AC Freezer 64 PRO - přestal chladit

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

můžeš zkusit sundat heatspreader z procesoru, a buť to provozovat bez něj, nebo tam dát pastu a zas nasadit zpátky
návod tu najdeš
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ti prijde o zaruku.

Mas doma cepel do zlamovaciho noze? Zkus proti svetnu zkontrolovat rovinnost HS.Pripadne zkus po domluve s prodejcem procesor vyraklamovat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

vy jste asi nepochopily ze mu to zacalo z niceho nic :)

.. si myslite jako ze se mu jen tak ze srandy zkrivilo IHS jo ? :D
Seppper)
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Seppper) »

Vcera sem rozebral cely pc, to uchyceni ze spodku desky je plastovy takze tam se nic dotahnout neda.

Dneska si s tim zase zkusim nejak pohrat. Pokud nic nepomuze zkusim to reklamovat u Mironetu kde jsem desku i CPU poridil.

Testoval sem to i kdyz bylo pc polezene na bok, ale nic moc se nezlepsilo.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jakym programem jsi meril tu teplotu?

Je to velice podivne.. To ze to zacalo delat nedavno by mohla zpusobovat prave ulomena/nalomena packa toho plastovyho ramecku, take se mi to stalo. Ovsem po vymene ramecku chladic opet fungoval tak jak mel..

Ze se box zahreje a freezer ne... Opravdu nevim kde muze byt problem, ale stale to proste na vadny procesor ci desku nevidim..
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

já bych si zkontroloval, jestli ti deska nepere do CPU jiný napětí, než ve skutečnosti má... Jednou se mě stalo u Athlonu do 939, že deska do CPU na defaultu pouštěla přes 2V, CPU to sice vydrželo, ale přehřívalo se, až to ochrana vypnula. Všechno se dělo i přesto, že v biosu bylo napětí nastaveny správně>>> špatná regulace napětí na základní desce.
00Inferno00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 00Inferno00 »

Taky se priklanim ke spatne regulaci napeti deska -> CPU, zkus CPU a chladic na jinem boardu.
ASUS ROG Strix G10DK 27L Gray = ASUS PRIME B550M-K, AMD Ryzen7 5800X undervolted, GeForce RTX 3060, 2x Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 + ASUS ROG STRIX LC II 120 ARGB
Seppper)
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Seppper) »

Zdarec, tak uz to vse chladi zase jak ma.

V patek jsem opet nanesl pastu, nasadil freezer a od te doby nejde v zatezi pres 43 stupnu.

Je mi zahada cim to bylo, asi ted naposled dosedl nejak lepe.
Nevim, dulezity je, ze chladi. Doufam ze uz to tak zustane.

Vsem co se snazily pomoc, diky.

Muzete LOCK!
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“