G92 - informace, spekulace...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Zamčeno
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Trek píše:Tak zatim Bioshock DX10 1680x1050 76fps, on 79.6 fps, potreboval bych ty drivery 177.39 co mel on, ja mam 177.35 a ty jsou jeste bugovy, s Crysis nejdou vubec nic moc.
Tudiz je test Mirka Jahody v poradku nebo jsi jej uznal za neplatny?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jeste uvidime, nez vyrknu konecny verdikt. Nainstaluju si 177.39 a pak se to rozsekne.

Se 177.35 to vypada spis pro nej :-( Jeste to ale nevzdavam.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Trek píše:To nevim hele s tim Mirkem, podle me ja jsem programoval v assembleru na Atari 800 drive nez ty i on vedel, co je to pocitac.
To je smutné. Z tvého projevu tady na fóru bych ti hádal tak 14, maximálně zastydlých 15.

Pokud máš problém překousnout fakt, že HD4850 za nižší cenu nabízí technologicky i výkonnostně víc, než tvá GF9800, za kterou jsi zřejmě dal nehorázný prachy a teď si potřebuješ dokazovat, žes je nevyhodil z okna a že je HD4850 horší, ačkoli všechny testy tvrdí opak, pak je to tvůj problém, který si musíš vyřešit sám. A budeme moc rádi, pokud to zvládneš bez publika a spamování fóra.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Moc čteš RH a naháníš si tu egíčko.Kašli na to, jseš všem k smíchu a pokud máš zázračnou 98GTX, buď za to štasten a nech si to už pro sebe, ještě by tu nějaký neštastník vyčetl, že 98GTX drtí 98GTX+ na slabší konfiguraci a rozhlásil by to v 8. třídě ZŠ.A ty jako "dospělý" přeci nechceš jiným lhát, ne?

Ohledně recenzí Mirka Jahody, ty jsi někde už v ČR viděl podobně podrobný test HW ? Kde ? Myslíš ten poloviční co tu vychází na PCT ?
Naposledy upravil(a) owoce dne stř 25. čer 2008, 20:55, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Dawe111
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Dawe111 »

Trek píše:Jeste uvidime, nez vyrknu konecny verdikt. Nainstaluju si 177.39 a pak se to rozsekne.

Se 177.35 to vypada spis pro nej :-( Jeste to ale nevzdavam.
Zajímavé, jen malou poznámku, radilů je všude dost - nezapomněl jsi v ovladačích nastavit Vysoká kvalita ? 8-)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

To spis ty spamujes, tvuj prispevek je zcela k nicemu, radsi sem postni nejake benchmarky.

Me je vcelku jedno kolik jsem dal za hw a jestli je 4850 levnejsi o par tisic. To me opravdu netizi (PS: stejne za pul roku budu upgradovat).

Jeste sem postnu ty nejaky benchmarky s novymi ovladaci, samotneho me to zajima :-)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Jaké benchmarky? Ty, které dokazují, že HD4850 má o třetinu lepší poměr cena/výkon, než GF9800GTX?

Obrázek

a nebo ty, které dokazují, že při nejvyšší kvalitě je HD4850 skoro 2x rychlejší, než GF9800GTX?

Obrázek

nevím přesně, které jsi myslel :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Pro naseho pomalejsiho bratra bude bohuzel nutne pouzit tento graf:
Obrázek
Ktery pochazi z obrovy recenze a jestli se dobre divam, tak u HD4850 vidim cislo 47 a u 9800GTX cislo 69.

Pokud tedy spravne pocitam 69/47*100=147%, tak je HD4850 v pomeru cena/vykon o 47% vyhodnejsi nez predrazena GeForce 9800GTX, tudiz i no-Xovy udaje, ze je vyhodnejsi o tretinu jsou chybne, je to o celych 14% vice ;)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ja nic nerikal o Radeónech, s tim souhlasim. Proc to stavite tak jako bych se tu bavil o Radeónech.

Pomalejší bratři, mě jde v tomto okamžiku o srovnání 9800GTX a 9800GTX+. O potvrzení měření.

Radeón 4850 je již podle pohledu ceníku o 50% výhodnější cena ku výkon.

O co jako de???

Navíc jste krutě OT, celou dobu se tady bavím o 9800 řadě a vy najednou vítězné tažení Radeónů. Buďte tak laskaví a dejte si žlutou kartičku.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Porovnanie 9800GTX vs 9800GTX+? Kazda obycajna GTX dosiahne pretaktom take uboho zvysene takty ake ma GTX+. Robi to akurat zbytocne bordel v znaceni, ATi na GTX+ odpovedala povolenim vyroby OC edicii svojich HD4850. 9800GTX+ je uplne zbytocna karta...
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

MichiGen píše:Porovnanie 9800GTX vs 9800GTX+? Kazda obycajna GTX dosiahne pretaktom take uboho zvysene takty ake ma GTX+. Robi to akurat zbytocne bordel v znaceni, ATi na GTX+ odpovedala povolenim vyroby OC edicii svojich HD4850. 9800GTX+ je uplne zbytocna karta...
JJ připadá mi tá GTX+ zváštně.

