ATi AVIVO, UVD a video processing

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Taky mi ta akcelerace nějak nefunguje... A64 3200+,2400XT (průměrné vytížení 85%)
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

NobodyLovesMe píše:Taky mi ta akcelerace nějak nefunguje... A64 3200+,2400XT (průměrné vytížení 85%)
jestli mas to CPU na default tak je to slabym cpu
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Pavlis píše: jestli mas to CPU na default tak je to slabym cpu
To se mi nezdá,protože v jiných přehrávačích je zatížení CPU podobné.Z toho vyplývá,že ta akcelerace nejspíš nefunguje.Když v MPC HC zapnu jako externí filtr Core AVC,tak se zatížení trochu sníží (asi 60-80%).Poradí někdo,jak to rozběhat?
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Tak chodit to chodí, ale:
Všechny videa maj slušivý pruh v horní části obrazu Obrázek
Vytížení CPU je stejné jak při přehrávání v VLC (tedy přehrávání přes CPU 10-25%) Obrázek

Edit: http://www.cdr.cz/a/24504
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

v MPC mi to vobec nechodi
zatazenie CPU 100% ale video ide plynulo (50FPS) s EVR rendererom
zatazenie CPU do 80% ale video seka (30FPS) s VMR9 rendererom

v PowerDVD 7 Ultra zatazenie cpu pod 10% a video ide plynulo

netusim kde je chyba, kazdopadne s MPC mi to neslo ani pred reinstallom

v PowerDVD 8 mi to taktiez moc neslo

A64 3200+ a radeon 3650
...
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Je to dobre, nebo spatne??

http://imajr.com/DXVA-1055535
http://imajr.com/DXVA2-1055536

Jinak akcelerace pres Home Cinema mi funguje, zatizeni pri The Incredible Hulk v 1080p @ mov bylo 0-4% u C2D @ 2.14Ghz. U nejakeho traileru na FLX ve wmw to bylo podobne.

btw: umi HD 3870 X2 vytvorit nejake "CrossFire" z tech dvou UVD jednotek a jeste tak snizit naroky na CPU?? Lze k akceleraci pouzit i dve UVD jednotky najednou??
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sobo píše:Je to dobre, nebo spatne??

http://imajr.com/DXVA-1055535
http://imajr.com/DXVA2-1055536
to ci je to dobre zistis tak, ze kliknes na check directshow filters a vyberes subor s video, ktory by si chcel akcelerovat pomocou UVD

vyhodi to tabulku kodekov a DXVA rezimov alebo coho, inac unsupported ak nepodporuje kodek DXVA
...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Takže ve Windows XP byl problém,teď jsem pořídil Vistu a šlape to jak má.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

ATI Avivo Xcode pack for HD4800 series

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

[DOWNLOAD]
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Catman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Catman »

Následující řádky jsou pouze má teorie, takže pokud to je špatně, prosím opravte mě.
Píšou tam 19x rychlejší převod videa než dvoujádrový procesor taktovaný na 3,16GHz... Tedkom trošku moje teoretizování a laická matematika.
Procesor- 2 jádra
GPU- 160(5D) jader= 80x více než procesor
Procesor- takt 3,16GHz
GPU- 0,750GHz= 4,2x méně než procesor
takže z toho vychází 80/4,2 = 19x více než než procesor... zajímavé :-D
doufám, že to co tam píšou v prezentaci opravdu testovali a ne teoreticky počítali :)
Ovšem je problém s tím, že architektura Core dokáže vykonat za takt více instrukcí(až 4) ale číslo 19 vychází, takže se zřejmě počet instrukcí za takt u Core i GPU vyruší( jeden stream procesor může vykonat až 5 intrukcí za takt- 5D)

Další příklad- tentokrát dekódování na 280GTX. Dle Obrova testuhttp://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=7
je převod MPEG-2 přibližně 10x rychlejší.
CPU- 2 jádra
GPU-240(1D) jáder = 120x více než procesor
GPU- takt 1,298 GHz
CPU- takt 3,2GHz = 2,5x více než GPU
zatím máme 120/2,5= 48x více než CPU
CPU zvládne až 4 instrukce za takt: 48/4=12 x více... to už by pomalu odpovídalo.
Ale pořád neodpovídá převod druhého videa, které je jen 6x rychlejší, takže nevím...(je to polovina z dvanácti, ale nevím, proč by se to mělo u tohoto formátu videa dělit dvěma)
Může to být jen náhoda...
Takže kdo ví- ať mi prosím odpoví :)
Naposledy upravil(a) Catman dne ned 29. čer 2008, 11:36, celkem upraveno 2 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Catman: vypocet ktery tu prezentujes je podle me docela blbost, i kdyz nahodou vyslo 19. srovnavas totiz jablka s hruskama :roll:
Catman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Catman »

Jen jsem si chtěl trošku započítat... a ano- pokud vezmeme GPU jako jablko a CPU jako hrušku, tak jablko by mělo mít více jadérek :)
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Jde někomu to ATI Avivo Xcode pack for HD4800 series? Mam winxp a hlásí to nějaký errory, že to nemůže nainstalovat. Správce catalyst - chyba inicializace. Nepodařilo se inicializovat package manager.
izuel
Začátečník
Začátečník

Re:

Příspěvek od izuel »

Catman píše:Následující řádky jsou pouze má teorie, takže pokud to je špatně, prosím opravte mě.
Píšou tam 19x rychlejší převod videa než dvoujádrový procesor taktovaný na 3,16GHz... Tedkom trošku moje teoretizování a laická matematika.
Procesor- 2 jádra
GPU- 160(5D) jader= 80x více než procesor
Procesor- takt 3,16GHz
GPU- 0,750GHz= 4,2x méně než procesor
takže z toho vychází 80/4,2 = 19x více než než procesor... zajímavé :-D
doufám, že to co tam píšou v prezentaci opravdu testovali a ne teoreticky počítali :)
Ovšem je problém s tím, že architektura Core dokáže vykonat za takt více instrukcí(až 4) ale číslo 19 vychází, takže se zřejmě počet instrukcí za takt u Core i GPU vyruší( jeden stream procesor může vykonat až 5 intrukcí za takt- 5D)

Další příklad- bez komentáře
Takže kdo ví- ať mi prosím odpoví :)
Nevím jestli ti odpovím ,ale přeci jak již bylo napsáno jabka a hrušky nelze nikdy slučovat, jestli nechceš dělat tedy nějak supr kompot džus 8-)

Výpočetní jednotky u Grafické karty (4800) jsou přeci zcela jinak optimalizované pro provádění výpočtů než jádra v procesoru c2d,takže tou matematikou ,kterou si uvedl jistě nelze nic spočítat.
Navíc se domnívám že 800 stream procesors nejsou jádra jako v procesoru, už jen ten jejich výkon není a nemůže být stejný.. to jako myslíš ,že kdyby měl místo 800 jen 2 nebo čtyři tak by byl výkon při stejné frekvenci jako c2d?? Oni spíše napsali 19x proto ,že provedli praktické testy nejdříve s procesorem a pak s GK a ve výsledku to tak prakticky vyšlo,spočítat to vzorcem asi není bez inženýrka ati tak jednoduché :wink:
izuel
Začátečník
Začátečník

Re:

Příspěvek od izuel »

ATI Avivo Xcode pack for HD4800 series

redsaq napsal :

Jde někomu to ATI Avivo Xcode pack for HD4800 series? Mam winxp a hlásí to nějaký errory, že to nemůže nainstalovat. Správce catalyst - chyba inicializace. Nepodařilo se inicializovat package manager.

Prosím no-Xe ,zda by se k tomu mohl vyjádřit, moc děkuji mám ten stejný problém
misticjoe
Nováček
Nováček

HD3650 a akcelerace dekódování videa

Příspěvek od misticjoe »

Zdravím,
rozhodl jsem se, že ještě trochu upgraduju jeden svůj postarší comp dokud je čas. 6600GT jsem vyměnil na HD3650 pro AGP jsa masírován jak úžasně ulevuje procesoru při dekódování videa. Zatím jsem ale nepřišel na to, jak to pod XP pro zprovoznit, neřkuli, že momentálně asi neakceleruje vůbec nic - třeba ripy LOST, které jsem předtím přehrával na nVidii s vytížením procesoru okolo 10-15%, tak teď se to pohybuje v rozmezí 28-35%, což mě dvakrát netěší (takovej milion dollar hotel v 640x488px žere i 42%). Ovladače mám 8.6 hotfix pro APG, decoder mám ffdshow a přehrávač WMP11 (nicméně i BS nebo MPC vykazují obdobné hodnoty).
Encodování mě až tolik netrápí, nepotřebuju ho tak často (ostatně i to v catalystech vytěžuje procesor na 100%).
Položka pro akceleraci windows media video jde sice zaškrtnout, nicméně po opětovném spuštění CCC je odškrtnutá. takže kdesi asi cosi hapruje. Neví někdo, co s tím? Díky
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD3650 a akcelerace dekódování videa

takze tie playeri co pises nepouzivam, takze neviem, co pouzivaju za dekodery

kazdopadne mam odskusane, ze to funguje v PowerDVD ked povolis DXVA

taktiez mozes stiahnut DXVA checker aby si zistil, ktory kodek co vie a pripadne to prehrav v DXVA chceckery
...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

misticjoe píše:...
Vítej na PCT fóru :)

Projdi si tento thread, myslím, že je tam vše co potřebuješ: ATi AVIVO, UVD a video processing
misticjoe
Nováček
Nováček

Příspěvek od misticjoe »

dík za přivítání, daný thread jsem projížděl už včera večer, ale našel jsem vpodstatě jen, že přes GPU se stejně neencoduje a akcelerace funguje jen někomu :-) a zkoušel i některé rady tam najité... ke kloudnému výsledku to ale nevedlo...
nejvíc mě fascinuje ten propastný rozdíl u zatížení procesoru - stařičká 6600GT vs HD3650...
dneska zkusím to power dvd i onen checker a dám vědět...
díky

ps.: jsem u ATI staronováček (ATI Xpert&Play a pak už jen nVidie), nemůže bejt třeba problém v tom, že jsem použil pouze ten hotfix aniž bych předtím nainstaloval komplet ovladače z přiloženého CD? sic jsem někde četl, že hotfix se může nainstalovat i samostatně, ovšem nikde nebylo řečeno, že to neplatí pouze pro vztah "starší verze ovladačů -> hotfix"...
misticjoe
Nováček
Nováček

Příspěvek od misticjoe »

tak jsem odinstaloval hotfix, nainstaloval ovladače na CD a je to o něco lepší... lost žere 20-26%... HD video nicméně 68... každopádně jsem to zatím zkoušel jen pod WMP10 (s označenou podporou akcelerace windows media), teď jdu na powerdvd

//edit Don: slouceni temat
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“