Sapphire PC-AM2RD580 - neuspesny flash

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
White Snake
Nováček
Nováček

Sapphire PC-AM2RD580 - neuspesny flash

Příspěvek od White Snake »

Zdravím chtěl bych se zeptat estli neví někdo kde se dají koupit kleště na vyndání biosu nebo pokud by někdo dokázal poradit jinak, flashoval sem svoji desku Sapphire PC-AM2RD580 a nepovedlo se, komp se ani nerozjede (dlouhe neustale pípaní = něco s pamětí,ale po vyzkoušení 4 pamětí sem se pípání zbvavil pouze kdyz jsou paměti v dualu) a jede pouze nouzově bez bootu. Blind flash z diskety jsem zkousel,ale mechanika se ani nesnažila načíst disketu. Na desce taky bohužel není založní bios ani jiná možnost nahrání starého hardwarově.

Jediné řešení co mě napadlo,je vytahnout bios a flashnout ho za běhu v jiné desce jako za starých časů, ale problém je vytáhnout bios.
Sapphire PC-AM2RD580 - PURE CrossFire 3200, AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition + Noctua NH-C12P, 2x Sapphire ATI Radeon HD 3870 Toxic 512MB DDR4, 2x Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz, Seagate Barracuda ES.2 ST3250310NS - 250GB SATA II (system disk), 2x Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS - 500GB SATA II, Samsung SH-S203D, Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer, CoolerMaster Elite 333 + Fortron Blue Storm II 500W, Genius SW-HF 5.1 6000, Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22", Razer Tarantula Gaming Keyboard, Razer Lachesis
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

Zkontroloval si jestli máš fakt v biosu povolenou disketu? Stalo se mi, že po neuplnym flashnuti zustaly původní nastavení...
Jinak co znamená, že nenaběhne komp? nebootuje to jenom z disku nebo se to zasekne už dřív?
White Snake
Nováček
Nováček

Příspěvek od White Snake »

Do biosu se ani nedostanu a definovat problem nepotrebuju ten vim jaky je....nenabehne znamena,ze zapnes roztoci se vetracky,ale nechytne se ani prvni boot jako kdybys vyndal bios.Proto sem ani nezkousel blind flash protoze ten by mi pomohl kdybych se aspon dostal za detekci hardwaru,ale ja potrebuju reflashnout bios v jinem PC tzn shanim nekde kleste nebo pokud nekdo nevi jak jinak setrne vyndat bios.
Sapphire PC-AM2RD580 - PURE CrossFire 3200, AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition + Noctua NH-C12P, 2x Sapphire ATI Radeon HD 3870 Toxic 512MB DDR4, 2x Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz, Seagate Barracuda ES.2 ST3250310NS - 250GB SATA II (system disk), 2x Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS - 500GB SATA II, Samsung SH-S203D, Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer, CoolerMaster Elite 333 + Fortron Blue Storm II 500W, Genius SW-HF 5.1 6000, Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22", Razer Tarantula Gaming Keyboard, Razer Lachesis
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sapphire PC-AM2RD580 - neuspesny flash

Příspěvek od EasyM@n »

:lol: to máš teda docela problém, tohle jsem dělal kdysi na starý mašině ještě soc A .... reflash v jiný desce, použil jsem tuším jehlu na špízy?? nebo nějakej nůž... jen bacha až to tam budeš strkat do tý druhý desky nesmíš tu EEPROM strčit blbě jako se povedlo mě... zasunul jsem ji opačně a pustil flashování - kamaráde tak se tak rozpálila, no samozřejmě EEPROMka v pr**** takže deska bez BIOSu taky mrtva... fakt si to poznač jak to tam přijde :) abys nedopadl jak ja
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“