ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

lukas85 píše:2 Dny jsem tady nebyl a už je tu pořádně veselo :-D

Zajímavé že se stále nikde neoběvily HD4870 s 1GB paměti http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... &tree_CR=0 Všude jen 512MB.....

Zajímalo by mě jak si ta karta povede protože se mi zdá že v tom rozlišení 2560x1600 strácí na GTX280 právě kvůli "jen" 512MB paměti :?
GTX 280 ma 512MB pamate? :?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

MichiGen píše:
lukas85 píše:2 Dny jsem tady nebyl a už je tu pořádně veselo :-D

Zajímavé že se stále nikde neoběvily HD4870 s 1GB paměti http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... &tree_CR=0 Všude jen 512MB.....

Zajímalo by mě jak si ta karta povede protože se mi zdá že v tom rozlišení 2560x1600 strácí na GTX280 právě kvůli "jen" 512MB paměti :?
GTX 280 ma 512MB pamate? :?
spíš bylo myšleno, že 4870 má jen 512MB ...
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

MichiGen: Precti si tu vetu jeste jednou. Podmet je 4870 ktera zatim mela v testech jenom 512MB pameti. GTX 280 ma 1GB, ale bude i verze 4870 s 1GB

EDIT : tak SNowie to stihl drive
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

MichiGen píše:GTX 280 ma 512MB pamate? :?
SNowie píše:spíš bylo myšleno, že 4870 má jen 512MB ...
Přesně opravdu mě zajíma jak to bude s tou 1GB verzi HD4870 GDDR5
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Zatim jsem to tu moc neprocital, ale dostal se uz nekdo s 4850 na takty 4870? ps. samozrejme myslim takty jadra a ne pameti xD!!!!
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

a jak asi? když taktovar jde jedině v ATI CCC a tam jdou takty max na 700Mhz na jádře :wink:
Dyt to i OBR psal,že zatím není v čem taktovat.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Vypadá to hustě, jenom by mě zajímalo kam by dali PhysX (rozuměj přídavnou kartu), aby jim taky nějak obstojně fungovaly ty nový herní tituly co budou. K čemu je dobrý a levný grafický výkon, když tam nebude pořádná fyzika.

Jó takový 3xGTX280, výkon jak řemen a fyzika k tomu.

Snad to ATI nějak zvládne, držet krok s těma novejma technologiema. Četl jsem, že to NVIDIA dává jako open sdk, tak už de o to, jak to Atiňáci rychle naprgaj a jak kvalitně, to jsem zvědav.
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

PhysX i na Radeonech: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 96#7622696

Myslim ze 4870 s 1GB se jeste nedelaji protoze DDR5 je malo a jsou drahe
Obrázek
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

naco ti bude pridavna karta, ked to bude robit jadro grafiky?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Ale jó, bude to i ofiko, otázka kdy a jak kvalitně.

De vo to, kdy to Atiňáci udělaj, protože pařit na nějakech neofiko úpravičkách (alá link výše = jiné vlákno zde), tomu moc nevěřím.
Wolruf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wolruf »

Mate nekdo tuseni jake jsou minimalni specifikace procesoru pro nakrmeni 4850 pripadne 4870 grafiky?
MB: Gigabyte MA790X-UD4, CPU: Phenom II X3 720 + CoolerMaster Hyper 212, RAM: 2x2GB ADATA Vitesta Extreme Edition 800Mhz, GPU: Sapphire X1950Pro 256MB PCIe, PWR: Enermax MODU82+ 525W, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 500GB SATA, HDD2: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA, HDD3: Seagate Barracuda 7200.9 200GB IDE, LCD: DELL UltraSharp 2407WFP
imatrix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od imatrix »

Tak jsem objednal pres kamarada Palit Radeon HD 4870 1 GB za cca 5300 s DPH z nakyho velkoobchodu (mozna z Polska), skladem by měla být 3.7, no nevim...ale bylo by to pekne :D
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Trek píše:Ale jó, bude to i ofiko, otázka kdy a jak kvalitně.

De vo to, kdy to Atiňáci udělaj, protože pařit na nějakech neofiko úpravičkách (alá link výše = jiné vlákno zde), tomu moc nevěřím.
ofiko tezko kdyz nemaji licenci na PhysX, ale kdyz budou ty upravy at uz neoficialni nic na tom nemeni fakt ze je to mozne takhle provozovat :lol:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Trek píše:A co je na tom ho"W"adina?

Prostě je to tak, Nvídia to bude dávat (nebo to alespoň píšou) jako Open SDK nebo tak něco. De vo to, kdy to Atiňáci udělaj, protože pařit na nějakech neofiko úpravičkách (alá link výše = jiné vlákno zde), tomu moc nevěřím.

