečník

-
Jak to ? Vždyť noctua je všude vyzdvihovaná jako nejtišší ventilátor na trhu. Teda ta starší verze, pak je ještě ta novější (12P ?) co vypadá jako lodní šroub atomové ponorky a ta je by měla být méně tichá ale ta stará - kterou mám já - opravdu tichá je - protože ve skříni jsem měl boční plato na 4x 12cm fan a tak jsem ji tam dal - začala se točit - a věřte tomu nebo ne - já opravdu neslyšel nic ! Namoutěkutě !
Radek Hulán tvrdí že jeho Stacker je s noctuami tichý. Nemám důvod mu zrovna tohle nevěřit.
Zrovna jsem seděl vedle v pokoji a nevšiml jsem si že mám zapnutý velký komp-takže to s tím hlukem nebude tak zlé - jen mne trápí ty vibrace. Stackera jsem bral z toho důvodu že jsem chtěl mít právě skříň ve které se nebude nic přehřívat. Což by mělo asi být splněno. Takže zbývá jen eliminovat ty občasné vibrace a pc trochu ztišit.
Radek Hulán tvrdí že jeho Stacker je s noctuami tichý. Nemám důvod mu zrovna tohle nevěřit.
Zrovna jsem seděl vedle v pokoji a nevšiml jsem si že mám zapnutý velký komp-takže to s tím hlukem nebude tak zlé - jen mne trápí ty vibrace. Stackera jsem bral z toho důvodu že jsem chtěl mít právě skříň ve které se nebude nic přehřívat. Což by mělo asi být splněno. Takže zbývá jen eliminovat ty občasné vibrace a pc trochu ztišit.
- tx3rf
- Začátečník

-
kdyz si vezmes, to co ma Hulan v pocitaci a zamyslis se nad tim, ze ma 5, nebo 4 disky jen tak v kosi, dvoucipovou grafiku + 4noctui, zapojeny na desce, + CPU vetrak, kterej je jenom 3pin a Asus desky 3pin CPU vetraky neumej ridit, tak by ses mel zamyslet nad otazkou, jestli on nema porad spunty v usich.. Ten pocitac nemuze bejt tichej, este ber v potaz to, ze ten stacker ma hodne perforovanejch casti, takze hluk musi unikat ven..PersonalComputer píše: Radek Hulán tvrdí že jeho Stacker je s noctuami tichý. Nemám důvod mu zrovna tohle nevěřit.
- pejsek
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- PersonalComputer
- Začátečník

-
To bych ovšem musel umět ten počítač rozmontovat, vždyť píšu že to neumím. Já ho nestavěl. Jen jsem si vybral komponenty a smontovali mi to tam kde jsem ho kupoval. Já bych to nedokázal, nemůžu tedy vyndávat komponenty ze skříně a dávat je na molitan.
- tx3rf
- Začátečník

-
a nekoho kdo umi se sroubovakem v okoli mas?PersonalComputer píše:To bych ovšem musel umět ten počítač rozmontovat, vždyť píšu že to neumím. Já ho nestavěl. Jen jsem si vybral komponenty a smontovali mi to tam kde jsem ho kupoval. Já bych to nedokázal, nemůžu tedy vyndávat komponenty ze skříně a dávat je na molitan.
stacker to ma reseny myslim na sroubky, nevim, jestli to tam neni udelany na naky plastovy sponky, co drzej kos s diskej v 5,25" pozicich
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Ony jsou ty šrouby asi utažené elektrickým šroubovákem nejde to 
- Nightavanger
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- PersonalComputer
- Začátečník

-
Radši do toho nebudu rýpat, to chce taky ten elektrický šroubovák... Který nemám. Koupím... Kolik to může stát ? Hodilo by se mi to i na jiné věci.