kompatibilita základních desek od Gigabyte se zdroji

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

kompatibilita základních desek od Gigabyte se zdroji

Příspěvek od BudyCZ »

tak že...k dnešnímu dni mi prošly rukama cca 4 nové desky od Gigabyte (P45 780g AMD 770 x48) a ani jedna nebyla stabilní.tak jsem si řekl že to bude zdrojem (sweex 650w) máte někdo zkušenosti s tím že by desky od Gigabytu měly problémy se zdroji?můj 1000w zdroj je momentálně na reklamaci ale zítra si jidu pro nový tak se budu moci přesvědčit jestli to je opravdu zdrojem.tak že otázka> setkali jste se někdo s podobným problémem?
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

měl sem Gigabyte P965 DS3 a ta nešla zapnout(možná že odešla) pak sem měl Gigabyte DS4 X38 a tentýž problém.Pak sem koupil Asus P5E X28 a vše vpohodě.Zdroj mám Corsair HX520.Nedovedu si to vysvětlit.....od Gigabytu radši ruce pryč :onfire:
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Sicco2 píše:měl sem Gigabyte P965 DS3 a ta nešla zapnout(možná že odešla) pak sem měl Gigabyte DS4 X38 a tentýž problém.Pak sem koupil Asus P5E X28 a vše vpohodě.Zdroj mám Corsair HX520.Nedovedu si to vysvětlit.....od Gigabytu radši ruce pryč :onfire:
Souhlas Gigabyte taky nemusím.Je to docela škoda nebot k nám do redakce chodí převážně gigabytky.jejda ty jsi mě vystrašil.Doufám že to nebude dělat to samé se zdrojem od Corsairu (mám Corsair HX1000 1000W) to by bylo pak pěkně v pytli :bomb:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

já sem od téhle značky vždycky kupoval desky i VGA,protože byly nejlevnější,ale ted' si za kvalitu radši něco připlatím (Asus,BFG..).
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

To same asus, taky problem. Clovek si nevybere, urcite to delal cinan, kterej tam byl prvni den...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

A jaký pak si měl kdy problém se značkou Asus? já teda nikdy.Můžeš být trochu konkrétní?
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Sicco2 píše:A jaký pak si měl kdy problém se značkou Asus? já teda nikdy.Můžeš být trochu konkrétní?
mno prostě narazil na vadný kus ehm to se stává všude
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

mě vžycky můžou nováčcci,vytočit svým okrajovým,blíže nespecifikovaným jednáním,ale to je na celým foru. Každý komponent může být vadný a každý se může porouchat :)
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Proctete si forum na toms hardware ohledne desek P5K, P5KR, P5KC. Stejny problem jako ja ma tech nekolik uzivatelu (tzn. cold boot problem, overclocking failed apod.) mam i ja. Nerikam, ze asus je spatna znacka, ale jejich budgetove produkty nestoji za nic vcetne notebooku, ktereho jsem majitel (konretne F3JP).

Kazdopadne tvrzeni, ze kazdy komponent muze byt vadny je pravdive o tom se nehadam. Jen drive za dob i440 apod. to bylo vsechno "vice kvalitni" a ne site horkou jehlou jako je tomu dnes.
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Mastodont píše:
Kazdopadne tvrzeni, ze kazdy komponent muze byt vadny je pravdive o tom se nehadam. Jen drive za dob i440 apod. to bylo vsechno "vice kvalitni" a ne site horkou jehlou jako je tomu dnes.
JJ,to je svatá pravda. Mám doma na půdě pc 486 a až na chybu disku zaviněnou výpadkem proudu bez problémů. Můj další pc z roku 2002 (intel celeron 1.1ghz) měl jed problém s grafikou den po koupi a můj nejnovější pc z roku 2006 (intel p4 630) už 2x zdroj, monitor, grafika,...
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Václav Sedlář píše:
Mastodont píše:
JJ,to je svatá pravda. Mám doma na půdě pc 486 a až na chybu disku zaviněnou výpadkem proudu bez problémů. Můj další pc z roku 2002 (intel celeron 1.1ghz) měl jed problém s grafikou den po koupi a můj nejnovější pc z roku 2006 (intel p4 630) už 2x zdroj, monitor, grafika,...
Dalsi dukaz misto slibu. :wink:
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

