x1950 Pro teplota GPU VRM
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- ant4
- Nováček

-
x1950 Pro teplota GPU VRM
zdravím všechny, mám Radeona X1950pro 512, na něm accelero S1, jelikož předtím nestíhala, bez zátěže 70°, tak jsem musel zakročit. Teď jsem v klidu na 39. Ale zaráží mě teplota GPU VRM napájecích regulátorů, v klidu 62° a při zátěži až 120°ale při vyjetí ze zátěže skočí na 90 a klesá rychle dolů....mám na acceleru 2x80mm orig ventiátory. Předpokládám že ta teplota normální není, nebo snad ano?
link na teploty
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/728 ... 4.6KB.html
link na teploty
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/728 ... 4.6KB.html
Tom
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
120 je na napajecich konektorech podle me uz docela hodne, jak to mas resene? mas na nich nejaky pasiv? Ja mam tech 70-80(x1800gto@XT) a kdyz jsem brutalne taktil a Vmodoval tak to slo az k 100. Nekdo mi dokonce rikal ze takove soucastky jsou na takove teploty stavene, ale mit neco na bodu varu ve skrini, nebo dokonce pres to neni uplne to prave orechove.
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- ant4
- Nováček

-
from_CZ píše:120 je na napajecich konektorech podle me uz docela hodne, jak to mas resene? mas na nich nejaky pasiv? Ja mam tech 70-80(x1800gto@XT) a kdyz jsem brutalne taktil a Vmodoval tak to slo az k 100. Nekdo mi dokonce rikal ze takove soucastky jsou na takove teploty stavene, ale mit neco na bodu varu ve skrini, nebo dokonce pres to neni uplne to prave orechove.
mám na nich ten hliníkovej patvar co byl u Accelera právě.....mám v plánu zkusit na něj hodit místo těch dvou 80mm jeden 120 nad ty regulátory co to udělá, jako taky se mi to moc nelíbí, 120 je dost hodně
Tom
- durod
- Středně pokročilý

- ant4
- Nováček

-
no on to teď třeba žádný problém není, ale jak dlouho to takovou teplotu může vydržet....je to prosě divnýdurod píše:kdyz sem mel 1950pro, take byli teploty napajecich obvodu kolem 110st,a zadny problem
Tom
- zombux
- Odborník PCT

i kdyby to vydrželo dva roky, tak za tu dobu je ta karta stejně starej šrot, jestli to funguje tak bych to nijak nehrotil...ant4 píše:no on to teď třeba žádný problém není, ale jak dlouho to takovou teplotu může vydržet....je to prosě divnýdurod píše:kdyz sem mel 1950pro, take byli teploty napajecich obvodu kolem 110st,a zadny problemzajímavý ale je že se sériovým ventilátorem se přehřívala karta a napájení bylo o 10° natom líp než je teď
ignorelist: kremrole a dezoláti
- durod
- Středně pokročilý

Ono to prehrivani regulatoru je vlastnot x1950pro,ale ty teploty nejsou vysoke, vyrobce je nechladi, takze musi vydrzet min. 3rokyant4 píše:no on to teď třeba žádný problém není, ale jak dlouho to takovou teplotu může vydržet....je to prosě divnýzajímavý ale je že se sériovým ventilátorem se přehřívala karta a napájení bylo o 10° natom líp než je teď
Problem je oc, vtedy je lepsi chladit regulatory, jinak se karta casto vypina, hlavne malo vetrane case.... vlastni skusenost....pri OC sem musel zacit chladit regulatory, vypinala mi karta
edit chyb, asi mam dysgrafii
Naposledy upravil(a) durod dne pon 23. čer 2008, 18:21, celkem upraveno 1 x.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750