ASUS EN9800GX2 - OS nenajede
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ASUS EN9800GX2 - OS nenajede
Ahoj,
Koupil jsem si grafickou kartu ASUS EN9800GX2
A nějak mě bohužel nejde měl jsem ji na reklamaci, nevíte co s tím je?
Zde je postup co mě to dělá:
1.) Odinstaluji staré ovladače grafické karty
2.) Vypnu PC a vložím novou grafickou kartu a zapojím podle manuálu
3.) Zapnu PC nabíhá BIOS a ještě při načítání Windows se zobrazí černá obrazovka a bliká vlevo nahoře pomlčka - nechal jsem to tak asi 2 hodiny a bohužel bez žádného úspěchu pořád svítí dioda HDD občas zhasne ale spíše svítí nepřetržitě.
4.) Podle technika mám přeinstalovat windows. To jsem provedl, ale bez úspěchu. Při nabotování Windows Vista Home Premium 32bit se asi po 1 hodině zobrazilo hlavní okno pro výběr „Instalovat“ nebo „Opravit počítač“. Po výběru „Instalovat“ a po další půl hodině mě zobrazilo okno pro zadání CD klíče, provedl jsem zadání CD klíče. Toto byl však poslední „proces“, po dalších dvou hodinách nedošlo k žádné změně. Do počítače jsem tedy nainstaloval zpět starou grafickou kartu. Náběh OS a chování počítače se opět vrátilo k normálu.
Má sestava pc:
Operační systém: Windows Vista Home Premium 32bit
Základní deska: ASUS M2N-SLI DELUXE, nForce570 SLi
Procesor: AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6000+ 64-bit Windsor
Paměť: 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz
Pevný disk: 80GB, 320GB, 500GB - SEAGATE, 750GB - SAMSUNG
Monitor: 22" LCD ASUS VW222S
Zdroj: XILENCE power 600W, ATX2.2, aktivní PFC, 2x PCIe, 4x SATA, 135mm ventilátor
Díky za všechny rady
Cecik
Koupil jsem si grafickou kartu ASUS EN9800GX2
A nějak mě bohužel nejde měl jsem ji na reklamaci, nevíte co s tím je?
Zde je postup co mě to dělá:
1.) Odinstaluji staré ovladače grafické karty
2.) Vypnu PC a vložím novou grafickou kartu a zapojím podle manuálu
3.) Zapnu PC nabíhá BIOS a ještě při načítání Windows se zobrazí černá obrazovka a bliká vlevo nahoře pomlčka - nechal jsem to tak asi 2 hodiny a bohužel bez žádného úspěchu pořád svítí dioda HDD občas zhasne ale spíše svítí nepřetržitě.
4.) Podle technika mám přeinstalovat windows. To jsem provedl, ale bez úspěchu. Při nabotování Windows Vista Home Premium 32bit se asi po 1 hodině zobrazilo hlavní okno pro výběr „Instalovat“ nebo „Opravit počítač“. Po výběru „Instalovat“ a po další půl hodině mě zobrazilo okno pro zadání CD klíče, provedl jsem zadání CD klíče. Toto byl však poslední „proces“, po dalších dvou hodinách nedošlo k žádné změně. Do počítače jsem tedy nainstaloval zpět starou grafickou kartu. Náběh OS a chování počítače se opět vrátilo k normálu.
Má sestava pc:
Operační systém: Windows Vista Home Premium 32bit
Základní deska: ASUS M2N-SLI DELUXE, nForce570 SLi
Procesor: AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6000+ 64-bit Windsor
Paměť: 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz
Pevný disk: 80GB, 320GB, 500GB - SEAGATE, 750GB - SAMSUNG
Monitor: 22" LCD ASUS VW222S
Zdroj: XILENCE power 600W, ATX2.2, aktivní PFC, 2x PCIe, 4x SATA, 135mm ventilátor
Díky za všechny rady
Cecik
- Trek
- Začátečník

Tohle uz jsem nekde cetl, ale nak uz nevim reseni.
Ten zdroj hele nezda se ti nejakej slabej? Sviti karta zelenym svetylkem nebo cervenym svetylkem. Ja jsem si hral s 9800GTX (vypojil jsem jedno pridavny napajeni, jakoze co to udela) a blblo to. Mas tam dve (separatni) snury do ty grafiky?
Zkusil bych taky bootnout linux, normalne mi v nem fakci 9800GTX, mam ten linux na flesce.
Ten zdroj hele nezda se ti nejakej slabej? Sviti karta zelenym svetylkem nebo cervenym svetylkem. Ja jsem si hral s 9800GTX (vypojil jsem jedno pridavny napajeni, jakoze co to udela) a blblo to. Mas tam dve (separatni) snury do ty grafiky?
Zkusil bych taky bootnout linux, normalne mi v nem fakci 9800GTX, mam ten linux na flesce.
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
z vlastních zkušeností vím,že v tomto případě je některá z pamětí death a ruší spuštění PC,taky sem si s tímto problémem lámal hlavu,dokonce sem koupil druhou desku a pak sem zjistil,že jedna ze 4 pamětí je pa smrti. Samozřejmě je také možnost odpáleného pamět'ového slotu,ale to je málo pravděpodobné.
Zkus tam vkládat jednu pamět' zadruhou a startovat PC s každou pamětí zvlášt' a uvidíš
Zkus tam vkládat jednu pamět' zadruhou a startovat PC s každou pamětí zvlášt' a uvidíš
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
8pin zapojeny mas komplet?Cecik píše:Asi to zkusim nekam dat - snad nekdo na to ma zdroj lol
Muzes zkusit kartu v jinem PC? Pripadne zkus i jiny OS (napr XP), ale tady problem imho nebude
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano mám to komplet zapojene zkousel jsem to i pres redukci co k tomu davaj a taky to nejde. Kontrolky me sviti zelene. Zkusim tam dat ty XP - dik všem za vaše rady.Kamikadze píše:8pin zapojeny mas komplet?Cecik píše:Asi to zkusim nekam dat - snad nekdo na to ma zdroj lol
Muzes zkusit kartu v jinem PC? Pripadne zkus i jiny OS (napr XP), ale tady problem imho nebude
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám tento zdroj:Cecik píše:Ano mám to komplet zapojene zkousel jsem to i pres redukci co k tomu davaj a taky to nejde. Kontrolky me sviti zelene. Zkusim tam dat ty XP - dik všem za vaše rady.Kamikadze píše: 8pin zapojeny mas komplet?
http://www.alza.cz/zdroj-xilence-power- ... d81018.htm
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Xilence smrdi.... je to low vyrobce, uroven +- Eurocase, ale nechapu, proc by to padalo pri bootovani do Vist, cekal bych az ve 3D nebo pri pouzivani Vista Aero...Cecik píše:Mám tento zdroj:
http://www.alza.cz/zdroj-xilence-power- ... d81018.htm
Zkus mozna este ten jiny PC treba u kamarada nebo tak, pokud nekdo ma treba SLI a maj silne zdroje.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cecik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: