Pernicek píše:Ahoj, snad to sem nepíšu úplnì mimo mísu. Mám starou ati radeon 8500 a nainstaloval jsem si k ní nejnovìjší možný ovladaèe, ati catalyst 6.11, bohužel co se poté nestalo, nejde mi video, jen obraz, zvuk ano a nejde ani po odinstalování ovladaèù. Poèítaè jsem pøeinstaloval a stále nejde. Kodeky samozøejmì mám a mám i KMPlayer, ten má kodeky v sobì. Opravdu nevím èím by to mohlo být..díval jsem se do nastavení CCC a tam se nic extra u videa nastavit nedá, jen další monitor a rùzné režimy. Tak kdyby byl nìkdo tak hodný a poradil, byl bych opravdu vdìèný. Dìkuju
toto som riesil u seba na x1950pro agp,riesenim je v prislusnom playeri nepouzivat Overlay Rendering.
napr pre VLC treba vypnut overlay video output:
pre media player classic treba pre directshow nastavic nieco ine ako system default (zavisi od karty):
este pridam male info-testoval som cat6.5 vs cat6.11 na r9100,a mozem potvrdit to co povedal no-X,pre stare karty by sa mal pouzivat cat6.5,s cat6.11 (mimochodom podla release notes stare radeony podporovane niesu) som mal kopu podivnych problemov hlavne na starsich cipsetoch (problemova az uplne nefunkcna d3d akceleracia,neprehravanie videa).
pokial ti to jede aj na 6.11 v pohode,tak to asi uz nechaj tak,ale ak ti bude este nieco haprovat,instalacia 6.5ky by mala byt prvou vecou..
Podle mě je to chyba toho formuláře na webu ATi, 6.11 by DX7/8 grafiky opravdu podporovat neměly. Někomu to možná částečně běhá, ale na podobnou úroveň (ne)funkčnosti by se to možná dalo dostat i jinou verzí.
Zajímala by mě jedna věc.Kdy se mi v ATI CC zobrazí ta záložka CrossFieX,až budu mít v PC 2 karty a CCC mi je detekuje? protože zatím tam ta celá záložka CrossFieX chybí.
Dále by mě zajímalo,jak nataktuju v CCC ty karty v CF,pokud budu hýbat těma páčkama na Core/Memory,tak se mi to zvedá u obou karet a nebo si musím zvolit prvně jednu kartu a pak druhou?
To mě trochu mate,je fakt e mám poprvý Radeona a oproti nvidii,je to úplně o něčem jiném
Sicco2 píše:Zajímala by mě jedna věc.Kdy se mi v ATI CC zobrazí ta záložka CrossFieX,až budu mít v PC 2 karty a CCC mi je detekuje? protože zatím tam ta celá záložka CrossFieX chybí.
Dále by mě zajímalo,jak nataktuju v CCC ty karty v CF,pokud budu hýbat těma páčkama na Core/Memory,tak se mi to zvedá u obou karet a nebo si musím zvolit prvně jednu kartu a pak druhou?
To mě trochu mate,je fakt e mám poprvý Radeona a oproti nvidii,je to úplně o něčem jiném
Cau, myslim si ze ti to pujde zaskrknout az budes mit v PC dve karty detekovane, teda aspon to tak kamos mel.
Tady jsem neco nasel,tak se zkus na to mrknout.Snad ti to pomuze.
Názorný příklad (obrázky jdou zvětšit do původní velikosti) Performance = MultiSampleAAA (od Cat. v7.1 - vlevo) a Quality = SuperSampleAAA (od Cat. v5.9 - vpravo)
TweakGuides píše:Adaptive Anti-Aliasing: This is an Antialiasing technique which improves the appearance of scenes which contain transparent textures. Enabling it will result in varying image quality and performance impacts depending on whether you choose the 'Quality' or 'Performance' mode. The 3D preview provided also shows the impact quite clearly. In general the performance impact should not be significant over normal Antialiasing, but it still does reduce FPS when enabled, so untick it if you need the additional framerate.
AMD/ATi chystá do prosincového balíku SW Catalyst 8.12 zakomponovat nové "features" a přidat podporu pro Stream computing (GPGPU) nejenom pro rychlejší převod a dekódování videa.
Ovladače Catalyst 9.3 jsou poslední, které budou obsahovat pravidelnou měsíční podporu pro karty založené na čipech R3xx-R5xx (tz. DX9 Radeony R9500 - X1950XTX). Ty už dále budou podporovány pouze čtvrtletně. Teoreticky lze očekávat, že bude více prostředků zaměřeno na moderní (DX10) čipy s unifikovanou architekturou a zřejmě i WHQL certifikace by mohly být o něco rychlejší.
Předchozí driver pro Windows 7, který byl součástí balíku Catalyst 8.12 pro W7 byl označen jako "preview" driver. Catalyst 9.3 (W7) má být tentokrát plnohodnotným driverem určeným přímo pro W7 plně využívající architektůry WDDM 1.1 a DX10.1 API.
GPU Café píše:Catalyst 9.3 brings new Windows 7 driver on March 18 according to the "CatalystMaker" Terry Makedon. The previous release was two months ago on Jan 9th which was tagged 'preview' driver for Windows 7 where as the one in Catalyst 9.3 is tagged as 'real' driver...
...According to ATI, Windows 7 will be the real differentiator between Nvidia and ATI products as the WWDM (Windows Display Driver Model) 1.1 is heavily based on the DirectX 10.1 API. Since Nvidia has yet to introduce any product that is DirectX 10.1 compliant, these features on Nvidia hardware will be forced via emulation of sorts. Some of these effects would in essence fallback to DirectX10 API in order to achieve the visual effects. These effects could also be natively realised on DirectX11 hardware but we would doubt any such product releasing in the next quarter, would be happy to be wrong on this one...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire "I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Vylepšení očekávaná v některé z dalších verzí ovladačů Catalyst
behardware.com píše:
CrossFire X profiles per application will now be in a separate XML file that it will be possible to update independently of the driver itself
ATI CrossFire X with PowerPlay for the Radeon 5x00s: reduced energy consumption of additional cards
AMD Dual Graphics: Possibility of combining performances of the IGP of the RS880 with the forthcoming entry level GPUs from the Cedar and Park ranges.
3D Stereoscopics: Update of the D3D driver so as to allow third party firms such as IZ3D to use their 3D solution with 120 Hz screens. Support for Bit Cauldron glasses.
Eyefinity: Bezel Management
Better GPU acceleration in Windows 7 Video Converter
Support for DisplayPort Audio (already in the 9.12 hotfix)
If laptop manufacturers allow it, possibility of installing the Catalysts on a laptop in Vista and 7
Kdesi na netu jsem se dočetl že v nových ovladačích 10.2 umožnila ATi používat kombinovaně například integrovanou grafiku a grafiku v PCI-E. Máte s tímto zapojením nějaké zkušenosti ???
Osobně mám základní desku s integrovaným Radeonem 3200 a přemýšlím o koupi nově výkonější karty do PCI-E.
Doufám že touto citaci z jineho serveru se nedopustím nejakeho přestupku nebo uražky některých osob či umyslného spochybňování třetích osob.
Spíše se pídím po tom co pravda je a není.
Osobně jsem na stránkach ati.amd.com nenašel žádnou poznámku k této věci.
Ale na jiném českém serveru psali toto.
Překopání CrossFireX ovladače, příprava na Fusion APU
A nyní zásadní novinka, co se týká CrossFireX, bohužel však zatím bez demonstrovatelného efektu pro koncové uživatele (to přijde až časem, v Catalystech 10.2 to má vlastně teprve kořeny). Vývojáři odebrali multi-GPU kód z DirectX a OpenGL ovladačů a udělali multi-GPU ovladač umístěný ve struktuře ještě před těmito vrstvami. To jim umožňuje experimentovat s novými algoritmy pro CrossFireX a mixovat do CrossFireX konfigurace dvě různá grafická jádra. Možná vám to něco připomíná, v podstatě se jedná o takovou reinkarnaci Hybrid Graphics uvedené spolu s čipsetem AMD 780G, ovšem v trochu divočejší podobě. AMD nově umožňuje mixovat třeba výkon v čipsetu integrovaného Radeonu HD řady 3000 a do PCI Express slotu strčeného třeba Radeonu HD řady 5450 (tedy hovoříme o míchání DirectX10 a DirectX11 GPU). Terry Makedon tvrdí, že by takto teoreticky bylo možné provozovat v CrossFireX třeba starý Radeon 9700 spolu s duálním Radeonem HD 5970, s čímž se ale pochopitelně nikdy nesetkáte (už jen proto, že CrossFire technologie přišla až s Radeony X800, kromě toho je Radeon 9700 AGP karta). Cíl je pochopitelně jasný, před AMD stojí velký úkol v podobě procesoru Fusion a tam jednak žádná zázračně výkonná grafika neočekává, navíc se dá spíše předpokládat, že se v ní nebudou dělat změny tak často jako v grafikách diskrétních, takže je nezbytné zajistit fungování grafiky ve Fusionu s řadou dalších, aniž by byli výrobci notebooků následně nějak limitováni.
Nevím, jak na to Wift přišel, ale CatalystMaker (Terry Makedon) se o ničem takovém nezmínil ani v interview na Elite Bastards, ani v doprovodném Preview dokumentu ke Catalyst 10.2 a 10.3. CatalystMaker se zmiňoval jen o přípravě pro Fusion (Liano) APU a o oddělení a předělání crossFireX ovladače. O Hybrid Graphics se nezmínil ani slůvkem.