Zdravím, mám trochu podobný problém jako kolega vedle, ale je v podstatě opačný. Problém má kámoš, ale pro jednoduchost budu psát v první osobě. U něj jsem ještě nebyl, problém mi byl popsán... Možná je on prostě lata, ale zeptám se.
Mám od poskytovatele jednu Adresu přidělenou, ale chci připojit dvě PC Mám k tomu switch... Kdybych měl Router, tak je to jasný, adresu nastavím jemu a ten už si Internet rozvede. Jde to ale rozchodit nějak jen se Switchem? Napadá mě, ještě zkusit na tom PC, kde je IP zadaná nastavit sdílení připojení k internetu tohoto počítače, ale to bych tam musel zajet, on je antitalent. Má někdo nějaký nápad??? Díky.
Dva PC internet na 1 IP
Moderátor: Don
- Aros
- Začátečník

Dva PC internet na 1 IP
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pres Switch to samo nepujde. a sdileni pres windows je prasarna.
At si za par korun poridi router
At si za par korun poridi router
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Aros
- Začátečník

No, jenže ten má vždycky ještě Wi-fi To on určitě nepoužije...
No je to prasárna, protože musíš mít zapnuté OBA PC součaně, pokud chceš na ten, který to tahá přes ten druhý(strašná věta), Tak díky no... Vyřeším mu to.
No je to prasárna, protože musíš mít zapnuté OBA PC součaně, pokud chceš na ten, který to tahá přes ten druhý(strašná věta), Tak díky no... Vyřeším mu to.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Aros
- Začátečník

Tohle by pomohlo?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50237
Je to bez Wi-Fi... takže žádné zbytečné příplatky. Jde tomu nastavit IP, aby pak připojení rozváděl standartně 10.169.x.x že? Když se na PC hodí získat IP automaticky z DHCP, stejně jako DNS.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50237
Je to bez Wi-Fi... takže žádné zbytečné příplatky. Jde tomu nastavit IP, aby pak připojení rozváděl standartně 10.169.x.x že? Když se na PC hodí získat IP automaticky z DHCP, stejně jako DNS.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jako zaklad to staci.
Navic nevhyda do switche je jeste jedna.
Zalezi jak moc ma ISP sit zabezpecenou, ale teoreticky by nekomu stacilo nastavit adresu ze stejne skupiny jako to pc na switch a hned se muze stat jeho potencionalnim cilem.
proto je lepsi ten router a na wi-fi bych nesetril (asus s wifi stoji 800) a casem se urcite vyuzije.
Navic nevhyda do switche je jeste jedna.
Zalezi jak moc ma ISP sit zabezpecenou, ale teoreticky by nekomu stacilo nastavit adresu ze stejne skupiny jako to pc na switch a hned se muze stat jeho potencionalnim cilem.
proto je lepsi ten router a na wi-fi bych nesetril (asus s wifi stoji 800) a casem se urcite vyuzije.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Aros
- Začátečník

Koupil Edimax za 500 něco. Dobrá koupě řekl bych. Ale on je lata a neumí to nastavit. Budu tam muset zajet. Ale řekni, je tam nějaký poděl? Já to provozuju doma, a všechno funguje(vždycky tomu tak nebylo...). On tvrdí, že nastavil Routeru IP, Masku sítě, a ty ostatní věci přidělené poskytovatelem tak, jak jsem mu řekl a na PCčkách dal získávat IP automaticky stejně jako DNS... Prý mu to stejně nejede.