GF 285/280/260 GTX - recenze, porovnání výkonu
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky si zatim nechavam 8800GTX a pockam co se ted bude dit.
4870 vypada slusne ale nVidii mam radsi no ale zalezi i na vykonu a ten je ted vselijakej zalezi hodne jak se pohnou ceny az se to trochu usadi v prodeji.
4870 vypada slusne ale nVidii mam radsi no ale zalezi i na vykonu a ten je ted vselijakej zalezi hodne jak se pohnou ceny az se to trochu usadi v prodeji.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- barco
- Středně pokročilý

Glosa k GeForce GTX 280 a grafický blogpost
Článok na odlahčenie, ale zato vynikajúci ... Doporučujem prečítať hlavne jedincom, ktorí fanaticky obhajujú jednu značku. Viac napovie krátky úryvok
Článok na odlahčenie, ale zato vynikajúci ... Doporučujem prečítať hlavne jedincom, ktorí fanaticky obhajujú jednu značku. Viac napovie krátky úryvok
Mirek Jahoda píše:Naproti tomu se na EHW dost často zjevují rudí nájezdníci z velkého diskuzního fóra druhého největšího HW webu u nás nebo jednoho dle slov autora neprofesionálního magazínu o hardwaru a hrách. A to už vůbec nemluvím o člověku, jehož příspěvky zabírají asi 60 % všech pod grafickými kartami na Czech Computeru.
.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
perfektne napsane, lepe bych to nevystihl. Doufam, ze si to prectou i nekteri jedinci, kteri to potrebuji jako sul, ale ti to stejne nepochopi...barco píše:...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Thellwin
- Administrátor

- Thellwin
- Administrátor

Promaz, srry kucí, ale tohle je thread o GF 280 GTX a ne o PhysX, na to je tu tenhle - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... ight=physx
Ten dovjpost si pak sloučím, kdyby s tím měl někdo problém.
Ten dovjpost si pak sloučím, kdyby s tím měl někdo problém.
Goldnoob team proud member!
- UFo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
bohužel někteří zřejmě ne, viz diskuze pod článkem ...Kamikadze píše: perfektne napsane, lepe bych to nevystihl. Doufam, ze si to prectou i nekteri jedinci, kteri to potrebuji jako sul, ale ti to stejne nepochopi...
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
- faugusztin
- Začátečník

-
Niektory z vlastnikov tejto karty, mozte potvrdit alebo vyvratit podozrenie na tento problem u GTX280 a Intel chipsetov (v danom pripade X48) ?
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1318229
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1319753
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1318229
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1319753
The GTX 200 series power saving features do NOT work on an Intel platform. That’s right. I thought I was the odd one out when I saw countless other websites posting about the down-clocks and down-voltages, whereby the GPU settles at 300Mhz Memory to 100Mhz etc when no 3D app is running. What some of them failed to state was that they only achieved this on an Nvidia platform; while ALL the reviews out there failed to warn consumers that this does NOT work on an Intel platform at all. The writeups out there further confuse you by stating the downclocks are achieved in drivers, while only the full hybrid power features, i.e., shutting down the GPU and offloads 2D to the onboard IGP require an Nvidia platform. They just don’t know what they are talking about.
This was confirmed after a 30 minute phone conversation with an XFX engineer, the manufacturer of my GTX 280.
What this translates to is that all the idle power consumption graphs you saw on reviews over the GTX 200 series do NOT apply to an Intel platform. Again, out of the 15 odd reviews out there, not one, I repeat, NOT A SINGLE ONE, bothered to state this clearly.
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Gigabyte EX38-DS4, dle Rivatuneru je normalne podtaktovana...
http://imageshack.us][img]http://img122.imageshack.us/img122/2562/taktyus6.jpg
http://imageshack.us][img]http://img122.imageshack.us/img122/2562/taktyus6.jpg
- Mayhem(cz)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
faugusztin: http://tinypic.com/view.php?pic=33l1oqf&s=3
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
- faugusztin
- Začátečník

-
Hm, tak :Mayhem(cz) píše:faugusztin: http://tinypic.com/view.php?pic=33l1oqf&s=3
1) bud ma XFX nejako specificke GTX280
2) problem ma doska Gigabyte EX48
3) mal blby ovladac
4) nieco ine
- cuiviemen
- Nováček

- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
a co tim jako chces rict?cuiviemen píše:Nebudu pastovat screen, ASUS Rampage Formula (X48 chipset) Leadtek GTX280 ROP na 300 MHz shadery na 100MHz, pameti na 100MHz, Vista 64bit.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- beardie
- Středně pokročilý

