Přístup na sdílené médium

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Přístup na sdílené médium

Příspěvek od h4__ »

Ahojte,

mám teď doma zapojené 3 PC k síti a nemám dostatečný diskový prostor. Přemýšlel jsem, že bych si do PC koupil jeden Terabytový disk a udělal ho ze svého PC sdílený.

Otázka je následující: Mám na disku nahraný film. Na svém PC ho spustím a na ten samý film by se chtěl dívat třeba i bratr ze svého PC. - Půjde to, nebo nastane kolize?

Ve škole jsem se ptal profesora na sítě, odpověď byla, že záleží na OS. Tedy můj systém je Win Vista x64 Business retail. PC - E8200, 4GB RAM, X38/ICH10R čipset.
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Hmm, možná budu plácat, Vistu jsem viděl 1x a to obloukem :lol: ale co tak znám wokna, tak soubory ze sdílených disku obvykle dokáží přehrávat na vícero strojích :roll: Jen v případě editovatelných souborů jsou otevírány 2. - X-tá kopie jen pro čtení :-)

Nicméně, kdybys tam rozjel apache a přistupoval k videu přes http, pak to jako stream můžeš spouště kolik chceš (pokud to PC utáhne). :roll:
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Hh, ne, streamovat to nechci. Ale dík za reakci.
Bohetour
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bohetour »

Nebude lepsi koupit NAS? Takhle budes porad muset mit zapnuty PC s tim diskem
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Moje PC běží tak či onak téměř furt. Vzhledem k tomu, že většinu toho disku budu využívat já, rád bych maximální rychlost. O NAS disku jsem ale také přemýšlel...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Tak jsem to doma nasimuloval a fungovalo to ok. Jediné, co jsem nepochopil, když jsem dal sdílet složku pro Everyone, tak z Vist z druhého PC šlo přistupovat bez problémů, ale když jsem dal sdílet celý disk pro Everyone, na vedlejším PC vyskakuje hláška o nedostatečných přístupových právech... Neví si s tím někdo rady?
newbie.p
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od newbie.p »

Teď si nejsem jistý ale mám pocit že oprávnění Everyone pro celý disk nelze zprovoznit, i v případě že se na oko tváří že je nasdílen tak k němu přístup není....
.....wifi 4 ever....... :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“