overclocking failed - není důvod k reklamaci,to se občas stane,že PC najede bez OC a jenutno jít do Biosu a znova nastavit,záleží taky na teplotách,prachu,magnetickém poli a všemožných ostatních jevech,proč hardware odchází do věčných lovišt' :lol:
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Sicco2 píše:overclocking failed - není důvod k reklamaci,to se občas stane,že PC najede bez OC a jenutno jít do Biosu a znova nastavit,záleží taky na teplotách,prachu,magnetickém poli a všemožných ostatních jevech,proč hardware odchází do věčných lovišt' :lol:
Overclocking failed pri defaultnim nastaveni je velice hezke u noveho pc. Nevim jestli me mas za blbce kamo...
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

tak mi zrovna došel zdroj z reklamace. jede to již skvěle.bylo to zdrojem.tak že musím konstatovat že Gigabytky jsou problémové na zdroje Gigabyte X38 DS5 mi nechtěla sežrat Enermax 500w.Gigabyte P45 DS4 zase Sweex 650w.tedkom zde mám Corsair 750w a 1kw a jede to krásně na obou zdrojích. :)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Popište svůj problém sem, díky.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=120695
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

-HoNY- píše:Popište svůj problém sem, díky.
technická...co to má co společné s pískajícími zdroji? :?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

BudyShine píše:
-HoNY- píše:Popište svůj problém sem, díky.
technická...co to má co společné s pískajícími zdroji? :?
kompatibilita základních desek od Gigabyte e zdroji
Mastodont píše:Proctete si forum na toms hardware ohledne desek P5K, P5KR, P5KC.
Ano tady někdo posuzuje podle low-endu celou značku. :roll:
BudyShine píše:Doufám že to nebude dělat to samé se zdrojem od Corsairu (mám Corsair HX1000 1000W) to by bylo pak pěkně v pytli :bomb:
I to je možné, protože ho vyrábí ChanWell Technology/Sirtec stejně jako VX550, TX750.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

s doskami od ASUSu som si uz tiez svoje odtrpel, a naozaj to nebolo nicim inym. Hlavne ich technicka podpora a rychlost riesenia roblemov novymi BIOSmi je casto "super".
Ale to nezmeni nic na tom, ze v oboch compoch mam ASUS :wink:

Zly kus sa moze pritrafit akejkolvek znacke, ci uz Gigabyte, ASUS, Mercedes, Ferrari atd. NEodsudzujte hned celu firmu.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Delal sem plno sestav s GB deskama a obecne se zdrojema Fortron, Seasonic, Corsair nikdy zadny problemy, dokonce ani s LC Power (pokud to nebyl zrovna vadnej kus). Rict od GB ruce pryc kvuli tomu ze nejede s nakym zdrojem Sweex me prijde jako pekna blbost, u niceho neni kompatibilita na 100%, Asus neni o nic min problemovy jak Gigabyte.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Baneshee píše:Delal sem plno sestav s GB deskama a obecne se zdrojema Fortron, Seasonic, Corsair nikdy zadny problemy, dokonce ani s LC Power (pokud to nebyl zrovna vadnej kus). Rict od GB ruce pryc kvuli tomu ze nejede s nakym zdrojem Sweex me prijde jako pekna blbost, u niceho neni kompatibilita na 100%, Asus neni o nic min problemovy jak Gigabyte.
omg a říká někdo něco takového?mě prostě prošlo rukama už hafo Gb desek a zatím jen dvě byly 100% stabilní a to EP45 DS4 a P35 DS4
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“