Zvláštní "šumění" že by CPU? O_o

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Zvláštní "šumění" že by CPU? O_o

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravíčko. Nějak jsem tomuhle problému nevěnoval pozornost, protože PRIME jsem si spustil až včera. Když hodím CPU do zápřahu z case se ozývají zvláštní zvuky. Jakoby kombinace točícího se větráčku,vody v proudící v hadičce a seekování HDD, ale opravdu nepatrně (lepší metafora mě nenapadla). Když vypnu test, tak se to opět uklidní. Zkoušeno na základní frekvenci a i OCed 3GHZ. Napětí do toho rvu 1,35 VCORE. PC mám doma tři týdny a zatím vše šlapalo krásně. Koukal jsem i na desku jestli mi "nevytéká" nějaký z těch solid capacitatoru, ale žádný problém jsem nenašel. Teploty CPU v zátěži do 60 C při OC.Jestli někoho napadá, kde je příčina, rád si přečtu jeho odpověď případně řešení. Případně jestli se nejedná o vlastnost CPU. Sestava viz popis.
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Třeba se začne rychleji točit nějak poškozenej větrák na CPU :wink:
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ano, videl bych to na ventilator na cpu
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

větrák

Příspěvek od Wakizashi »

na to jsme zapomněl vám napsat. Větrň jsem zkoušel zastavit, jak u case out, tak u CPU, ten zvláštní zvuk stále přetrvává. Doufám, že něco není v háji. Když jsem dal ucho i ke zdroji, tak odtamtud jsem to také nepočul
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

muze to byt civka.. kolik mas disku? jestli nerezonuji..
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

[CZ]mike píše:muze to byt civka.. kolik mas disku? jestli nerezonuji..
hdd mám jeden, dvd rom také jednu, jednu grafiku, 2 ram sticky. cívky mmm to mě taky napadlo, nevím. ten zvuk je celkem jemný, žádné pískání a jen při velké zátěži. Chladič na cpu je OCZ vendetta 2 s Nexus fanem, cca 1000 otáček.
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Nerezonují cívky na starší grafice X800GTO??
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

LuFi píše:Nerezonují cívky na starší grafice X800GTO??
no nevím, ale žádná grafická orgie se nekoná. když ten prime vypnu tak znějí jen větráky. Spíše seten zvuk ozýval z oblasti Moba u CPU
ZeRRoX
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZeRRoX »

Wakizashi píše:
LuFi píše:Nerezonují cívky na starší grafice X800GTO??
no nevím, ale žádná grafická orgie se nekoná. když ten prime vypnu tak znějí jen větráky. Spíše seten zvuk ozýval z oblasti Moba u CPU
To je klasický "škvrkání", mam pocit, že to dělaj kapacitory kolem CPU(kdyžtak mě opravte).
Podobnej zvuk vydavaj i grafický karty.
Vždy se to začne ozývat, když se zvýší zátěž potažmo odběr.
Je to normální, ale otravný.
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wakizashi »

ZeRRoX píše:
Wakizashi píše: no nevím, ale žádná grafická orgie se nekoná. když ten prime vypnu tak znějí jen větráky. Spíše seten zvuk ozýval z oblasti Moba u CPU
To je klasický "škvrkání", mam pocit, že to dělaj kapacitory kolem CPU(kdyžtak mě opravte).
Podobnej zvuk vydavaj i grafický karty.
Vždy se to začne ozývat, když se zvýší zátěž potažmo odběr.
Je to normální, ale otravný.
škrkání... dobrý výraz, děla to vážně jakési "ššššššššššššššššššššš". Zkoušel jsem preventivně stabilitu přes OCCT a i když cpu 1 a 2 mají 62 C, tak to jede 5 hodin a žádné failed. Jdu ven běhat, ale až přijdu domů, tak to podle mě bude pokračovat. :-) Když jsem dřív taktoval svůj starší kompík, tak se nestabilita při occt ukázala tak do deseti dvaceti minut v OCCT.

EDIT: kal říkám. jsem zpět a frčí to pořád.:-)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“