Jinak abych potěšil loajalisty ATI, mě Nvidia vytočila nadmíru s těma výtuhama systému, rozebíral jsem kompa do poslední komponenty, pořád testoval hw jak dement hledal vadnou komponentu a nakonec ovladače, který vynikajícně emulují hw poruchy, ještě teď se mi zvedá žluč.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Trek píše:JJ připadá mi tá GTX+ zváštně.

Jinak abych potěšil loajalisty ATI, mě Nvidia vytočila nadmíru s těma výtuhama systému, rozebíral jsem kompa do poslední komponenty, pořád testoval hw jak dement hledal vadnou komponentu a nakonec ovladače, který vynikajícně emulují hw poruchy, ještě teď se mi zvedá žluč.
Dva moji kamosi minuly tyden prisli o notebook. Jeden pri vareni nechal hrat radio z netu v druhy mistnosti. Obema se prehralo GPU od NVIDIE, 7600 a 8600.

Abych nebyl oftopik, ehmmm, mluvime o G92 - mm poucte me jako lamu - kdy toto nove GPU bude v noteboocich?

Ja jen, ze by NVIDIA mela spechat, dokud vsechny NVIDIAN mobilni GPUs na svete nebudou spaleny.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Trek
Tvuj problem spociva v tom, ze nemuzes uverit rozdilu dvou sestav + sw a take odlisne testovaci metodice. Jestlize mas alespon maturitni vzdelani mohl by jsi vedet, ze jakykoliv test/pokus/mereni ovlivnuje cela rada faktoru.

V tomto pripade brecis proto, ze v testu tve 9800 GTX NONPLUS vychazeji hodnoty jinak nez 9800 GTX PLUS pana Jahody. V tomto pripade jsou vysledky mereni ovlivneny prinejmensim: chybou mereni, nastavenim typu AA, kvality textur v ovladacich, verzi hry, zaznamenanym prubehem hry /ne jenom level, ale i to kam aimujes atd./, konfiguraci detalu ve hre, timingem pamneti, atd.
=> Nemuzes brat v potaz ABSOLUTNI hodnoty mereni, smerodatne by mely byt pouze rozdily mezi merenymi kartami, pri zachovanych podminkach mereni.

No offence, ale tvuj projev je skutecne na infantilni urovni, viz tva vyjadreni ve smyslu "nejlepcejsi", "Radeóny",... Radim ti, zamysli se nad sebou :D
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ja chci jen udělat jiný měření a porovnat sestavy, o to de.

Jinak se omlouvám, že jsem toto seriósní fórum zaplenil takovými infantilními výrazy jako lepčejší, to vaší seriósnosti jistě nevoní.
A Radeón, to je vskutku vrchol, že?

Píše člověk co napsal "pamneti". To sorry hele.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Robin_CG píše:Abych nebyl oftopik, ehmmm, mluvime o G92 - mm poucte me jako lamu - kdy toto nove GPU bude v noteboocich?

Ja jen, ze by NVIDIA mela spechat, dokud vsechny NVIDIAN mobilni GPUs na svete nebudou spaleny.
Uz samozrejme dlouho je, recenzi jedne z nejvykonnejsich verzi GeForce 8800M GTX najdes zde:
http://pctuning.tyden.cz/umax_visionboo ... hrace.html

Ja chci jen udělat jiný měření a porovnat sestavy, o to de.
Trek píše:Jinak se omlouvám, že jsem toto seriósní fórum zaplenil takovými infantilními výrazy jako lepčejší, to vaší seriósnosti jistě nevoní.
A Radeón, to je vskutku vrchol, že?
Mohl bys prosimte aspon na chvili prestat prskat a rict alespon kolik ti je let?
Kdyz rikas, ze si tady nejzkusenejsi a mas tak dlouhodobe zkusenosti s programovanim, tak predpokladam alespon 40 let s tim, ze vydelavas velke penize. Mohu se tedy zeptat jaktoze tve velke a ctene jmeno jeste neznam? Myslel jsem, ze tento obor celkem znam, ale jak koukam, mam se jeste co ucit
Naposledy upravil(a) Kamikadze dne stř 25. čer 2008, 22:56, celkem upraveno 1 x.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Kamikadze píše:...
Už spí a cucá si prstík :roll:
Mirek má skvělé recenze a rozhodně nikomu nenadržuje, viz. HD3870X2, všude ji vychvalovali a on použil svoje dema a bylo...

...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ty vole ... jsem netušil, že Stratos má "zelenýho" bráchu ...

LOCK do promazu
Goldnoob team proud member!
Zamčeno

Zpět na „NVIDIA grafické karty“