Mel bych ho hlavne na mp3 a nejakou tu zalohu. Rozmejslim se jestli vzit nejakej USB externi nebo klasickej SATAII. V PC mam jeden ATA 200BG Maxtor a jeden SATA 320GB Seagate. Co koupit? Toho externiho se trochu bojim, slysel jsem ze se z nich ztracej data, ale zase me prijde praktictejsi
500GB int/ext?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- gmn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
500GB int/ext?
Zdarec, mam v planu kupovat novej disk.
Mel bych ho hlavne na mp3 a nejakou tu zalohu. Rozmejslim se jestli vzit nejakej USB externi nebo klasickej SATAII. V PC mam jeden ATA 200BG Maxtor a jeden SATA 320GB Seagate. Co koupit? Toho externiho se trochu bojim, slysel jsem ze se z nich ztracej data, ale zase me prijde praktictejsi
Dik za tipy
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Externí disk neni nic jinyho nez "bežnej" disk zabalenej do slušivyho kabatu s nejakou tou elektronikou pro USB/FW/eSata ...
Osobne mi přijde praktičtější jak další interní disk, z jednoho prostyho důvodu - pokud na nej davas jen zalohy, muziku, filmy atd., tak asi neni nutny aby to "beželo" pořád v PC, naopak snadno si to preneseš, uskladníš.
Jinak že se z nej ztracej data - to je nesmysl, ztrací se z nej data stejne jako z normalního disku, posrat se může cokoliv.
EDIT: Pokud se na tu problematiku podíváš opravdu z pohledu zálohy dat, tak je externí zcela jiste lepší řešení, pac kdyz zalohuješ na druhej interní a zrovna ti odejde zdroj co si usmyslel usmažit disky, tak ti zaloha na druhym disku moc nepomůže. (i kdyz je to malo časta situace)
Osobne mi přijde praktičtější jak další interní disk, z jednoho prostyho důvodu - pokud na nej davas jen zalohy, muziku, filmy atd., tak asi neni nutny aby to "beželo" pořád v PC, naopak snadno si to preneseš, uskladníš.
Jinak že se z nej ztracej data - to je nesmysl, ztrací se z nej data stejne jako z normalního disku, posrat se může cokoliv.
EDIT: Pokud se na tu problematiku podíváš opravdu z pohledu zálohy dat, tak je externí zcela jiste lepší řešení, pac kdyz zalohuješ na druhej interní a zrovna ti odejde zdroj co si usmyslel usmažit disky, tak ti zaloha na druhym disku moc nepomůže. (i kdyz je to malo časta situace)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- zombux
- Odborník PCT

přesně tak, pro data který nemusí bejt pořád "online" je externí disk ideální. a nemusí to bejt ani externí disk, stačí obyč disk (jestli ho máš navíc třeba) a externí box.Sentenced píše:Osobne mi přijde praktičtější jak další interní disk, z jednoho prostyho důvodu - pokud na nej davas jen zalohy, muziku, filmy atd., tak asi neni nutny aby to "beželo" pořád v PC, naopak snadno si to preneseš, uskladníš.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- gmn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: