Mám takový divní pocit z mého pc.
Mám svůj semptron 2.1Ghz s 512 ramkou a potom půjčený noťas C2D o 1.8Ghz s 1Gb ramkou, ale když instaluji hry nebo něco dělám přijde mi še starej semptron je rychlejší a to dost podstatně. Teď jsem instaloval jednu hru a na semptronu to skákalo po desítkách procent natož na C2D to jelo jen po procentech a instalačka trvala asi 4x déle.
můžete mi to prosím někdo vysvětlit?
Stolní pc vs. Notebook
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- benobi
- Začátečník

-
- Bigwolf
- Začátečník

Zaprve, bych resil to jak moc je zasekanej system, to muze delat hodne.
Zadruhe, fragmentace disku, taky ma vliv na rychlost.
A zatreti, predpokladam, ze v notasu je 5400ot. disk a v pc mas 7200ot. disk, coz je opet zpomaleni.
Kdyz se tyto vsechny faktory sectou tak je vysledek jasny...
Ovsem chyba muze byt i uplne jinde. Treba spatny ovladace, nebo nejaky nastaveni v biosu u notasu. Kdo vi...
Zadruhe, fragmentace disku, taky ma vliv na rychlost.
A zatreti, predpokladam, ze v notasu je 5400ot. disk a v pc mas 7200ot. disk, coz je opet zpomaleni.
Kdyz se tyto vsechny faktory sectou tak je vysledek jasny...
Ovsem chyba muze byt i uplne jinde. Treba spatny ovladace, nebo nejaky nastaveni v biosu u notasu. Kdo vi...
- kul1k
- Mírně pokročilý

- benobi
- Začátečník

-
- Trek
- Začátečník

Notebook se neda se stolnim pc porovnat, par notebooku mam a prave proto jsem si koupil jeste stolni pc (na gamesy a tak). I kdyz na dobrym notebooku de taky gamesit, ale stolni byva zpravidla lepsi, pac si tam das co potrebujes (rychly disky, pameti, prociky, gr. karty, ...). Coz u notebooku znamena vetsinou koupe novyho nb.