SAS řadič - rychlost
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
SAS řadič - rychlost
Mám menší problém s řadičem(LSI 3041E), nainstaloval jsem 2xSAS disk Seagate Savvio 10k 146GB, při testu přes hd tach dá raid 0 max téměř 180MB, minimum se potom pohybuje někde kolem 150MB, problém je ale v kopírování dat na disk, když kopíruju z 500GB disku, který je poměrně rychlý.. rychlost kopírování se pohybuje kolem 20-30MB/s, přitom na raptor je to tak dvakrát tolik. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo netuší kde by mohla být chyba? Netuším kde bych udělal chybku v nastavení.
Jinak desku mám dle popisu, Asus Maximus Formula,q6600 atd.
CPU: Intel I5 2500k Cooler: EKL Alpenföhn Brocken , MB: Asus P8P67 Deluxe B3, Case: Gigabyte 3D Aurora 570 Silver, RAM: 8GB Corsair Vengeance DDR3-1600, VGA: HD3870 512MB Powercolor , HDD: 128GB Crucial m4 SSD + 2000GB Samsung EcoGreen F4 , POWER SUPPLY:Fortron Blue Storm II 500W
- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: SAS řadič - rychlost
No tak jsem ve Vistách zašrktl povolit rozšířený výkon a zdá se že to pomohlo.. docela zvláštní že se to nenastaví automaticky..JendaH píše:Mám menší problém s řadičem(LSI 3041E), nainstaloval jsem 2xSAS disk Seagate Savvio 10k 146GB, při testu přes hd tach dá raid 0 max téměř 180MB, minimum se potom pohybuje někde kolem 150MB, problém je ale v kopírování dat na disk, když kopíruju z 500GB disku, který je poměrně rychlý.. rychlost kopírování se pohybuje kolem 20-30MB/s, přitom na raptor je to tak dvakrát tolik. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo netuší kde by mohla být chyba? Netuším kde bych udělal chybku v nastavení.
CPU: Intel I5 2500k Cooler: EKL Alpenföhn Brocken , MB: Asus P8P67 Deluxe B3, Case: Gigabyte 3D Aurora 570 Silver, RAM: 8GB Corsair Vengeance DDR3-1600, VGA: HD3870 512MB Powercolor , HDD: 128GB Crucial m4 SSD + 2000GB Samsung EcoGreen F4 , POWER SUPPLY:Fortron Blue Storm II 500W
- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: SAS řadič - rychlost
ale ted jsem pro jistotu koukal ještě v XP, a tam možnost rozšířeného výkonu není? Má někdo nějaký nápad?JendaH píše:No tak jsem ve Vistách zašrktl povolit rozšířený výkon a zdá se že to pomohlo.. docela zvláštní že se to nenastaví automaticky..JendaH píše:Mám menší problém s řadičem(LSI 3041E), nainstaloval jsem 2xSAS disk Seagate Savvio 10k 146GB, při testu přes hd tach dá raid 0 max téměř 180MB, minimum se potom pohybuje někde kolem 150MB, problém je ale v kopírování dat na disk, když kopíruju z 500GB disku, který je poměrně rychlý.. rychlost kopírování se pohybuje kolem 20-30MB/s, přitom na raptor je to tak dvakrát tolik. Chtěl jsem se zeptat jestli někdo netuší kde by mohla být chyba? Netuším kde bych udělal chybku v nastavení.
- Mastodont
- Černá karta

-
- zombux
- Odborník PCT

- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A JAK JÍ ZAPNU? NEMYSLEL JSEM POVOLIT UKLÁDÁNÍ DO MEZIPAMĚTI.. ALE TO ZVÝŠENÍ VÝKONU V XP NENÍ..zombux píše:kecy kecy kecy. DMA se týká jen IDE. v XP optimalizace v SATA režimu normálně je.Mastodont píše:Ve viste je toto takova spesl optimalizace a docela hodne to urychluje praci s hdd. V XP nic podobneho neni (resi se to tam snad jen DMA)
- zombux
- Odborník PCT

jo ty myslíš tohle, to je k ničemu.
více informací: http://www.microsoft.com/technet/techne ... fault.aspxTHIS FEATURE DOES NOTHING EXCEPT RE-INTRODUCE AN OLD WINDOWS BUG.
That’s right! There’s no performance increase available through this checkbox. It simply reintroduces an old bug that some old software relies on, so that said old software can regain the performance it lost when the bug was fixed. If you’re just an everyday average Joe like me trying to tweak your computer for the best performance, this checkbox isn’t going to help you. In fact, it’s going to hurt you, because if the disk loses power you could lose or corrupt your files.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zombux píše:jo ty myslíš tohle, to je k ničemu.
více informací: http://www.microsoft.com/technet/techne ... fault.aspxTHIS FEATURE DOES NOTHING EXCEPT RE-INTRODUCE AN OLD WINDOWS BUG.
That’s right! There’s no performance increase available through this checkbox. It simply reintroduces an old bug that some old software relies on, so that said old software can regain the performance it lost when the bug was fixed. If you’re just an everyday average Joe like me trying to tweak your computer for the best performance, this checkbox isn’t going to help you. In fact, it’s going to hurt you, because if the disk loses power you could lose or corrupt your files.
já nevim.. mě přišlo že to znát je.. ale možná to byl jen placebo efekt.. nějak jsem to nezkoumal.. každopádně mám ve vistách větší výkon disků než v xp.. to mi pořád nejde do hlavy.. ovladače jsem zkoušel, dokonce i novej bios a firmware řadiče.. anijedno nepomohlo..
podle testů hdtach a hdbench je vše ok.. ale když dám kopírovat data na disk v xp a ve vistách.. je tam rozdíl téměř 80MB/s čtení je v celku přibližně podobné.. resp není tam takový rozdíl.. disky mám na systém.. tak na zápisu moc nesejde.. jen jsem si řikal kde je asi tak zakopaný pes.. možná je na xp SAS moc horká novinka..
- zombux
- Odborník PCT

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JendaH
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no já jsem se o tom bavil se známým.. řikal mi že má v práci adaptec a lsi.. a u lsi má podobné problémy že jeho výkon není takový jako adaptec, já se trochu zamýšlel i nad cenou.. adaptec stojí více jak dvakrát tolik co lsi.. a spíše se hodí do nějakého serveru.. mě ten lsi stačí.. stejně jedu spíš na vistách.. poslední dobou.. ale ty xp mi nejdou do hlavy.. někde bude zakopanej pes. zkoušel jsem se hrabat v registrech.. podle návodu k lsi.. ale moc to nepomohlo.. no dej schvalně vědět.. sem zvědavej. .Highlander píše:zejtra mě přijdou čtyri 15K ot. SAS disky + radic od adaptecu, tak uvidim co to bude delat pod XP ... dam vedet.
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: