ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: mám takový problém

Příspěvek od slaava »

axloth píše:...
takhle se to taky da rict, ale jen sobe rovnymu... :x tak udelal blbost no, tak mu hned nadavej. hrdino :stupid:
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

axloth píše:
esfilip píše:Mám hd3870 a chtěl sem zkusit tam dát jiný bios jiný (hd4850) karty a tet nejde karta akorat topí ale nejde flesnout už zpátky a já nevím jak. Pokazdý to napíše že tam není adapter poraťte pls
jezis ty ses blbej... :roll:
skusit se má všechno. ale windows o ní vý to znamená že jde stačí jen flesnout.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: no

Příspěvek od durod »

esfilip píše:no jj dal ale pci kartu mam a pravě ze to napiše že to nenajde kartu v pcie16x .... a co mislite uznaj reklamaci dit je to jen soft?!?
reklamaci ti uznaji ve smylsu, ze opravu si zaplatis, az to vubec bude mozne. Prosim te, to ti kdo poradil flashovat jinym BIOSEM?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

slaava píše:takhle se to taky da rict, ale jen sobe rovnymu... :x tak udelal blbost no, tak mu hned nadavej. hrdino :stupid:
No to teda promiň, ale axloth to ohodnotil naprosto přesně. Tady totiž není co radit, poradit se měl, než takovouhle krávovinu udělal. Co mu teď kdo může poradit?

Pokud flashovací soft nevidí kartu a windows vidí neznámé zařízení, tak si myslím, že na téhle kartě už nikdo nic nepřeflashuje. A o tom, že jde bych si dovolil pochybovat.

Jedinou reálnou nadějí je podle mě reklamace s tím, že karta prostě jednoho dne nenaběhla.

Každopádně by flashování mělo být povoleno jenom lidem, kteří alespoň trochu ovládají pravopis, protože tohle je dost krize:
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Antonín Chromý: Pan je bezchybny, prominte pane, vickrat to neudelam...

obcas neni spatny se nad vecma, ktere napisete zamyslet. uz vidim, jak vsichni, co tu kerujou, v zivote neudelali nejakou blbost. to, ze mu nejste schopni poradit a hned jen nadavat, svedci o vasi inteligenci. ano, mohl jsem rict, ty jsi debil a neporadit, ale co bych z toho mel? tohle je snad forum a primo sekce ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni, takze odpoved typu jsi debil neni podle mne resenim.
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

esfilip píše:
axloth píše:jezis ty ses blbej... :roll:
Přes co si to flashoval přesně?
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

slaava píše:Antonín Chromý: Pan je bezchybny, prominte pane, vickrat to neudelam...
Ne, to v žádném případě netvrdím. Nejsem bezchybný, ale všechno má svoje meze. A pokud někdo udělá takovou kravinu a ještě to sem napíše, tak co asi může čekat za komentáře? Nechápu tu tvoji ochranitelskou ruku.

Ano, není od věci se nad tím co píšu zamyslet. A taky je rozhodně nutné se zamyslet nad tím co dělám. Protože, když se to nestane, tak to končí takhle.

A co se týče správnosti threadu, dalo by se pochybovat, jestli tento dotaz už nepatří do ATi Radeon HD4850 - problemy a jejich reseni Případně ho založit, pokud ještě není :wink:

PS: Jenom upozorňuji, že já jsem mu řešení navrhnul :-) Pak bych měl ještě jedno, pro případ, že nevyjde reklamace - brigáda a upgrade na HD4850, tentokráte už skutečnou :wink: Ono totiž jedna věc je právo udělat chybu a druhá odpovědnost, která z té chyby vyplývá.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

slaava píše:tohle je snad forum a primo sekce ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni, takze odpoved typu jsi debil neni podle mne resenim.
Tento pripad patri skor do Znicene graficke karty - problemy a jejich reseni. Ta karta je proste uz v kremikovom nebi. Jej aktualny stav zodpoveda klinickej smrti - este zije (rozumej suciastky funguju), ale dusa je uz prec (rozumej nedostanes tam ziany iny BIOS karty a tento BIOS s tou kartou pracovat nevie) :-).
Aktualne pokusy o flash zodpovedaju asi tomu, ako keby si vojnovemu veteranovi, ktory prisiel o obe ruky aj nohy dal kopat jamu. Karta elektronicky funguje, ale BIOS nevie pracovat s kartou, pretoze nic nie je tam kde to ocakava - software nezodpoveda hardware.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

no pokud by tam dal parametry na force flash, tak to možná půjde, ale pokud to napíše že už není žáden adapter k nalezení ani s force parametrem, tak má smůlu.
esfilip
Začátečník
Začátečník

bože.....

