Emailový [php] formulář podle požadavků

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
simpanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od simpanc »

nicolas.john píše:Hm tak jak koukam nikdo mi zatim neporadil s tim o co jsem zadal :)
:-D vítej v klubu, máme už vlastní topic :)

Kód: Vybrat vše

<form action="../../send.php" method="post" /> 
 <b>Jméno</b>:<input class="nemusis" 
 name="jmeno" accesskey="j" type="text" />

<b>Email</b>:<input class="nemusis" 
 name="email" accesskey="e" type="text" />

<b>Předmět</b>:<input name="subject" class="prvek" accesskey="s" type="text" cols="43" value="<?php print "$promměnná"; ?> - " /><br />
 <input type="submit" class="odeslat" value="Odeslat" /> 

<textarea name="text" accesskey="t"  rows="4" cols="43"></textarea>
sem to osekal o různý zbytečný unačky, takže možná něco chybí, každopádně mě to funguje....

a pak mám ten send.php

Kód: Vybrat vše

<?php 

$jmeno=$_POST["jmeno"]; 
$email=$_POST["email"]; 
$web=$_POST["web"]; 
$subject=$_POST["subject"]; 
$text=$_POST["text"]; 
$odeslat=$_POST["odeslat"]; 

if($odeslat) 
{ 
  if($text!="") 
  { 
    $to = "vas@email.cz"; 
    $extra = "From: $email\r\nReply-To: $email\r\n"; 
    $mess = "Jméno: ".$jmeno."\nEmail: ".$email."\n Web: ".$web."\nText:\n".$text.""; 

mail ($to, $subject, $mess, $extra); 
  } 
  else 
  { 
    $error="Nevyplněný text"; 
  } 
} 
?> 
a potřebuji aby se stránka s formulářem, kterej budu na několik stránek vkládat includem tak aby, když odešlu email, zustála, popř aby se objevila stránka kde by bylo napsaný úspěšně odesláno a odkaz zpět na referrer (? jde?) nebo na hlavní stránku...

Takže prosím přizpůsobit send.php nebo něco díky :roll:
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc prosim :)

Příspěvek od martin.ol »

Clant píše:Co na tom nechapes?

promena "osloveni" bude ziskana z predesle stranky treba "index.php" a tohle bude obsahovat "send.php"
Nechápu proč zbytečně tvoříš $jmeno, když už máš $_POST["jmeno"]? Stane se snad něco jiného když vypíšeš $jmeno než když vypíšeš $_POST["jmeno"]? :roll:

simpanc: za tu dobu co to tu leží by jsi už mohl být odborník, kdyby jsi zkusil metodu pokusu a omylu :wink: :roll:
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
simpanc
Nováček
Nováček

Příspěvek od simpanc »

martin.ol píše: simpanc: za tu dobu co to tu leží by jsi už mohl být odborník, kdyby jsi zkusil metodu pokusu a omylu :wink: :roll:
lol a asi to ani jinak nevyřeším :) . tuto osvědčenou metodu používám na všechno jiný - php a formuláře ale nezvládám.
tak pls :-D když to odešlu tak se mi zobrazí send.php a nic se neodešle, to neva hlavně jak mám udělat aby se to vrátilo na stránku, ze které jsem to poslal :)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“