Jak na Vistě x64 vynutit 85Hz

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Jak na Vistě x64 vynutit 85Hz

Příspěvek od Hlavson »

Čus all.
Mám takovej malej problém. Jsem vlastníkem nVidie 8800GTS 512.
Hodně dlouhou dobu jsem byl na XP a na Vistě jsem něco okolo měsíce. Mám takovej dotaz. Jak vynutím stálou frekvenci monitoru 85Hz. Ve starým XP stačilo dxdiag a tam se dalo přepsat. Jenže Vista x64 tuhle záložku nemá. Nechci používat nějakej externí sw jako je RefreshLock atd... Spíš nějaký přepsání registrů nebo tak něco. Bohužel nVidia panel funguje jen pro DX9 aplikace. THX za každou radu.
MajdyM
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MajdyM »

zkus to tady HKEY_CURRENT_CONFIG\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\VIDEO a tam už to najdeš, je to tak ve 32-bit, ale v 64-bit by tohle mělo bejt stejný
Asus M2N68 Plus | AMD Phenom X4 9650 2,3Ghz | Ati HD5700 1024MB GDDR5 |2*1GB A-Data 667MHz | Hitachi P7K500 400GB
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Takže jsem se tam koukl, ale je tam už od základu 85Hz. Takže žádná změna. :( :(
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Nikdo neví ? Nebo aspoň něco na styl že se přes nějakej soft přepíše údaj tak, aby napořád zůstalo 85Hz. :? Teď nemyslím refresh lock aj.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

v ovládacím panelu od Nvidie to neni? vím že kdysi tam bylo něco jako "rozšířené" a tam to šlo nastavit
ignorelist: kremrole a dezoláti
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

To tam bývalo do verze 9x.xx od 100 se přepracoval systém rozhraní a už to tam není. Jediné co tam je je TUPÉ nastavení, které je v klasické záložce MONITOR (vlastnosti na ploše)
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Tak jsem trošku zabrousil do zahraničních for a zjistil jsem, že pokud na Vistě spustítě nějakou DX10 aplikaci vždy se přepne do 60HZ. Je to jak u ATi tak u nVidie. Tohle by chtělo nějak pošéfovat. Zatím je jediná možnost RefreshLock.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to je dost na pytel. na druhou stranu to chápu, dneska už má CRT málokdo takže těch 60Hz není problém
ignorelist: kremrole a dezoláti
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

To je sice pravda, ale lidí co maj 21" je tam požehnaně :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“