Je to celkem zásadní věc tohle pro Radeóny. Si myslim teda.
OMG...tvoje příspěvky ohledně PhysX tady na PCTfóru mě doslova fascinují...

Ano, CUDA SDK je Open Source nikoliv však PhysX, to si nVidia bude chránit zuby nechty, protože za Ageiu dala nemalé peníze.
Co se týče portu CUDA+PhysX na ATi Radeon ...kvalitativně to bude stejné, nebo myslíš, že nVidia má v CUDA implementován nějaký tajný kód, který bude dělat na ATi kartách neplechu?

Ohledně fyziky ve hrách ...Myslíš, že veškeré herní tituly které vyjdou budou mít podporu jen pro PhysX "fyzikální efekty" a podpora pro jiné standarty pro akceleraci fyzikálních výpočtů tam nebude?

PhysX a HAVOK fungují na podobném (resp. stejném) principu. HAVOK je tu poměrně dlouho a je pro vývojáře celkem zažitý. Jediná jeho nevýhoda až do dnešních dnů byla v tom, že výpočty herní fyziky provádělo CPU (větší vytížení CPU = nižší FPS). Tato nevýhoda dnes padá. PhysX oproti tomu byl už od počátku akcelerován pomocí PPU. Při uvedení to byl "HYPE" se vším všudy ale po pár měsících po PhysX ani pes neštěkl, až do odkoupeni Ageii nVidií a uvedením této "feature" u nové řady GeForce ...a je tu opět "HYPE"

P.S.: Ani bych se nedivil, kdyby nás smazali...jsme hodně OT
Naposledy upravil(a) Krteq dne čtv 26. čer 2008, 22:50, celkem upraveno 1 x.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

imatrix píše:Tak jsem objednal pres kamarada Palit Radeon HD 4870 1 GB za cca 5300 s DPH z nakyho velkoobchodu (mozna z Polska), skladem by měla být 3.7, no nevim...ale bylo by to pekne :D
tak to gratuluji.taky bych bral.... :sad:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Wolruf píše:Mate nekdo tuseni jake jsou minimalni specifikace procesoru pro nakrmeni 4850 pripadne 4870 grafiky?
Myslím že obyčejnej Athlon x2 na 2,6Ghz už by neměla bejt brzda.. :wink: Lepší ušetřit na CPU a nacpat do grafiky :wink:
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Trek píše:Vypadá to hustě, jenom by mě zajímalo kam by dali PhysX (rozuměj přídavnou kartu), aby jim taky nějak obstojně fungovaly ty nový herní tituly co budou. K čemu je dobrý a levný grafický výkon, když tam nebude pořádná fyzika.
Tema novejma titulama myslis 3dmark? K cemu je pocitani fyziky na gpu, kdyz pak nezbyde vykon na jeji zobrazeni, protoze gpu pocita fyziku a ne grafiku?
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

axloth píše:
Trek píše:Vypadá to hustě, jenom by mě zajímalo kam by dali PhysX (rozuměj přídavnou kartu), aby jim taky nějak obstojně fungovaly ty nový herní tituly co budou. K čemu je dobrý a levný grafický výkon, když tam nebude pořádná fyzika.
Tema novejma titulama myslis 3dmark? K cemu je pocitani fyziky na gpu, kdyz pak nezbyde vykon na jeji zobrazeni, protoze gpu pocita fyziku a ne grafiku?
Ne myslí např. Far Cry 2 a zhruba dalších 10 AA titulů, který má Nvidia s vývojářema do konce roku nasmlouváno. Nemám rád , když se úspěchy jedné firmy vychvalují a druhé schazují. Takže bych se toho držel. No-xi nevíš o kolik by měl být vyšší výkon 4870 1GB oproti 512MB v rozlišení 1900/1200. Je to pro mě podstatné o 4870 uvažuji, či pokud požaduji maximální výkon, zda li je( bude ) výhodnější 4870x 2 či 4870 do Crossu. Díky
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne pát 27. čer 2008, 00:01, celkem upraveno 2 x.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

axloth píše:
Pokud se nepletu tak Unreal engine to využít umí :wink:
mokrejbandita píše: o kolik by měl být vyšší výkon 4870 1GB oproti 512MB v rozlišení 1900/1200. Je to pro mě podstatné
Myslím že se ta pamět projeví až v 2560x1600....Ale možná už lůehce pomuže v 1900x1200 Někde tu byly testy kde v tom rozlišení (2560x1600) už nestačila protože jí podle mě chyběla pamět zkusim je najit...nejak se mi to uplně najít nepodařilo ale tady je to podle mě trochu vidět ...samozřejmě bude záležet na hře a i ovladačíchhttp://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... ew-14.html
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“