Phenom Quad a nejasné restarty po blue death

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
NooXy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Phenom Quad a nejasné restarty po blue death

Příspěvek od NooXy »

Dobrý den. Mám níže uvedenou sestavu s následujícími problémy a potřeboval bych poradit. PC se mi vždy při zapojení do sítě a následném zapnutí vždy několikrát zapne a vypne (zhruba 4x) až nakonec začne nabíhat do úvodní nabídky ASUS, poté se normálně dostanu do systému. Je to asi to samé jako bych vždy za sebou několikrát v rozmezí několika sekund zmáčknul reset (grafiky se rozjedou na max otáčky a pak to vypadne) Vypadá to asi na špatné napětí na větvích nebo nějaký vnitřní problém na desce.
Dále nejnovější hry spustím normálně (Assassins Creed, Bioshock, CoD4, Gears of War atd...) ale když spustím třeba 3DMark 06 tak se objeví úvodní nápis a celý systém havaruje do modré obrazovky a PC se restaruje. Dále se tento problém oběvuje třeba ve hraní jedné a té samé mise zhruba ve stejném místě ve FEAR Extraction Point. Podobný problém se mi také stával ve stejné hře zase na stejném místě s mým bývalým Opteronem 175 (sc.939) a napájením Fortron Everest 500W zase stejná modrá smrt. Zřejmě v tomto místě je hra náročna na napětí a tak to havaruje.
Je mi záhadou proč se to neděje třeba v nových hrách (Assasins Creed atd..)
Systém mám WXP Home originální, nejnovější updaty, nejnovější drivery na grafiku a desku. Někde na internetu jsem četl že moje deska má nějaké problémy s 9850 Phenomem, tak tam doporučovali přeflashování biosu na njnovější verzi tak nevím.
Pokusil jsem se problém popsat co nejjasněji, tak prosím o malou radu.
Děkuji.
V podpisu je odkaz jak jsem PC sestavoval.

//edi Wilik - presun z s939 desek
AMD Phenom II X6 1090T Sixcore 3,21GHz (AM2+) ASUS M3N-HT Deluxe Mempipe, 6GB RAM DDR2 800, ASUS Radeon R9 270X, Corsair VX 450w, Case Thermaltake Eclipse DV, http://uloz.to/526693/thermaltake-pc.zip
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“