- Spike44
- Začátečník

GTX280 vs 88GTSLI
mam doma jednu 88GT a planoval jsem poridit druhou do SLI kvuli nakupu novyho LCD (1920x1200). Pak mela vyjit GTX280, tak jsem si rekl pockam a ted jsem desne na vazkach
V testech vykonu co jsem nasel (nebylo jich moc, kde byla GTX280 a 88GT v SLI) maj dve staricky 88GT v SLI ve vetsine her i mirne vyssi vykon nez jedna GTX280, coz jsem teda necekal, myslel jsem ze nova GTX280 dve "ubohy" 88GT v SLI prevalcuje. CUDA podporujou obe karty. Ted nevim co mam delat
Poradite mi nekdo co mam hlavne zohlednit? Na dvou 88GT me mrzi jen spotreba, musel bych mozna koupit dalsi radiator, a to ze chladice by me vysly o 80$ draz, ktery bych pak slozite prodaval, na druhou stranu GTX280 je mnohem drazsi karta, kuwa, kdyby byla aspon vykonejsi 
V testech vykonu co jsem nasel (nebylo jich moc, kde byla GTX280 a 88GT v SLI) maj dve staricky 88GT v SLI ve vetsine her i mirne vyssi vykon nez jedna GTX280, coz jsem teda necekal, myslel jsem ze nova GTX280 dve "ubohy" 88GT v SLI prevalcuje. CUDA podporujou obe karty. Ted nevim co mam delat
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: GTX280 vs 88GTSLI
Já měl taky dvě 8800GT ve SLI, ale oproti single GTX 280 má GTX hlavně vyšší min.fps ve hrách a menší propady při větší akci celkově než ty dvě GTčka, to bohužel v recenzích nepoznáš.Spike44 píše:mam doma jednu 88GT a planoval jsem poridit druhou do SLI kvuli nakupu novyho LCD (1920x1200). Pak mela vyjit GTX280, tak jsem si rekl pockam a ted jsem desne na vazkach![]()
V testech vykonu co jsem nasel (nebylo jich moc, kde byla GTX280 a 88GT v SLI) maj dve staricky 88GT v SLI ve vetsine her i mirne vyssi vykon nez jedna GTX280, coz jsem teda necekal, myslel jsem ze nova GTX280 dve "ubohy" 88GT v SLI prevalcuje. CUDA podporujou obe karty. Ted nevim co mam delatPoradite mi nekdo co mam hlavne zohlednit? Na dvou 88GT me mrzi jen spotreba, musel bych mozna koupit dalsi radiator, a to ze chladice by me vysly o 80$ draz, ktery bych pak slozite prodaval, na druhou stranu GTX280 je mnohem drazsi karta, kuwa, kdyby byla aspon vykonejsi
- doktor1
- Začátečník

-
Já už měl 2 GTX 280 a obě šli na vrácení...u karty od firmy Evga nešel ventilátor, takže se za chvilku pochopitelně vypla, aby se neutavila a u druhé od BFG zase děsný propady výkonu a chybné textury ve hrách. Bylo s ní něco jako tu popisovali z toho Beyong3D fóra. Už nemám po pravdě odvahu koupit si další "povedený" kousek a počkám na podzim jestli vyjde něco lepšího. Tahle karta se fakt moc nepovedla a navíc je tady mizerná kvalita výroby, stěžují si na to snad úplně na všech fórech ..to už nebude náhoda.
- GamerCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá že kolega spajdr narazil na dobré kouskydoktor1 píše:Já už měl 2 GTX 280 a obě šli na vrácení...u karty od firmy Evga nešel ventilátor, takže se za chvilku pochopitelně vypla, aby se neutavila a u druhé od BFG zase děsný propady výkonu a chybné textury ve hrách. Bylo s ní něco jako tu popisovali z toho Beyong3D fóra. Už nemám po pravdě odvahu koupit si další "povedený" kousek a počkám na podzim jestli vyjde něco lepšího. Tahle karta se fakt moc nepovedla a navíc je tady mizerná kvalita výroby, stěžují si na to snad úplně na všech fórech ..to už nebude náhoda.
- Zub
- Začátečník

-
tak se nam z threadu GF 280/260 GTX - recenze, porovnání výkonu stal spis thread GF 280/260 GTX - řešení závad a problémů - nefunkčnost karet
dobra reklama pro nvidii, tohle doopravdy neni nahoda a treba by tuhle nestastnou vec mohl zminit obr v dalsim testu geforce karty. at se o tom ví ze jim tam v tovarně vznika nejak hodne zmetku
dobra reklama pro nvidii, tohle doopravdy neni nahoda a treba by tuhle nestastnou vec mohl zminit obr v dalsim testu geforce karty. at se o tom ví ze jim tam v tovarně vznika nejak hodne zmetku
- GamerCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co nám zbyde s toho udělat thread o "Řešení problému a závad" když jsou s kartami problémy hold asi nVidia na vystupní kontrole ZanedbalaZub píše:tak se nam z threadu GF 280/260 GTX - recenze, porovnání výkonu stal spis thread GF 280/260 GTX - řešení závad a problémů - nefunkčnost karet![]()
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Někdy i nějaký recenzent, co kartu testuje (která se následně prodává koncovému zákazníkovi) udělá svojí práci na kartě tak, že dřív nebo později odejde. Stačí, když si vzpomenu jak jsem si koupil 2900XT, byla recenzována na ddworld, kde tam pan recenzent rozebral chladič a následně ho i dal dohromady, bohužel tam drátky od větráku neprostrčil skrz díru, která na to byla v chladiči udělána a táhnul to přes vrch chladiče přes regulátor voltáže a ty tři drátky se k sobě hezky spekly, naštěstí jsem to pak dal jak mělo být, ale určitě si umíme představit, kdyby větrák přestal pak fungovat, tak by se karta upekla zaživa a ty trable s reklamací pak .. no a jinak 8800GT mělo taky hodně problémů, zelené artefakty, kde pan stratos se vyloženě vyžíval v tom jak viděl kolik karet je vadných a šlo na reklamaci díky hlasování.Zub píše:tak se nam z threadu GF 280/260 GTX - recenze, porovnání výkonu stal spis thread GF 280/260 GTX - řešení závad a problémů - nefunkčnost karet![]()