Příspěvek od esfilip »

flesoval jsem to přes atiflash 3.59 a proběhlo to v pohodě ale po restaru nic... mymochodem program GPU-Z vidí tu kartu takže ona opravdu funguje dokonce reguluje ventilátor. a cossfire musky se zahřívaj. jinak tet skousim s kamaradem to flesovat pres winflash a nic. kolik by mohla stát oprava nebo do kolika?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: bože.....

Příspěvek od zombux »

esfilip píše:kolik by mohla stát oprava nebo do kolika?
imho víc než nová karta
ignorelist: kremrole a dezoláti
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

esfilip píše:flesoval jsem to přes atiflash 3.59 a proběhlo to v pohodě ale po restaru nic... mymochodem program GPU-Z vidí tu kartu takže ona opravdu funguje dokonce reguluje ventilátor. a cossfire musky se zahřívaj. jinak tet skousim s kamaradem to flesovat pres winflash a nic. kolik by mohla stát oprava nebo do kolika?
dej si atiflash /? a podívej se na parametry, někde tam bude něco s force, třeba se ti to podaří přinutit reflashnout.
esfilip
Začátečník
Začátečník

foce

Příspěvek od esfilip »

no přes ten příkas -f force sem tam pravě dostal to 4850 a spatky přes to -f to nejde :-( opravdu by oprava stala vic neš nová karta?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

esfilip píše:flesoval jsem to přes atiflash 3.59 a proběhlo to v pohodě ale po restaru nic... mymochodem program GPU-Z vidí tu kartu takže ona opravdu funguje dokonce reguluje ventilátor. a cossfire musky se zahřívaj. jinak tet skousim s kamaradem to flesovat pres winflash a nic. kolik by mohla stát oprava nebo do kolika?
Co takhle se ze vseho nejdřív podívat do FAQ...máš tam o tom celou stránku http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=69037
Atiflash jsi doufam spouštěl v DOSu... a ne přes konzoli ve widlich...

//edit: ještě to zkus s těmito parametry: "atiflash -f -p 0 xxxxx.bin"
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

zombux píše:
esfilip píše:kolik by mohla stát oprava nebo do kolika?
imho víc než nová karta
Pokud mas zaruku tak to dej na reklamaci. Ja jsem tak oddelal G6600 kdyz jsem do ni daval bios z 6600GT, nejak to holka nepobrala, nicmene jsem to poslal na reklamaci s tim ze proste z niceho nic odesla a kupodivu mi do mesice prisel novy kus s omluvou ze to tak dlouho trvalo :lol: Hold muzes mit stesti nebo nemusis ... a priste se na to flashovani radsi vyser je to o hubu a hlavne o kartu. I kdyz me to stejne nedalo, ale ted se mi to uz povedlo na X1800GTO a mam ji na XT, ale ten pocit pri tom flashovani jestli to vyjde nebo ne.. to je k nezapomenuti :-D
esfilip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od esfilip »

Krteq píše:
Co takhle se ze vseho nejdřív podívat do FAQ...máš tam o tom celou stránku http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=69037
Atiflash jsi doufam spouštěl v DOSu... a ne přes konzoli ve widlich...

//edit: ještě to zkus s těmito parametry: "atiflash -f -p 0 xxxxx.bin"
jj v dosu
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

esfilip píše:jj v dosu
Tak to zkus ještě jednou s těmito parametry "atiflash -f -p 0 xxxxx.bin"...
esfilip
Začátečník
Začátečník

oj

Příspěvek od esfilip »

vadi kdyš to píšu to -f nakones (atiflash -p 0 xxxxx.rom -f)?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: oj

Příspěvek od Krteq »

esfilip píše:vadi kdyš to píšu to -f nakones (atiflash -p 0 xxxxx.rom -f)?
VADÍ !!!...parametry musíš uvézt hned po *.exe jinak se "neaktivuji", syntaxe je takhle daná ...napiš to tam tak, jak jsem psal.
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 22. čer 2008, 13:43, celkem upraveno 2 x.
esfilip
Začátečník
Začátečník

ok du to skusit

Příspěvek od esfilip »

dík
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“